Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek ez a szülők hibája?

Szerintetek ez a szülők hibája?

Figyelt kérdés

A nővérémék elég jómódúak és a 16éves unoköcsémnek már A1 jogsija van, és nemrég kapott egy vadiúj motort, ami teljesen legálisan 130km/h-val tud menni.

Sajnos önhibáján kívül balesetet szenvedett és még hónapokig ágyhoz lesz kötve.

Ez bizony elég komoly trauma az egész családnak, és ezt még tetézi, hogy a környezetük őket okolja a történtek miatt, amiért ilyen motort vettek a gyereknek.

Anyám teljesen ki volt kelve magából, őrjöngött és leköpte a sógoromat, mert szerinte az ő hibája az egész és nem lett volna szabad motort vennie a gyereknek.

Én mellettük állok, szerintem ugyanez megtörténhetett volna akkor is, ha történetesen bringával megy. Azonkívül néhány országban teljesen hétköznapi dolog, hogy egy tini autót vezet.

2022. máj. 13. 21:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%

Anyád pszichiátriai eset.

Unokaöcséd vétlen volt a balesetben.

Nyilván, ha soha nem motorozik, akkor motorbalesete sose lenne. De még ha saját hibás balesete lett volna, akkor sem szabad így reagálnia a nagymamának (meg másnak sem).

Nem a szülők hibája. Annak a hibája, akit a balesetért hibásnak állapít meg a bíróság.

Egyébként milyen úton és hogyan történt a baleset? Mennyivel ment akkor az unokaöcséd?

2022. máj. 14. 01:35
 12/17 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy ez most olyan eset, mintha az lenne, hogy Pistike kikéreckedik óráról, mert majd bepisil. A tanár kiengedi. Pistike kimegy, megcsúszik egy banán héjon (amit egy másik gyerek ejtett el becsöngetés előtt), elesik, eltöri a lábát. A szülők automatikusan a tanárt fogják okolni, hogy miért engedte ki Pistikét, pedig aztán a tanár erről nem tehet (amúgy ha nem engedi ki akkor meg az a baj). Mi a garancia arra, hogy Pistikével nem történt volna ez meg szünetben?
2022. máj. 14. 01:45
 13/17 anonim ***** válasza:
40%
Hát nem tudom. Oké hogy volt jogsija, és hogy nem is ő volt a hibás...de egy 16 éves az még akárhogy is nézem, gyerek. Simán el tudom képzelni, hogy fejébe száll a "saját motorom van és kiló harminccal döngetek vele, mekkora király vagyok" érzés. És akkor megy a kukába minden óvatosság és előrelátás...mondom ezt úgy, hogy nyilván nem ismerem a fiút, de szerintem nagyon kevés 16 éves srác van, aki elég érett fejben egy ilyen motorhoz, jogsi ide vagy oda. Én a saját fiam esetében tuti halálra lennék rémülve, ha tudnám, hogy egy ilyennel rója az utakat, még akkor is, ha tudom, hogy gyalog is érheti baleset. De ettől még anyádat helyre kell rakni, mert minősíthetetlenül viselkedett.
2022. máj. 14. 09:46
 14/17 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem követtek el hibát, de nem feltétlenül hiszem azt, hogy emiatt történt a baleset. Az embert elütik a zebrán is, biciklivel is fordulhatsz az árokba. Akkor ne sétáljunk, ne biciklizzünk?

Ugyanakkor nem gondolnám, hogy egy 16 évesnek meg kellene adni a lehetőséget a száguldozásra. Amúgy is túlzásnak érzem, hogy ekkora értékű dolgot vegyen valaki a gyerekének, de legyünk bármekkora bizalommal a gyerek iránt, akkor is kamasz, akkor is fogja feszegetni a határait, elég egy jóakaró osztálytárs, aki elkezdi froclizni, hogy nem mer ennyivel vagy annyival menni. És azért 130-cal nem biztos, hogy megússza egy kis árokba borulással, az inkább halál, vagy rokkantság.

2022. máj. 14. 10:56
 15/17 anonim ***** válasza:
88%

Akkor lett volna az ő hibájuk, ha a gyerek okozta volna a balesetet.

Egy gyalogost is el lehet ütni...

Sőt pár éve volt egy olyan hír, hogy egy kb 10 éves kislány ment haza a baratnőjétől. A zebrát használta, szét is nézett, majd egy autó nagy sebességgel elcsapta... (kamera felvette)

2022. máj. 14. 12:30
 16/17 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is volt már komolyabb balesetem még anno 16 éves koromban, de nekem görkorival. Rámrohant egy nagy kóbor kutya, és nem bírtam elkergetni, mint máskor, kori nélkül, megharapott, ráadásul a kapkodásban el is lettem ütve. Szóval az egyik lábam pár helyen tört, meg még a kutya miatti dolgokat varrni kellett, és stb. Mégsem gondolja senki azt, hogy anyámék tehetnek róla, mert minek adtak görkorit.

Szerintem mindenki maga ismeri a gyerekét, tudja, hogy mit adhat neki. Plusz az is benne lehetett, hogy a gyereknek volt spórolt pénze, stb.

Önhibáján kívül balesetezett, ergo itt nem a szülő tehet róla, de még a gyerek se. Ő szabályos volt, szóval nem tudom miért merül fel, hogy mennyivel mehetett volna a motorral, mert nyilván nem ment annyival, ha azt írod, hogy önhibáján kívül. Ez valami hangulatkeltés a szülők ellen? Balesetek megesnek, ha nem motorral, akkor majd biciklive, ha nem biciklivel, akkor majd gyalog.

A köpködés meg egy igen intelligens reakció, mit ne mondjak. Én valószínűleg lebaxtam volna egy pofont reflexből. Nem elég, hogy megtörtént a baj, a vén k még szítja is a feszkót.

2022. máj. 14. 13:15
 17/17 anonim ***** válasza:
32%

Nem engedném,hogy 21 éves kor alatt bárki vezessen motorral rendelkező közlekedési eszközt.

Gyerek ne vezessen. Max biciklit.

2022. máj. 14. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!