Szerintetek ez a szülők hibája?
A nővérémék elég jómódúak és a 16éves unoköcsémnek már A1 jogsija van, és nemrég kapott egy vadiúj motort, ami teljesen legálisan 130km/h-val tud menni.
Sajnos önhibáján kívül balesetet szenvedett és még hónapokig ágyhoz lesz kötve.
Ez bizony elég komoly trauma az egész családnak, és ezt még tetézi, hogy a környezetük őket okolja a történtek miatt, amiért ilyen motort vettek a gyereknek.
Anyám teljesen ki volt kelve magából, őrjöngött és leköpte a sógoromat, mert szerinte az ő hibája az egész és nem lett volna szabad motort vennie a gyereknek.
Én mellettük állok, szerintem ugyanez megtörténhetett volna akkor is, ha történetesen bringával megy. Azonkívül néhány országban teljesen hétköznapi dolog, hogy egy tini autót vezet.
Anyád pszichiátriai eset.
Unokaöcséd vétlen volt a balesetben.
Nyilván, ha soha nem motorozik, akkor motorbalesete sose lenne. De még ha saját hibás balesete lett volna, akkor sem szabad így reagálnia a nagymamának (meg másnak sem).
Nem a szülők hibája. Annak a hibája, akit a balesetért hibásnak állapít meg a bíróság.
Egyébként milyen úton és hogyan történt a baleset? Mennyivel ment akkor az unokaöcséd?
Szerintem követtek el hibát, de nem feltétlenül hiszem azt, hogy emiatt történt a baleset. Az embert elütik a zebrán is, biciklivel is fordulhatsz az árokba. Akkor ne sétáljunk, ne biciklizzünk?
Ugyanakkor nem gondolnám, hogy egy 16 évesnek meg kellene adni a lehetőséget a száguldozásra. Amúgy is túlzásnak érzem, hogy ekkora értékű dolgot vegyen valaki a gyerekének, de legyünk bármekkora bizalommal a gyerek iránt, akkor is kamasz, akkor is fogja feszegetni a határait, elég egy jóakaró osztálytárs, aki elkezdi froclizni, hogy nem mer ennyivel vagy annyival menni. És azért 130-cal nem biztos, hogy megússza egy kis árokba borulással, az inkább halál, vagy rokkantság.
Akkor lett volna az ő hibájuk, ha a gyerek okozta volna a balesetet.
Egy gyalogost is el lehet ütni...
Sőt pár éve volt egy olyan hír, hogy egy kb 10 éves kislány ment haza a baratnőjétől. A zebrát használta, szét is nézett, majd egy autó nagy sebességgel elcsapta... (kamera felvette)
Nekem is volt már komolyabb balesetem még anno 16 éves koromban, de nekem görkorival. Rámrohant egy nagy kóbor kutya, és nem bírtam elkergetni, mint máskor, kori nélkül, megharapott, ráadásul a kapkodásban el is lettem ütve. Szóval az egyik lábam pár helyen tört, meg még a kutya miatti dolgokat varrni kellett, és stb. Mégsem gondolja senki azt, hogy anyámék tehetnek róla, mert minek adtak görkorit.
Szerintem mindenki maga ismeri a gyerekét, tudja, hogy mit adhat neki. Plusz az is benne lehetett, hogy a gyereknek volt spórolt pénze, stb.
Önhibáján kívül balesetezett, ergo itt nem a szülő tehet róla, de még a gyerek se. Ő szabályos volt, szóval nem tudom miért merül fel, hogy mennyivel mehetett volna a motorral, mert nyilván nem ment annyival, ha azt írod, hogy önhibáján kívül. Ez valami hangulatkeltés a szülők ellen? Balesetek megesnek, ha nem motorral, akkor majd biciklive, ha nem biciklivel, akkor majd gyalog.
A köpködés meg egy igen intelligens reakció, mit ne mondjak. Én valószínűleg lebaxtam volna egy pofont reflexből. Nem elég, hogy megtörtént a baj, a vén k még szítja is a feszkót.
Nem engedném,hogy 21 éves kor alatt bárki vezessen motorral rendelkező közlekedési eszközt.
Gyerek ne vezessen. Max biciklit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!