Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem a szülők...

Csak szerintem a szülők hibája hogy már a 3 éves gyerek kezében is tablet van?

Figyelt kérdés

Szerintem ha odafigyelnének a mostani szülők a gyerekeikre megszűnne ez a probléma. De ahelyett hogy magukba néznének a mi generációnkra mutogatnak. Sokan jönnek azzal hogy nincs idejük és így inkább ezeket a kezükbe adják. Kérdezem én, ha nincs idejük gyereket nevelni miért is vállaltak gyereket? Az igazság sok esetben, hogy nem is érdeklik őket vagy 10 percet képtelenek várni amíg a gyerek abbahagyja a toporzékolást (már rászokott gyerek esetében) vagy ha sír akkor az a megoldás hogy odanyomják a telefont a kezébe.

Cáfoljatok meg ha rosszul látom a dolgokat :)

2020. aug. 4. 19:00
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
71%
Nem kell gyerek kezébe tablet 10 alatt
2020. aug. 4. 19:11
 2/26 anonim ***** válasza:
67%
Egyetértek.
2020. aug. 4. 19:12
 3/26 anonim ***** válasza:
76%
Naja, buszon is gyerek kezében a tablet, megy rajta fennhangon a mese. Én is kibírtam hazáig, ahol önállóan betettem a videókazettát, bekapcsoltam a tévét a megfelelő csatornára és néztem. Most is kibírnák a gyerekek, ha rá lennének nevelve.
2020. aug. 4. 19:18
 4/26 anonim ***** válasza:
72%

Jól látod.

Bár tény, hogy nagyon durván függővé teszi a gyerekeket (is). Szóval ha egyszer megengedik neki, akkor onnantól sajnos nagyon nehéz leszoktatni róla.

2020. aug. 4. 19:25
 5/26 anonim ***** válasza:
71%

Az én lányom 12 éves, és sose tabletezett kicsinek sem, egyszerűen nem érdekelte. Mobil se sokszor van a kezébe, néha válaszol a Viber üzikre, de van hogy napokig be sem kapcsolja.

Játszik a barátaival és a szomszéd gyerekekkel egész nap.

Pedig sose tiltottuk tőle. Szerintem csak egy egészséges határt kéne húzni.

2020. aug. 4. 19:27
 6/26 A kérdező kommentje:

Örülök hogy egyetértetek velem :)

Utolsó neked pedig szerencséd van a lányoddal és én is úgy gondolom hogy tiltani nem kell de azért szabályozni nem ártana

2020. aug. 4. 19:39
 7/26 anonim ***** válasza:
32%
Egyértelműen egyetértünk veled kérdező. Igen, mazlim van a lányommal egyelőre, de nem tudhatom, mikor csap át egyszer csak majd... 😉 De remélem nem. 5-ös voltam.
2020. aug. 4. 19:46
 8/26 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos ez megy manapság, ismerősömtől kérdezték, hogy szoktak e mesét olvasni a gyereknek? Válasz: Mi a f..nak? Ott a tablet, nézi azon a mesét. Elég szomorú, meg az is, hogy ilyen 5-6 éves gyerekek szabályosan hisztiznek a telefonért.
2020. aug. 4. 20:05
 9/26 anonim ***** válasza:
69%
Én már nem merek ítélkezni. 5,5 éves gyerekem van, még tv-zni sem engedem. DE ennek ára van... Olyan ára, ami nem mindenkinek fér bele. Az enyémhez hasonlóan ugyanis sok gyerektől semmit nem lehet csinálni. Én nem is csináltam, megengedhettem magamnak. Még azt is, hogy harmatgyengére koplaljam magam (enni sem hagyott). De akinek párja van, mindenféle igényekkel és elvárásokkal, segítsége nincs, több gyereke is van, esetleg még dolgozik is, az nem tud mit csinálni. Az ilyen gyerek nem fogja békésen, normálisan eljátszogatva tolerálni, amíg te mással foglalkozol. És nem, nem azért, mert nincs megnevelve, meg úgy "szoktatva"...
2020. aug. 4. 21:22
 10/26 anonim ***** válasza:
86%

3 évesen nem volt a fiam kezében tablet. Azt én is korainak tartom. Most 7 éves, és sajnos van, hogy sokat nézi. Egész nyáron én vagyok vele itthon, és mellette időnként dolgoznom is kell, ilyenkor bizony szokta nézni. Egyéb esetben igyekszem vele programokat csinálni.

Azt viszont én is észrevettem, hogy manapság már nagyon kicsi (1-2 éves) gyerekeknél is a tablet a módszer arra, hogy nyugton legyen. Ez sajnálatos, mert innentől nincs visszaút, a legtöbb gyerek persze, hogy érdekesnek találja, hogy zene-mozgás-beszéd megy egyszerre.

2020. aug. 4. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!