Csak szerintem a szülők hibája hogy már a 3 éves gyerek kezében is tablet van?
Szerintem ha odafigyelnének a mostani szülők a gyerekeikre megszűnne ez a probléma. De ahelyett hogy magukba néznének a mi generációnkra mutogatnak. Sokan jönnek azzal hogy nincs idejük és így inkább ezeket a kezükbe adják. Kérdezem én, ha nincs idejük gyereket nevelni miért is vállaltak gyereket? Az igazság sok esetben, hogy nem is érdeklik őket vagy 10 percet képtelenek várni amíg a gyerek abbahagyja a toporzékolást (már rászokott gyerek esetében) vagy ha sír akkor az a megoldás hogy odanyomják a telefont a kezébe.
Cáfoljatok meg ha rosszul látom a dolgokat :)
Szerintem TILTANI NEM KELL, SZABÁLYOZNI IGEN!
Mára a világ változott, régen mi még sárban, homokban ugrándoztunk, úgy néztünk ki mint a malacok, senki nem tagadja, hogy szép idők voltak. Ma már itt a technika. Ezt megváltoztatni nem tudjuk. Napi 20 perc tablettől nem lesz bajuk, még ha az a 20 perc szét is van osztva 2 részre. Akár motivációként is hathat rájuk a viselkedésüket illetően! Ez mellett bőven marad idő a nap többi részében egyéb játékokra és kikapcsolódásra. Lehet leszavazni, de ez a tény.
Nyilván a szülő “hibája”, hiszen a 3 éves nem fog tabletet venni magának. Én is azt gondolom, hogy engedni kell de szabályozva.
Az egyik véglet amikor a gyerek teljesen elzárva a technikától nő fel, se TV, se tablet, se telefon. Ez szerintem nem jó. Haladni kell a korral, a gyereknek meg kell ismernie a világot amiben le fogja élni az életét. Másrészt mindannyian tudjuk, hogy aki kilóg azt kiközösítik, ha nem fogja ismerni a legmenőbb tabletes játékot, mesét akkor nem lesz annyi témája a többi gyerekel. A gyerekek még ilyenekről beszélgetnek, lelkesednek együtt és ez alapján választanak barátot nem a Montessori szivárvány fa toronyról fog ódákat zengeni egyik sem az óvodában...
A másik véglet meg akinek a gyereke le van cseszve a kanapéra, kezébe csapják a tabletet és azon bambulja egész nap a Peppa malacot mert a gyerek is szívesebben csinálja azt mintsem kimenjenek pl a játszótérre. Nem mennek sehova de ha mégis a gyerek ott is csak telefonozik / tabletezik, ez pedig a szülőknek olyan kényelmes, hogy hagyják addig is nyugtuk van. Ez sem jó, a gyerek be fog fordulni, függő lesz, figyelemzavaros, tablet nélkül kezelhetetlen és esetlen a való világban.
Én azt vallom, hogy tabletezhessen a gyerek már akár kicsi korától de szabályozzuk mind az időt, mind a tartalmat amit ott lát. Lehetőleg napi fél óránál ne játszhasson vele többet vagy csak utazásnál kapja meg és ezt tudja is, tartsuk be a szabályokat következetesen. Illetve ne a legagyrombolóbb meséket, játékokat töltsük le neki, hanem valami olyat ami oktató jellegű. Így meg is ismeri ezt a részét a világnak de mégsem erről fog szólni az élete és ezáltal a romboló hatásait a kütyüknek is el tudjuk kerülni.
A fiam hét évesen hátrányt szenved az elsős osztálytársaival szemben, mert nem tableten, okos telefonon nőtt fel...
Suliba már használnak tabletet. Első osztályban....
Fiam kezébe nem volt tablet, de néha okostelefonnal játszott.
GOndoltuk, h ez milyen jó. Aztán elsősen (tavaly) iskolába a kezükbe adták a tableteket, h azon tanulnak. Ekkor tudatosult bennünk, h bizony nélkülözhetetlen. Ráadásul vacak tabletek voltak, mert erősen kellett nyomni, h összekössenek számokat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!