Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem a szülők...

Csak szerintem a szülők hibája hogy már a 3 éves gyerek kezében is tablet van?

Figyelt kérdés

Szerintem ha odafigyelnének a mostani szülők a gyerekeikre megszűnne ez a probléma. De ahelyett hogy magukba néznének a mi generációnkra mutogatnak. Sokan jönnek azzal hogy nincs idejük és így inkább ezeket a kezükbe adják. Kérdezem én, ha nincs idejük gyereket nevelni miért is vállaltak gyereket? Az igazság sok esetben, hogy nem is érdeklik őket vagy 10 percet képtelenek várni amíg a gyerek abbahagyja a toporzékolást (már rászokott gyerek esetében) vagy ha sír akkor az a megoldás hogy odanyomják a telefont a kezébe.

Cáfoljatok meg ha rosszul látom a dolgokat :)

2020. aug. 4. 19:00
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
A többi ember meg már más felé terelte a kérdésemet. A telefonnal semmi bajom sincs sőt.. Megkönnyíti mindenki életét sok esetben, én azt mondtam durva mikor egy óvodás telefon/tablet függő lesz
2020. aug. 5. 16:40
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem TILTANI NEM KELL, SZABÁLYOZNI IGEN!

Mára a világ változott, régen mi még sárban, homokban ugrándoztunk, úgy néztünk ki mint a malacok, senki nem tagadja, hogy szép idők voltak. Ma már itt a technika. Ezt megváltoztatni nem tudjuk. Napi 20 perc tablettől nem lesz bajuk, még ha az a 20 perc szét is van osztva 2 részre. Akár motivációként is hathat rájuk a viselkedésüket illetően! Ez mellett bőven marad idő a nap többi részében egyéb játékokra és kikapcsolódásra. Lehet leszavazni, de ez a tény.

2020. aug. 5. 19:05
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a szülő “hibája”, hiszen a 3 éves nem fog tabletet venni magának. Én is azt gondolom, hogy engedni kell de szabályozva.

Az egyik véglet amikor a gyerek teljesen elzárva a technikától nő fel, se TV, se tablet, se telefon. Ez szerintem nem jó. Haladni kell a korral, a gyereknek meg kell ismernie a világot amiben le fogja élni az életét. Másrészt mindannyian tudjuk, hogy aki kilóg azt kiközösítik, ha nem fogja ismerni a legmenőbb tabletes játékot, mesét akkor nem lesz annyi témája a többi gyerekel. A gyerekek még ilyenekről beszélgetnek, lelkesednek együtt és ez alapján választanak barátot nem a Montessori szivárvány fa toronyról fog ódákat zengeni egyik sem az óvodában...

A másik véglet meg akinek a gyereke le van cseszve a kanapéra, kezébe csapják a tabletet és azon bambulja egész nap a Peppa malacot mert a gyerek is szívesebben csinálja azt mintsem kimenjenek pl a játszótérre. Nem mennek sehova de ha mégis a gyerek ott is csak telefonozik / tabletezik, ez pedig a szülőknek olyan kényelmes, hogy hagyják addig is nyugtuk van. Ez sem jó, a gyerek be fog fordulni, függő lesz, figyelemzavaros, tablet nélkül kezelhetetlen és esetlen a való világban.

Én azt vallom, hogy tabletezhessen a gyerek már akár kicsi korától de szabályozzuk mind az időt, mind a tartalmat amit ott lát. Lehetőleg napi fél óránál ne játszhasson vele többet vagy csak utazásnál kapja meg és ezt tudja is, tartsuk be a szabályokat következetesen. Illetve ne a legagyrombolóbb meséket, játékokat töltsük le neki, hanem valami olyat ami oktató jellegű. Így meg is ismeri ezt a részét a világnak de mégsem erről fog szólni az élete és ezáltal a romboló hatásait a kütyüknek is el tudjuk kerülni.

2020. aug. 5. 19:41
 24/26 khniki ***** válasza:
59%
Ezek a szülők kb. 10 év múlva fogják először nagyon megbánni, hogy a közös időtöltés helyett csak lekötni akarták vmivel a gyerekeiket. Le se fogják őket szarni, egész nap a kütyüiket nyomkodják majd és kuksolnak a kulcsra zárt szobáikban. Hozzá sem fognak szólni a szüleikhez, csak ha kell valami.
2020. aug. 10. 21:10
 25/26 anonim ***** válasza:

A fiam hét évesen hátrányt szenved az elsős osztálytársaival szemben, mert nem tableten, okos telefonon nőtt fel...

Suliba már használnak tabletet. Első osztályban....

2020. aug. 16. 11:45
 26/26 anonim ***** válasza:

Fiam kezébe nem volt tablet, de néha okostelefonnal játszott.

GOndoltuk, h ez milyen jó. Aztán elsősen (tavaly) iskolába a kezükbe adták a tableteket, h azon tanulnak. Ekkor tudatosult bennünk, h bizony nélkülözhetetlen. Ráadásul vacak tabletek voltak, mert erősen kellett nyomni, h összekössenek számokat....

2020. szept. 4. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!