Csak szerintem a szülők hibája hogy már a 3 éves gyerek kezében is tablet van?
Figyelt kérdés
Szerintem ha odafigyelnének a mostani szülők a gyerekeikre megszűnne ez a probléma. De ahelyett hogy magukba néznének a mi generációnkra mutogatnak. Sokan jönnek azzal hogy nincs idejük és így inkább ezeket a kezükbe adják. Kérdezem én, ha nincs idejük gyereket nevelni miért is vállaltak gyereket? Az igazság sok esetben, hogy nem is érdeklik őket vagy 10 percet képtelenek várni amíg a gyerek abbahagyja a toporzékolást (már rászokott gyerek esetében) vagy ha sír akkor az a megoldás hogy odanyomják a telefont a kezébe.
Cáfoljatok meg ha rosszul látom a dolgokat :)
2020. aug. 4. 19:00
11/26 A kérdező kommentje:
Megértem 9-es a te álláspontodat is. Csak az érdekelne hogy régen ilyen helyzetben hogy oldotta meg a szülő a gyermeke lefoglalását? Azokra az időkre gondolok mikor még nem voltak okostelefonok csak tárcsásak. Gondolom valahogy akkor is megoldották.. Nem akartam bunkónak hangzani tényleg egyszerűen csak érdekel. És mégegyszer kiemelem hogy semmi baj a szabályozott elektronikai eszközök használatával kisgyerekeknél.
2020. aug. 4. 21:36
12/26 anonim válasza:
3 evesen engedtuk meg a gyereknek h meset kezdjen nezni, napi fel ora. Ez ipaden tortenik mert a tvben sok a reklam meg borzaszto mesek vannak. Bogyo baboca, kockasfulu nyul, vonatos mese. Ezek mennek. Szabalyok vannak. Tudja mikor van mese, maskor nem adom neki oda.
13/26 A kérdező kommentje:
12-es Teljesen igazad van. Nem vagyok valami idős sőt igazat megvallva tini vagyok de mikor én születettem akkor még az igazi értelmes mesék mentek, de màra ha a mesecsatornát felkapcsolom az öcsémnek mindig kiégek mikor látom, hogy mekkora hülyeségek mennek a csatornákon amik hihetetlenül elbutítják a gyerekeket..5 percig nem bírom nézni
2020. aug. 4. 22:15
14/26 anonim válasza:
2 éves a lányom, saját iPadje van, pontozzatok le, leszarom. Utazásnál a kocsiban szokott mesét nézni rajta, ugyanis ez az egyetlen dolog amit nem un meg 2 perc alatt. Otthon pedig heti 2-3 napon 15-20 percet játszik rajta velem együtt fejlesztő játékokkal. Nagyon élvezi, és 2 évesen olyan komplikált feladványokat is megold teljesen egyedül, hogy csak lesek. Azt viszont nem engedném, hogy a gyerek zombiként, üres tekintettel üljön a mese előtt naponta órákat, arról nekem is megvan a véleményem. Viszont ilyen formában nem tudom mi lenne a baj ezzel de nem is érdekel más véleménye ha őszinte akarok lenni és javaslom, hogy ti is törődjetek a saját dolgotokkal.
15/26 anonim válasza:
11-es, szerintem az enyémhez hasonló gyerekek hamar be lettek törve, így egy idő után már nem okoztak (akkora) gondot. Úgy értem, ők már egészen piciként is nagyon sírósak-ordítósak, letehetetlenek, nem nézelődnek, semennyit nincsenek el egyedül. Lehet ezt úgy is kezelni - és régen többnyire ezt tették -, hogy kiságyba bevág, ajtó rácsuk, aztán hadd ordítson, amíg bírja szusszal, egyszer úgyis abbahagyja. Az így kezeltek 3 éves korukra már nem sok vizet zavartak...
16/26 anonim válasza:
Szerintem ez nem ilyen egyszerű.. Régen sem foglalkoztak többet a gyerekkel, hiába mondjátok... Másrészt felgyorsult a világ. Régen a felnőttek kezében sem volt egyfolytában telefon... Ma meg már szinte mindent azon intézünk... Ez van.... Régen még vezetékes telefon sem volt, most meg már "elvárás", hogy reagálj azonnal. Ott bankolunk, vásárolunk, bérletet veszünk, pálya matricát stb.... Most már nem hajthatom ki a gyereket az utcára játszani, csellengeni.. Ezt kéne megérteni. Persze elfoglalhatja magát mással is azért. De nem bírom, mikor olyam felnőttek mondják ezt, akik háttérzajként benyomják a tv-t és oda van ragadva a telefon a kezükbe...
17/26 anonim válasza:
11# régen lement a gyerek a lakótelepre játszani... Vagy az utcára, faluba stb. Manapság több inger éri az embereket. Nehezebb lefoglani egy gyereket. De szerintem egy felnőttet is. Ma már mi sem ugyanabban a cipőben, nagykabátban járunk évekig. És azt akarjuk h azonnal ott legyen az utalás, ne kelljen sorban állni stb.
18/26 anonim válasza:
13# jaj ez is olyan általánosítás... Az én időmben pl a Tom és Jerry ment... Az aztán marha értelmes mese...
19/26 anonim válasza:
Nemrég voltunk a Balatonnál nyaralni.
Ledöbbentem én is, hogy szinte az összes gyerek tablet/mobil-a a kezében evett minden étkezésnél.
20/26 A kérdező kommentje:
18-as én azt a mesét pont nem néztem olyan sokszor mert nem érdekelt 😂 De pl a Régi Dóra a felfedező meséből tanultam meg angolul 10-ig számolni meg egy csomó színt tudtam elmondani angolul 5 évesen. Ja és a köszönéseket
2020. aug. 5. 16:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!