Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerinted ha a testvérek...

Szerinted ha a testvérek sokat veszekednek, az a szülők hibája?

Figyelt kérdés
2011. júl. 4. 15:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a "szülők hibája". Minden gyerek más és más tulajdonsággal rendelkezik, akár a felnőttek. Biztos vannak helyzetek, ahol a szülőnek helyén kell, hogy legyen az esze, mert előre kell gondolkodni, hogy mi lesz a következménye egy-egy megnyilvánulásnak. Bár nem tudom, hogy hány éves gyerekekről van szó és milyen okok váltják ki a veszekedést, de nem hiszem!
2011. júl. 4. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Általánosságban nem tudom, a mi esetünkben egyértelműen a szüleink hibája volt.
2011. júl. 4. 15:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Alapból nem, hisz minden testvér veszekszik valamennyit - osztozniuk kell ugyanis a figyelmen és ezt a konfliktust nem tudják másként kezelni.

De a szülő felelőssége ezeket a helyzeteket kezelni, odafigyelni az egyenlő bánásmódra, a testvérféltékenység csökkentésére.

Nyilván van olyan szituáció, amikor egyértelműen hibás a szülő, de általánosságban ez így nem mondható el.

2011. júl. 4. 15:16
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

IS-IS.

Sok szülő elköveti azt hibát, hogy kis korkülönbség, mert majd jól eljátszanak, vagyis a nagynak szül egy testvért, nem még egy gyereket.

2011. júl. 4. 15:25
 5/8 anonim válasza:
mi a tesómmal sokat veszekszünk de ez természetes.:D
2011. júl. 4. 15:33
 6/8 anonim ***** válasza:
32%
Igen.
2011. júl. 4. 16:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem hiszem. Legalább is nem mindig. Biztos van olyan eset is, hogy a szülők hibája, de sokszor csak az a gond, hogy nagyon más személyiségűek, vagy pl. a korkülönbségből is adódhat. Ahol 3 év korkülönbség van (főleg ellentétes neműeknél) szinte tuti, hogy gyakori lesz a veszekedés, pont azért, mert MINDIG pont egy szinttel "feljebb" van a nagy, a kicsi meg abban a korszakban, amit a nagyobb már éppen kinőtt. Ez nagyon sok konfliktust okozhat. Ettől még szeretik egymást, csak náluk pont nem nagyon van meg az, hogy folyamatosan tudnának együtt játszani, mert ahhoz már kicsit sok a korkülönbség, viszont ahhoz meg kevés, hogy a nagyobb terelgesse a kicsit, mert olyan sokkal meg azért mégsem kisebb nála.

Én ezt megtapasztaltam a saját gyerekkoromban is (öcsém pont 3 évvel fiatalabb nálam), meg ismerősöknél is, ismerősök gyerekeinél is. Mi pl. az öcsémmel szerettük egymást, jól el is tudtunk bolondozni, de azért napi szinten összekaptunk valamin.

Felnőtt korunkra persze ez megszűnt (mármint a veszekedés), mióta mindketten elmúltunk úgy 19-20 évesek, azóta nem veszekszünk, mindenről tudtunk beszélgetni, maximum viccből piszkáljuk egymást.

2011. júl. 5. 09:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Minket a tesómmal békességben, szeretetben neveltek, körkülönbségünk se nem kicsi, se nem nagy (2 és 3/4 év) mégis öltük egymást egész felnőtt korunkig. Ő szívatott, nekem meg állati nagy volt az igazságérzetem. Bár ő valószínűleg másképp mesélné ezt :) Szóval lehet persze a szülők hibája is, ha pl. nem egyformán bánnak a gyerekekkel, de általában sztem nem az.
2011. júl. 5. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!