Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Csak nekem durva egy kicsit,...

Csak nekem durva egy kicsit, hogy némelyik gyereket mindenhova autóval visznek?

Figyelt kérdés

Előrebocsátom, hogy itt most konkrétan a tizenévesekre gondolok. Egyre jobban látom az ismerőseim ès a rokonaim körébe, hogy 14-18 évesek kamaszok, életükbe nem utaztak tömegközlekedéssel ès azt se tudjàk hogyan kell használni, mert a drága szüleik mindenhova hurcoljàk őket és itt nem arról van szó, hogy a szülőnek is pont arra van dolga, akkor miért nem vigye el, hanem a gyerek csettint egyet és már viszik is őt.

Konkrét példa:

Volt, hogy az unokatestvérem eljött nekem segíteni, végeztünk a munkával mondtam neki, hogy üljön le tegnap az asszony főzött finomat. Mondja nekem, hogy neki sietnie kell, mert a 15 éves lányát vinnie kell a táncházba, mert az anyja nem ér rá. Kérdeztem tőle, hogy nem- tudna most busszal menni meg akár gyalog sincs messze. Azt mondta nekem erre, hogy ő nem szokott buszozni.

Másik történetbe meg a kollégám volt nálunk sütögetni, kb 10 fele hívta őt a 17 éves lánya, hogy érte tudna-e menni, mert valakivel össze veszett. Mondta a kollégám, hogy sajnos nem tud mert màr ivott. Pár perc múlva hívta őt a felesége, és veszekedett vele a telefonba, hogy minek kell neki innia, ha baj van nem lehet rá számítani. Végül az asszonya ment érte, amúgy meg vonattal is haza tudott volna menni mert tudom, hogy megy még akkor. Itt már megjegyeztem azért, ha én ennyi idősen ilyenkor felhívtam volna ezzel apámat biztos, hogy elküldött volna a francba és igaza is lett volna.

2021. nov. 12. 08:01
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
84%
Mert büdös van és dugó.
2021. nov. 14. 18:59
 32/41 anonim ***** válasza:
0%
Igen, mind a kettő a gyereküket fuvarozó szülők miatt... Hogyne :)
2021. nov. 14. 19:52
 33/41 anonim ***** válasza:
85%
Igen, az olyanok miatt is, akik mindenhova autóval mennek. Mindegy van-e gyerekük. (Egyébként akiket ismerek, ott ráadásul több autó is van már vagy lenne, ha telne.) Ez szép nagy ökológiai lábnyom, akkor is, ha ő csak egy, sok kicsi sokra megy. Na meg milyen példa. Mint a szemetelésnél vagy a ciginél. Elég sok irigyeltem élhetőbb ék kikiáltott várost próbáltak már úgy zöldíteni, hogy kiszorítják az autókat, s van nagyobb kultúrája a biciklizésnek. Ha kevesebb lenne az autó, több lehetne a zöld felület, kevesebb szmog, jobb, olcsóbb fenntartásúak az utak. De még az épületek is lassabban amortizálódnának. Nem is beszélve a tüdőnkről :) Csak akkor lehetne jobb hely a világ pont a gyerekeinknek, ha nem csak megvonod így a vállad, hogy neked is csak egy életed van és a máséhoz sincs közöd.
2021. nov. 15. 04:05
 34/41 anonim ***** válasza:
70%
szerintem is eltúlozzák, és a pláne hogy azok akik 10-12 évesen simán tömegközlekedtek önállóan
2021. nov. 15. 17:39
 35/41 anonim ***** válasza:
33%

#24 hivjon taxit

nem a szülőt kell ugráltatni ha már elég idősnek érzi magát az éjszakai bulizáshoz

2021. nov. 15. 17:51
 36/41 anonim ***** válasza:
62%
22 éves vagyok, most is nyugodtan megkérem a szüleimet, hogy jöjjenek el értem / vigyenek el valahova. Soha semmi probléma nem volt még belőle, mindig szívesen jöttek / vittek, ha tudtak. Egyszerű oka van : számomra így a legegyszerűbb, legpraktikusabb, leggyorsabb, legkényelmesebb és nekik sem jelent problémát, szívesen segítenek. Apukám munkája kimondottan rugalmas is ebből a szempontból, így ő igazából bármikor ráér és el tud vinni. Vidéken lakunk egy kisvárosban, itt csak egy busz közlekedik az otthonunk fele és az elég ritkán jár, illetve pont rossz időpontokban (pl. a buszról leszállva 2 órát kellene várnom az állomáson a vonat indulásáig, mikor visszamegyek az egyetemre). Ha csak egy-két utcáról van szó szívesen gyalogolok (pl. általános iskolából gyalog jártam haza, mert az közel volt), de a városközpont és a legtöbb “fontos dolog” (amire az embernek szüksége lehet pl. üzletek, optika, orvos, állomás, bank, különféle szolgáltatások vagy mondjuk én messzebb jártam középiskolába is) tőlünk városon belül elég messze van, nincs is mindenhol járda és közvilágítás sem, és emiatt oda soha nem szoktunk gyalogolni. Vagy, ha sok cuccom van, akkor sem szívesen gyalogolnék le több kilométert azért, hogy utána elmondhassam, hogy engem nem a szüleim furikáznak ám… úgyhogy szerintem ez önmagában nem kor függvénye, sok múlik a körülményeken is. Például elhiszem, hogy a fővárosban vagy más nagyvárosban pöpec a tömegközlekedés vagy vannak tök jól kiépített bicikliutak stb., de vidéki településeken azért ez annyira nem jellemző.
2021. nov. 16. 21:02
 37/41 anonim ***** válasza:
81%
Amikor én gyerek voltam, sehova nem vittek, soha. Pedig megtehették volna, de fel sem merült. Órákat kellett várnom, ha az orrom előtt ment el a busz. Én sem vagyok annak híve, hogy a szomszéd utcába kocsival vigyük a gyereket, de ha így fog járni az én gyerekem, ha felhív, és pont ráérek, el fogok menni érte. Mert kocsival 10 perc, akkor miért várjon órákat?
2021. nov. 16. 21:42
 38/41 anonim ***** válasza:
20%

36. Lehetne menni biciklivel is. Orvoshoz, postára, bankba…Ahhoz nem kell járda. De kényelmesebb ha kocsival megy az ember vagy viszik, ez tény. 😂

37. Ha ráérnek. De a kérdés pont az volt hogy a szülőnek nem volt alkalmas, de a gyerek és az asszony mégis követelőzött. Ez már nem szívesség hanem kényszer. Ugrásra készen kell állni ha a gyerek füttyent?

2021. nov. 17. 07:04
 39/41 anonim ***** válasza:
18%
#36 apataxi
2021. nov. 17. 08:13
 40/41 anonim ***** válasza:
86%
Városban lakunk, az egyik iskola mellett kell elmennem minden reggel munkába menet. Amilyen közlekedési káosz van ott az eszméletlen, és folyamatosan szabálytankodnak, sietnek, nehéz túljutni rajtuk. Mostanság folyton az út mellett parkolnak (egy földes területen, szemben az iskolával, ami tudtommal magánterület, csak nincs lekerítve), amire ki kell kanyarodnom és SEMMIT nem látni, jön-e autó... mert már nem férnek el. Régebben az iskola előtti parkoló elég volt.
2021. nov. 18. 10:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!