Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek merjek kérni...

Szerintetek merjek kérni zsebpénzt? :S

Figyelt kérdés
Sziasztok!én egy 13(lassan 14 éves)lány vagyok.Nos az a kérdésem hogy lenne jogom zsebpénzt kérni a szüleimtől?A nagymamámnak sokat segíítek otthon takarítani,mosni,főzni,bevásárolok neki,elmegyek a gyógyszertárba kiváltani a gyógyszereit.Én mondtam hogy ezért nem kérek pénzt,de azért havonta szokott egy ezrest adni:)Szóval ebből elég szűkösen jövök ki,mert kb várok 5 hónapot és akk összegyűlik 5ezer ft és akkor elmegyek veszek 1-2 pólót..mert a szüleim nem vesznek sose ruhákat és nem is adnak rá pénzt.Otthon mosogatok,kiporszívózom a lakást,konyhában,fürdőben felmosok,takarítok.Szerintetek megbántanám az anyukámat ha kérnék egy kis zsebpénzt?:S
2010. aug. 31. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Nyugodtan kérj, én havonta kapok 5000-ret, nem vesznek neked ruhát? :O

Szia, 13/L

2010. aug. 31. 17:09
 2/8 anonim válasza:
100%

szerintem teljesen normális, ha egy ilyen idős lány kér egy kis zsebpénzt a szüleitől. nem kéne ezen megbántódnia anyukádnak. mi nem vagyunk túl jó anyagi helyzetben (persze nem állunk olyan rosszul, csak átlagosan), mégis, a két tesómnakés nekem is minden héten 500 ft a minimum zsebpénz( a kajapénzen kívül). de persze, csak suliidő alatt.

16/L

2010. aug. 31. 17:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem az lenne a legjobb, ha leülnél anyukáddal egy kicsit beszélgetni, lehet hogy nincs is olyan nagy baj. Úgy értem, hogy szerintem biztos támogatnának a szüleid abban, hogy vegyél magadnak ruhákat, még akkor is ha nem segítesz otthon annyit, mint valójában. Igazából nem tudom, hogy azért írtad a zsebpénz szót, mert rendszeressen szeretnél kapni egy kis költőpénzt, vagy csak így fogalmaztad meg, de szerintem az őszínte beszélgetés a legjobb megoldás. :) Drukkolok, ügyes legyél.

2010. aug. 31. 17:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Oké.Akkor majd leülünk beszélgetni az anyukámmal:)Köszi szépen a válaszokat!:)
2010. aug. 31. 17:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én naponta kapok 300ft ot tehát 300x20 (mert csak sulinapokon kapok ><) így össz vissz 6000fot kapok amivel azt csinálok amit akarok.Tehát nyugodtan kérjél legalább 10 ezer/hó ha te veszed a ruháidat..
2010. aug. 31. 17:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Beszéld meg vele! Nem fog megharagudni ez miatt :)
2010. aug. 31. 17:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze, kérjél nyugodtan, egy olyan 5000-et, ha nem adnak, akkor kérd a felét és akkor majd meglátják, hogy jól beosztod, majd adnak.

Szerintem nem gáz, én is úgy kértem és először 2500-at utána 5000-et kaptam és kapok még mindig.

18L

2010. aug. 31. 20:39
 8/8 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem ne kérj - legalábbis a házimunkákért ( mosogatás , vasalás , takarítás , stb... ) ne kérj pénzt ! A Szüleid sem pénzért csinálják ! De bocsi, ha félreértettem !

Én inkább beszélnék Anyukámmal, hogy havonta-kéthavonta menjünk el vásárolni ( pólókat, stb... ) !

2010. aug. 31. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!