Miért mondják egyes szülők degradálóan a gyereknek, hogy “neked csak tanulni kell”?
Mert nem neki kell gondolkodnia, hogy legyen kaja a hűtőben, legyen lakhatás, legyen miből élni.
A felnőttnek ott van, hogy dolgozzon, ne rúgják ki, közben mindene meglegyen a gyereknek. Nem csak a saját sorsáért felelős, hanem a gyerekeiért is.
Szerintem ezért. Takarítani a gyereket is be lehet fogni, nem az a legrosszabb a felnőtt létben.😊
Van egy gyanúm, hogy te nem vagy felnőtt, hanem egy középiskolás, akinek a tyúkszemére lépett anyu egy ilyen beszólással.
Abban egyetértek, hogy ez egy övön aluli beszólás a gyerek irányában, hiszen az ő szempontjából a tanulás épp elég. De aki valaha dolgozott, tartott fenn egzisztenciát, sőt családot, abban szerintem fel sem merül hogy könnyebb lenne a napi betevőt megteremteni mint az iskolai gondtalanság...
Most akármit írnak az előttem levők én full egyetértek a kérdezővel
Igen, egy fiatalnak az iskola az egyetlen kiindulási pont, z nemérti, hogy milyen mikor anyu napról napra számolgatja a pénzt, hogy elég legyen hóvégéig
És ezt neki nem is nagyon kell érzékelnie. Így fogalma nincs arról, hogy miért szólja le apuanyu az ő problémáit. Nem érti, hogy miért mondják, hogy neked csak a tanulással kell foglalkozni.
Az ő problémai az ő világában hatalmasak. És igenis a szülőnek kötelessége kicsit "lealacsonyodni" hozzá és átérezni, megérteni a számára pitiáner problémákat, hogy mondjuk a gyerekét, akit ő vállalt ne rugdalja még kicsit oldalba a bajban
Anyaként és dolgozó felnőttként nekem ez a véleményem
6!
Anyaként és dolgozó felnőttként neked a felelősség egyedül a pénz kérdést jelenti?
Nekem ennel jóval több azért. Amíg kiskorú, az én feladatom mindent megoldani, engem terhel minden, ami vele kapcsolatos. Az én felelossegem minden.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!