Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van ok az aggodalomra, ha...

Van ok az aggodalomra, ha nagyon keveset eszik a 14 éves lány?

Figyelt kérdés

A párom lánya 14 éves. Sosem volt hatalmas étvágya, de mindig reggelizett, ebédelt, vacsorázott normálisan. Az utóbbi időben viszont kihagyja valamelyik étkezést, és ha eszünk, akkor is sokszor meghagyja, nagyon keveset szed. Azt mondja, hogy nem éhes.

Bevallom, kicsit aggódok miatta. Ha tényleg nem éhes, akkor azért, mert nagyon kicsi adagokat fogyaszt, ha pedig nem akar enni, akkor azért.

Az utóbbi 1 évben kimondottan vékony lett. Ezzel együtt hatalmasat nőtt, már 170 centi felett van, így ez is állhatna a fogyás hátterében.

Különben egy kiegyensúlyozott kamasz, jól tanul, sportol, vannak barátai.

Csak hétvégente van nálunk, de akkor nagyon kevés a fogyasztása. A reggelit kihagyja, ebédre sokszor csak csipeget; vagy magában eszi az étek egyik vagy másik összetevőjét. Este is keveset eszik, sokszor csak joghurtot vagy egy kevés müzlit gyümölccsel. Ha kérjük, hogy egyen még, akkor kiborul és arra hivatkozik, hogy rosszul van, hányni fog, ha ennie kell.

Az anyja szerint eszik, csak finnyás. Nem akarom leszólni és nem is ellenségeskedés vezérel, de úgy érzem, őt ez nem annyira érdekli. És bár nem én vagyok a gyerek anyja, aggódom érte, mert majdnem 10 éve hétvégi anyuka vagyok számára.

A párom is aggódik érte. Az utóbbi pár hétben kérte, hogy mérje le a súlyát előtte. 1 hónap alatt fogyott 4 kilót.

Most már ezek miatt jönni sem szeret hozzánk, amit valamilyen szinten megértek. Az anyja békén hagyja ezekkel. Én és a párom sem direkt piszkáljuk, de nem akarjuk, hogy beleessen valamiféle evészavarba.

ma 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:
93%

Van igen.

Eveszavarral foglalkozo pszichiater kell ide. Es ha az anyja ennyire szarik ra, akkor talan egy koltozest is be kene iktatni hozzatok.

Mert nyilvan az anorexia mindig fakad valamibol, talan epp az anyuka a problema.

ma 20:37
 2/5 anonim ***** válasza:
91%
Persze, hogy aggódni kell, az apja vigye pszichiáterhez, ő is megteheti, és meg is kell, hogy tegye. Azért meg lehetne próbálni beszélgetni is a gyerekkel, nem nyaggatva, hanem őszinte érdeklődéssel.
ma 20:44
 3/5 anonim ***** válasza:
10%
Van, főleg, ha hánytatja is magát. Dilidoki kell neki, NEM pszichológus!
ma 21:53
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
Egyértelműen baj van :(
ma 22:02
 5/5 anonim ***** válasza:
76%
Hány kg? Mennyi az a kevés?
ma 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!