Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy reagálnátok le ilyen...

Hogy reagálnátok le ilyen esetben, hogy a gyereketektől semmit nem kaptok születésnapotokta?

Figyelt kérdés

14 éves a fiam. Jó a kapcsolatunk, bizalmas dolgokat is gyakran megoszt velem, segít nekem itthon, nincs vele gond a suliban sem. Igyekszünk a férjemmel mindent megadni neki, ésszerű keretek között. A szülinapok fontosak a családban, általában ezeket megünnepeljük. Ez most is így volt az én szülinapomnál. A fiam barátnője is eljött, azt főztem, amit ők szerettek volna, tortáztunk, jó kis nap volt. Akkor nagyon hirtelen fel sem tűnt, hogy a kisebb fiamtól semmit nem kaptam. Szokott venni általában egy szál virágot, egy táblacsokit.... Zsebpénze mindig van, gyakran kap a nagyszülőktől is pénzt, vagy nyári munkával összegyűjt egy nagyobb összeget. Gondoltam, biztos most épp nincs pénze.

Ma viszont mondta reggel, hogy jön csomagja, a barátnőjének rendelt Valentin napra ajándékot, vegyem át, a pénz ott van a szobájában.

A csomag több volt kb egy ezressel, mint amennyi pénze volt. Ez természetes volt neki, hogy én majd rápótolok, miután nekem egy 500 ft-os csokit nem vett. Eleve túlzónak tartom, hogy ennyi pénzért ajándékot vegyen egy kamasz Valentin napra /8 ezer ft/ A másik, hogy ő már nagyon sok mindent vett a barátnőjének, fordítva viszont nem tudok egy ilyenről sem. Én meg valamiért nem érdemlek semmit.

Ti ezt hogy reagálnátok le? Jogosan esik rosszul?

ma 14:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

Kamasz a fiad és szerelmes. Persze, hogy a barátnője az első. Engedd el.

Nem arról van szó, hogy nem szeret, csak most más a prioritás az életében, ez teljesen természetes szerintem.

ma 15:11
 2/15 anonim ***** válasza:
52%
Soha meg sem fordult a fejemben, hogy ajándékor kéne kapnom a gyerekeimtől
ma 15:16
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

Mi ilyen alkalom előtt a férjem vagy én rá szoktunk kérdezni, vettél anyának/apának valamit, van pénzed? Szerelmes tinédzsereknek sok felé jár az eszük, ha el is feledkezett róla, utólag bepótolhatta volna. Én megjegyeztem volna rá 1-2 napra, hogy jól esett volna, ha valami aprósaggal gondolt volna rám a szülinapomon. Szerintem fontos a nyílt kommunikáció velük, ők még olyan ,,képlékenyek", ebből is tanulhatnak belőle, hohy jobban oda kell figyelni a másik érzéseire.

Valóban 14 évesen túlzás a 8000 ft-os ajándék, dehát ha szerelmes... :) attól még, hogy a fiad megteheti,hogy ennyit költ a lányra, nem biztos hogy ő is ilyen helyzetben van, szerintem ennyi idősen nem várható el ilyenfajta viszonzás.

ma 15:17
 4/15 anonim ***** válasza:
35%
Szegény gyerek.
ma 15:23
 5/15 A kérdező kommentje:

1#, 3#, köszönöm szépen az intelligens válaszotokat 💖

Valóban igazatok van, ha átgondolom. Jobb nem érzékenykednem vele szemben most ebben.

ma 15:24
 6/15 anonim ***** válasza:
35%

Én meg valamiért nem érdemlek semmit.

Nem beléd szerelmes az a gyermek. Egyrészt. Másrészt a szelet csokival se lennél sokkal beljebb. Gesztus, ennyi.

Soha nem vett nekem a gyerekem ajándékot se szülinapra, se karácsonyra. Boldog szülinapot anya. És ennyi.

ma 15:38
 7/15 anonim ***** válasza:
22%

#6 "Nem beléd szerelmes az a gyermek. Egyrészt. Másrészt a szelet csokival se lennél sokkal beljebb. Gesztus, ennyi."

Akkor főzzön rá a barátnője:))

ma 16:26
 8/15 anonim ***** válasza:
62%
Azt, hogy én ellátom a tini gyerekemet, azt meg kell hálálnia, különben nem főzök rá? Tényleg? Azt hittem, ez a gyereknek alanyi jogon jár. Legalább is én úgy vállaltam gyereket, hogy neki nem kell semmit vennie a részemre, hogy kapjon enni és kimossam a ruháját. De lehet én gondolom rosszul.
ma 16:29
 9/15 anonim ***** válasza:
28%
Igen, te gondolod rosszul, mert az Anya nem cseléd, neki is jár a tisztelet, apró figyelmesség... pláne, ha már kiszolgálja a barátnőcskét is.
ma 16:32
 10/15 anonim ***** válasza:
17%
Ja aki nem cseléd, az kap csokit? Nem feledem.
ma 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!