Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy reagálnátok le ilyen...

Hogy reagálnátok le ilyen esetben, hogy a gyereketektől semmit nem kaptok születésnapotokta?

Figyelt kérdés

14 éves a fiam. Jó a kapcsolatunk, bizalmas dolgokat is gyakran megoszt velem, segít nekem itthon, nincs vele gond a suliban sem. Igyekszünk a férjemmel mindent megadni neki, ésszerű keretek között. A szülinapok fontosak a családban, általában ezeket megünnepeljük. Ez most is így volt az én szülinapomnál. A fiam barátnője is eljött, azt főztem, amit ők szerettek volna, tortáztunk, jó kis nap volt. Akkor nagyon hirtelen fel sem tűnt, hogy a kisebb fiamtól semmit nem kaptam. Szokott venni általában egy szál virágot, egy táblacsokit.... Zsebpénze mindig van, gyakran kap a nagyszülőktől is pénzt, vagy nyári munkával összegyűjt egy nagyobb összeget. Gondoltam, biztos most épp nincs pénze.

Ma viszont mondta reggel, hogy jön csomagja, a barátnőjének rendelt Valentin napra ajándékot, vegyem át, a pénz ott van a szobájában.

A csomag több volt kb egy ezressel, mint amennyi pénze volt. Ez természetes volt neki, hogy én majd rápótolok, miután nekem egy 500 ft-os csokit nem vett. Eleve túlzónak tartom, hogy ennyi pénzért ajándékot vegyen egy kamasz Valentin napra /8 ezer ft/ A másik, hogy ő már nagyon sok mindent vett a barátnőjének, fordítva viszont nem tudok egy ilyenről sem. Én meg valamiért nem érdemlek semmit.

Ti ezt hogy reagálnátok le? Jogosan esik rosszul?

tegnap 14:58
1 2
 11/16 babyboom567 ***** válasza:
56%

Te féltékeny vagy.Pont.

Olvasd el úgy ezt a kérdést,mintha te lennél az új kamasz lány és a kamasz fiúd anyja lenyom egy ilyen"hisztit".

tegnap 16:51
 12/16 anonim ***** válasza:
88%

Ezt kicsit "benézte" a kisebbik fiad. De kamasz, szerelmes, most azzal van elfoglalva. Ne vedd a lelkedre, azért még te vagy az édesanyja, és ugyanúgy szeret, mint azelőtt. (És ennek semmi köze ahhoz, hogy főzöl rá meg minden egyéb.)

Egy apróság: a nagyobbik és a barátnője voltak a szülinapi vendégek, talán a kisebbnek úgy tűnhetett, hogy most ők nagyobb figyelmet kapnak tőled ... az alkalmat sem találhatta elég intimnek veled, önmagát háttérben érezhette .... ki tudja.

Más kérdés, de fontos: ha látod, hogy a kisfiad ajándékkal halmozza el a szerelmét (amit nem titkol előtted, hiszen te vetted át), akkor lazán elbeszélgethetsz vele arról, hogy ő miket kapott már a lánytól - és hogy hogyan is illik az ajándékozás oda-vissza. Még az is szóba jöhet mellékesen, hogy akinek a szülinapjáról egyik szerette megfeledkezik, az picit meg is sértődhet esetleg. (És ha mondjuk a lány nem viszonozza az ajándékot, az hogyan értelmezhető.)

tegnap 17:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk amíg kicsi volt a lányunk, mindig rajzolt nekünk szülinapra. Imádtuk, olyan aranyos rajzai voltak. Később egy tábla csokit vagy kisebb ajándékot vett. Most már dolgozik, persze voltak már szerelmek, de ez nem változtatott semmit az ajándékozási szokásain. Nálunk amúgy nincsenek nagy tárgyi ajándékok, inkább utazunk, színáhzba , múzeumba stb. járunk. Azért nekem is rosszul esne, ha elfelejtene, de ilyen remélem nem lesz.
tegnap 18:00
 14/16 anonim ***** válasza:
44%
Jaj, megértem, hogy rosszul esett de ne legyél már féltékeny a barátnőjére...ez annyira gáz.
tegnap 18:04
 15/16 anonim ***** válasza:
17%
Ritka bunkó és pofátlan a gyerek, nem is csoda, ha rosszul esett
tegnap 18:52
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én az önálló keresettel még nem rendelkező gyerekmtől nem várnám el, hogy nekem ajándékot vásároljon.

Az én pénzemből vegyen nekem ajándékot? Ennek mi értelme van?

(Anyósom ilyen, megveszi magának a virágot, a férjem kifizeti, anyós délben odaadja neki, hogy férjem délután 4-kor át tudja adni. Én meg fogom a fejem... De ha neki ez így jó én inkább nem szólok bele... Nyilván veszünk neki rendes ajándékot is, de ez a virágot adjon magának dolog valamiért kell neki.)

tegnap 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!