Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom anorexiás?

A lányom anorexiás?

Figyelt kérdés
38 kg, 15 éves. Alig eszik. Szinte semmit nem eszik meg. Még a kedvencekből is nagyon keveset. Állítása szerint szeretne hízni kb. 10 kilót. Nincs étvágya azt mondta. Voltunk vérvételen, de nem találtak semmit. Megcsináltunk egy lisztérzékeny tesztet, de negatív. A doki írt fel vitamint, hogy hízzon. Ma felfigyeltem rá, hogy csak úgy tesz, mintha bevette volna. Megszámoltam a gyógyszert és nem hiányzik belőle semmi. Azr mondta, hogy tuti a gyártó rontotta el, de tudjuk, hogy erre semmi esély. Szerintetek is van okom aggódni? Mit tanácsoltok?
2021. aug. 17. 21:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el pszichológushoz
2021. aug. 18. 07:47
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
A súly csak következmény, ami riasztó az a táplálkozási szokás. Tényleg vigyétek el pszichológushoz, minél korábban, annál jobb. Fontos, hogy ne helyezzetek rá nyomást a kajával kapcsolatban (tudom, ez baromira nehéz, ha látod, hogy nem eszik, de amint feszülést érez az oldalatokról, annál jobban bele fog állni a nem evésbe). Egy jó szakember rengeteget tud segíteni, ha fennáll az anorexia, akkor családterápiára is számíthattok, általában az a leghatásosabb kezelés. Nem egy kellemes utazás, de felszínre hoz olyan kimondatlan dolgokat, amik ha tudatosan vannak kezelve, elképesztően fejleszti a ti kapcsolatotokat is. Sok erőt kívánok!
2021. aug. 18. 10:23
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van gond sajnos boven. Ez a suly veszelyesen keves, vidd el pszichologushoz mindenkeppen. Nem normalis ez a helyzet.
2021. aug. 18. 10:51
 14/24 anonim ***** válasza:
97%

Igen, az. A gyógyszer elcsalása a fő jel. Vidd el pszichológushoz, olvass erről könyveket, korlátozd le a netet. Én pont most olvasom a Pulcsiban alszom c. könyvet, abban leírja az írónő, hogy hogy ver át másokat, csak hogy ne hízzon. Pl. nem eszik másokkal, mindent kitalál, hogy miért nem éhes, éjszaka tornázik, nincs energiája, depressziós, proana oldalakat olvas, folyton méregeti magát, stb. Ne hidd el, amit a lányod mond ezzel kapcsolatban, mert mindenáron hazudnak, csak nehogy kiderüljön. Maguknak is hazudnak.

Sok sikert!

2021. aug. 19. 08:41
 15/24 anonim ***** válasza:
92%
Ha a gyógyszert nem szedi, akkor nem csak arról van szó, hogy ilyen az alkata és kész, hanem arról, hogy kövérnek látja magát és nem akar felszedni 1 plusz kilót se.
2021. aug. 19. 14:49
 16/24 anonim ***** válasza:
96%
a lanyod beteg, es segitsegre van szuksege. vigyetek el egy jo helyre (nem olyanra ahol csak felhizlaljak eroszakkal es hazakuldik), kulonben bele fog halni. nem lesz egyszeru, az egesz csaladot meg fogja viselni, de segitenetek kell neki mert nagyon szenved. elsosorban pszichologusra van szuksege, vannak olyanok akik kifejezetten eveszavarokkal foglalkoznak
2021. aug. 19. 23:52
 17/24 anonim ***** válasza:
97%

Hazudozik, nem veszi be a gyógyszert, nincsenek eltérései, nem eszik. 100% anorexiás.

Voltam az, pontosan ugyanezeket játszottam én is otthon. JAj, akarok hízni, hogyne, csak épp nem ettem semmit, vagy kiköpdöstem a kaját, stb.

2021. aug. 22. 14:31
 18/24 anonim ***** válasza:
97%

Egyébként én 35 kilóig mentem le, és ott már haldokoltam, csoda, hogy élek.

Most már pszichológus mellett is vigyétek kórházba. Az a baj, hogy mire a pszicho segítsége eljut hozzá az rengeteg idő, félév-évek, és addig belehal a betegségébe.

Kórházban kap szondát, amivel hízni kezd (most már nem opció az a játszma, amit folytat) és kivizsgálják normálisan.

2021. aug. 22. 14:35
 19/24 anonim válasza:
35%
Boltban lehet venni nutridrinket ha olyat iszik biztos meghízik
2021. szept. 1. 15:01
 20/24 anonim válasza:
49%
Napi kettőt ha megiszik és mellette egyen reggelit ebédet vacsorát egy darabban 300 kalória van
2021. szept. 1. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!