Azt hiszem, a lányom anorexiás? Mit tegyek?
Kedves kérdező, orvos vagyok, bár nem pszichiáter és nem a téma szakembere.
Ha igaz a testsúly és a magasság adat, amit a lányodról megadtál, akkor a jelenlegi testtömegindexe 15,5. Ez az érték 19 felett normális, 18 alatt valaki már alultáplált.
Ebből az értékből következtetve a lányod nagyon súlyosan alultáplált, látatlanban megvan az anorexia diagnózis, tipikusan jó tanuló, elvárásoknak, környezetnek megfelelni akaró, "jó kislányok", akik általában tiszták, rendesek, precizek, esetleg kicsit kényszeresek is a mindennapokban.
A lányod komoly veszélynek van kitéve, azt tanácsolnám, mielőbb kérj beutalót a házi gyermekorvostól a megfelelő szakemberhez. Szegény lányodnak nagy valószínűséggel kórházi kezelésre lesz szüksége.
Jobbulást kívánok neki, és kitartást neked!
Azonnal vidd el szakemberhez, még ha tiltakozik is. Az anorexiások többsége nem éli meg a 20 éves kort, 3-ból 1 20 éves kora előtt meghal.
Ez nagyon komoly betegség. Én is anorexiás voltam, ha anno anyukám nem vitt volna el orvoshoz, ma már nem élnék. Sok szerencsét.
Ja azt elfelejtettem, hogy szakember segíthet csak. Te nem tudsz rajta segíteni, mert őt nem érdekli, hogy te mit gondolsz. Nem fogja fel, hogy meghalhat. A szakember valószínűleg be fogja utalni pszichiátriára, ami a legjobb ami történhet vele. Ott figyelnek rá, és nem hagyják, hogy még többet fogyjon.
Észrevetted esetleg, hogy vagdossa magát? Előfordulhat, a legtöbb anorexiás vagdossa magát, vagy valamilyen más formában bántalmazza magát, alkohol, drogok stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!