Elég havi 130.000- ft zsebpénz egy 17 éves gyereknek?
Ha ez csak klasszikus zsebpènz akkor nem hogy elèg hanem rengeteg.
Azonban ha peldaul egy kollègistárol van szo aki
pl a kajàjàrol is gondoskodik, nos annak is rengeteg 😂
Én mikor még Magyarországon éltem egy Békés megyei kisvárosban, trafikban dolgozva max 95000 Ft-ot vittem haza (karácsonyi bónusszal!).
Gimiben napi 500 forintot kaptam abból vettem enni és inni, illetve ha kellett új ruha, kaptam egy ötezrest, hogy nézzek a kínaiban. Ez nem volt olyan rég ám, 5-10 éve. Hol élsz?
Szerintem egy kocsit meg egy lakást is vegyél mellé....
Ember sokan ennyit keresnek egy hónapban,ezzel amúgy úgy tisztában vagy? Én szégyellnék egy ilyen kérdést feltenni.
Már hogy lenne elég..
Tudod te manapság mennyi a kávé a sztárbákszban? És az éttermek se olcsók, ha nem vagy csóringer és nem menüt akarsz enni, min. 3000 egy főétel.
A guccsi cipőt se adják ingyen.
Azért nem olyan durva ha több mindent ebből fedez.
Ha pl bérletet kell vennie esetleg legyen 5000, ha ebből állja magának suliba a kaja italt napi egy ezressel számolva havi 20-25e.
Máris 30e. Ha ebből fizeti az iskolai fizetnivalókat, ebből vesz magának pl sampont, dezodort, tampont, kézfertötlenítőt, stb drogériás cuccokat simán máe havi 50-nél tartunk. A többi elmegy mozira, ruhára, erre arra.
Nyilván az ad ods ennyit a gyereknek aki megteheti.
Én 2010-ben voltam 16, heti 3-4 nap dolgoztam gimi mellett gyárban és olyan havi 60-70e körül kerestem. Mit ne mondjak simán elment nem nagy dolgokra. Magamnak álltam már mindent.
Nem is kapok zsebpénzt :D ha kell suliidőben x programokra, kajára, bérletre kérek, aztán gazdálkodok a visszajáróból, ez összesen lehet 25 ezer.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!