Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Harmadik osztályos gyereknek...

Harmadik osztályos gyereknek mennyi zsebpénzt adnátok?

Figyelt kérdés

Most merült ez fel, mostantól járhatnak büfébe. Igazából semmire nem kell költenie, csak ha szeretne venni magának valamit.

Én 1000Ft/hó-ra gondoltam, ehhez apa is adna egy ezrest (elváltunk). Annyit nem akarok adni neki, hogy minden napra jusson büfés vásárolgatásra, azt luxusnak érzem pénzkezelés szempontjából és nem is egészséges. Így talán takarékoskodna is.

Mindig pakolok neki többféle dolgot, édeset is, nem éhezik.

2021. febr. 26. 16:34
 1/7 anonim válasza:
74%
minden pénteken egy 500 -as.
2021. febr. 26. 16:52
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Azt ti döntsétek el, hogy mennyit, de ebben a korban még én is hetente adnám. Nem tudják még kezelni, eleinte annyit fog költeni, amennyi a kezében van. Ha egyszerre nincs sok, könnyebben megtanulja, hogy nagyobb dolgokhoz félre is kell rakni.
2021. febr. 26. 16:56
 3/7 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem elég, ha mondja, mit szeretne a büféből, aztán arra majd adsz, ha egyetértesz vele mondjuk heti 1-2x. Zsebpénzt is mehet, de azt valami malacperselybe jó szerintem gyűjteni valami hosszútávú célra meg alanyi jog helyett ki lehet tűzni, miért jár (kiemelkedő tanulmányi eredmény, valami plusz házimunka).
2021. febr. 26. 17:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Milyen árak vannak a büfében? Nem tudom hogy vannak manapság, annakidején 25 éve 150 volt egy hotdog, most gondolom 450 körül lehet. Hetente adnék neki 500 ftot én is, de figyelnék, hogy mindig legyen nassolni valója, tehát amit vesz ne azért vegye, mert éhes, hanem mert valami mást szeretne éppen.
2021. febr. 26. 17:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az 1000 ft/hó/szülő pont jó, mi is így adunk a gyereknek, plusz még a nagyszülők ünnepekre. Én még plusz heti 500at adok büfére, de csak akkor, ha az előző heti elköltötte. De sokszor nem költi el. Értelmes dolgokra gyűjt.
2021. febr. 26. 18:11
 6/7 anonim ***** válasza:
89%
Én is heti 6-800 forintot mondanék. Ebből heti egyszer vehet valamit a büfében meg gyűjthet valami kis vacakra.
2021. febr. 26. 18:15
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Miiiiii van !?

Itt mindenki meg van örülne ?????

Félretenni , havi 1000 Ft ból ... nevetséges és szánalmas is egyben .

Mennyit rajzon félre , szegény gyerek abból a havi 1-2 k-ból ? A mai árak mellet napi annyi pénz nem elég nem hogy havonta ... én 16 vagyok és szintén kapok mindennap kaját és csokit is + napi 1500 at . Oké hogy csak 3.os a gyereked , de ez akkor is édes kevés neki , legalábbis , szerintem . Aztán ki tudja hogy igazam van e .

2021. márc. 4. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!