Ha egy gyereknek a 8 osztályos gimnáziumhoz két tantárgyból csak négyese van, azok közül, amik számítanak, van esélye úgy is, hogy felvételt nyer? Érdemes-e jelentkezni úgy is?
Ha pont abból a két tantárgyból van négyese, az nem a legjobb, mert ide többnyire kitűnő tanulók jelentkeznek.
VIszont szokott lenni felvételi is, nem? Ha azt jól megírja gondolom még lehet esélye a bekerülésre. Az adott iskolában kérdezzetek rá.
#4 nem mindenkinek jó. Ezek a sulik versenyistállók. De szó szerint. Kiválogatják a legtehetségesebb, legokosabb, legszorgalmasabb fiatalokat, hogy hozzák az iskolának a versenyeredményeket. Mind tanulmányi téren, mind a sportban, mind a művészetek területén.
A gyereknek ez akkor jó, ha szeret versenyezni. Azoknak a gyerekeknek jó, akikben erős a bizonyítási vágy. A versenyekre való felkészülés plusz tudást ad. Általában a tanári kar nagyon jó tanárokból áll, akik kifejezetten szeretnek tanítani. A gyerekek meg egymást húzzák felfelé, inspirációt ad a másik sikere.
A 8 és 6 évfolyamos gimit működtető iskolák gyakran rendelkeznek nemzetközi kapcsolatokkal, lehetőség nyílik cserediák programokra. Nagy hangsúlyt fektetnek a nyelvoktatásra. 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumból legalább 1, de inkább 2 középfokú nyelvvizsgával kerülnek ki a tanulók. Sőt, a felsőfokú nyelvvizsga is gyakori.
Ezek a sulik általában jó anyagi helyzetben vannak, modern felszereléssel.
Szerintem sem jó ide iratni a gyereket. Csak akkor ha ő akarja. Ne a szülő döntse el. Én magam ugyan csak 4 éves gimibe jártam, de a legerősebb suli volt a városban. Semmi szabadidőm, semmi magánéletem nem volt, éjjel-nappal tanultam, és így voltam kb. 4-es tanuló. A tanároknak az volt a mottója, hogy:
3: aki tudja mi van a tankönyvben
4: ha úgy tudja, mint a tanár
5: ha jobban tudja, mint a tanár.
Ezt teljesen komolyan is vették. És ha őszinték akarunk lenni, akkor ennek mi is a haszna? Mikor az életben használod a másodfokú egyenleteket meg a kovalens kötést? Viszont nem vettek fel arra az egyetemre, ahova szerettem volna, mert a 4 akkor nem volt elég. (Pedig állítom jobban tudtam a tananyagot, mint egy gyengébb iskolából jövő diák.)
Szóval szerintem kérdezd meg a gyereket, hogy ő mit szeretne, mert csak a nagyon motivált és nagyon szorgalmas gyerekeket érdemes ide beiratni, de még nekik is tönkreteszik a gyermekkorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!