Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Iskolai bullying. Hogy tanítod...

Iskolai bullying. Hogy tanítod meg kezelni, hogy vértezze fel magát a gyermek? Átiratod másik suliba? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Érzékeny, felveszi. Szokásos dolgok miatt piszkálják, alkat,nem osztály kedvenc, stb.

2021. jún. 4. 11:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
71%
7 ha a gyerekemet ijesztgetni kell, akkor maradjunk annyiban, hogy megérdemli és ráfért.
2021. jún. 4. 16:04
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Mi a kezdettől fogva próbáltunk egy sikeres magabiztos gyereket felnevelni akire nem szállnak rá és ez sikerült is szerencsére.
2021. jún. 5. 22:49
 13/20 anonim ***** válasza:
65%

12-es: ha te komolyan elhiszed, hogy nevelés kérdése, hogy ki száll rá a te gyerekedre, akkor nagyon naív vagy. Szerencséje volt, ennyi. Az, hogy ne szálljanak rá, nem rajta múlik. Miért kell az áldozatot hibáztatni már gimiben is?

Sikeresre és magabiztosra nevelted? :DDDDDDD Félelmetes vagy.

2021. jún. 6. 10:07
 14/20 anonim ***** válasza:
41%
13 csak félig van igazad. Hamarabb lesz áldozat az otthon is elnyomott gyerekekbol. Az viszont igaz, hogy a gyerek alaptermeszeten sokkal több múlik.
2021. jún. 6. 10:14
 15/20 anonim ***** válasza:
45%
Most komolyan, képzeld el a szegény gyereket, aki sikeresre és népszerűre van nevelve... besétál csinosan, jóképűen, jókedvűen bratyizva a gimibe. Nem elsők között húzzák félre? Dehogynem. A szülő itt el van tévedve. Nincs irritálóbb a magát tökéletesnek hívő embereknél.
2021. jún. 6. 10:17
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Ó, mikor unokahúgomat bántották, akkor megkerestem a kis rhadékokat, és simán megfenyegettem őket. Idősebb voltam náluk (erősebb nem), és elég határozottan léptem fel, hogy összecsinálják magukat.

Érdekes, soha többé rá sem néztek a kislányra. :)

2021. jún. 6. 14:50
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

14-es, ez hülyeség. Én sem voltam elnyomva, sok barátom volt, a suliban mégis kinéztek és folyamat cs.szegettek. Mert nem volt nagy mellem, mert szpós-szám volt, előrébb állt az egyik fogam, stb.

Unokahúgom is nagyszájú, aranyos kislány, mégis úgy gondolta a két osztállyal felette járó, hogy jó poén előbb szóban, majd tettleg is inzultálni őt.

2021. jún. 6. 14:53
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

17 ertem és amiket leírtál miért is teszi hulyesegge amit írtam?

Nem lesz hamarABB áldozat abból akit otthon is elnyomnak? De. Nem múlik sok a gyerek természeten? De. Egyáltalán nem mondtál ellent a kommentemnek.

Engem is cukkoltak, csak en olyan természet voltam mindig is, hogy leszartam. Így megunták és olyan után néztek, aki felvette a hülyeségeiket. A legtöbb pont azon múlik, hogy milyen a természete annak akit megpróbálnak kikezdeni.

Eleve Zsofia vagyok. Na ez már alap volt mindenre is. Ezen kívül jó tanuló is voltam. Tehát nyilván helyből stréber is. Igaz testi eltereseim az átlaghoz képest nem voltak, így ez nem volt téma de akit ki akarnak kezdeni, ki fognak 🤷🏼‍♀️ Aki meg olyan az fel is veszi.

2021. jún. 6. 17:19
 19/20 anonim ***** válasza:
68%
Az én szüleim is beszéltek a bántalmazóm szüleivel, akik megvertek, megdobáltak, szekáltak, pedig szépen kértem őket, hogy ne tegyék. Semmit nem használt, csak rontott a helyzetemen, mert utána még többen gúnyoltak és vertek, amiért ilyen gyáva vagyok, hogy odaküldöm a szüleimet. Arra kértem őket, hogy mikor vernek, az arcomat kíméljék ezután, hogy a szüleim ne vonhassanak kérdőre otthon. Legalább ezt tiszteletben tartották... Így azt hazudhattam, hogy minden rendben, miközben csupa foltos volt a testem, egész éjszakákat sírtam és meg akartam halni. Ilyen felnőtt is lettem, nem vagyok jó semmire, nem merek kimenni a házból, mert félek mindentől és mindenkitől.
2021. jún. 6. 21:21
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én vele beszélek sokat. Adunk neki tanácsot, és sok-sok pozitív dolgot kap itthonról. Nála az a helyzet, hogy egy év alatt az élete és ő maga is sokat változott.

2 éve elváltunk, egy éve lett új párom, aki miatt is volt sok változás, a stílusa is változott, nőiesebb lett, ezért sokat csúfolják, sajnos lek....vázzák meg ilyenek, csak mert csinosabban öltözik, meg egyedi stílusa van. Volt fiú, akinek tetszett, mióta visszautasította, azóta az is csúfolja, szóval ilyenek. Ő is nagyon érzékeny, meg nagyon meg akar (akart) felelni mindenkinek.

Mi nagyon sokszor elmondjuk neki, hogy ne azt nézze, hogy mit mondanak, hanem, hogy ki mondja. Meg, hogy nem kell mindenkinek megfelelni, meg hogy vágjon vissza nyugodtan. De ha nem akar, akkor csak álljon arébb, vegye félvállról.

Talán használ.

Viszont más miatt ugyan, de jár pszichológushoz is.

2021. jún. 7. 11:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!