Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 9 évesnek megjött a menstruáci...

9 évesnek megjött a menstruációja! Fájdalomra mit adjak?? Holnap emiatt itthon maradhat?

Figyelt kérdés

9 éves lányomnak ma este megjött! Görcsöl a hasa. Algopyrin van itthon. Éjszakára kapott betétet. Holnap itthon fogjam? Rosszul van és még nem igen van otthon a betétcserék világában.

Na meg normális ez ilyen korán??!!!

2021. máj. 12. 23:56
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

Az amúgy is van nála mindig, akár más miatt is. Ha összemaszatolja magát bármivel, nem tud épp kezet mosni stb stb

Köszi!

2021. máj. 13. 14:04
 22/42 anonim ***** válasza:
21%
Őszintén, 9 évesnek én még nem adnék gyógyszert. Melegítsétek a hasát vizes palackkal vagy tömlővel ha van, de gyógyszert csak végső esetben kapjon. Ma már sajnos nagyon egyéertelmű hogy amint megjön , egyből mindenki kapkodja be a gyógyszert. Nő vagyok, menstruálok és a hasam is görcsöl elég rendesen, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor vettem be életemben gyógyszert erre.
2021. máj. 13. 16:04
 23/42 anonim ***** válasza:
84%
Szia. Nem annyira ritka az esetetek. Iskolában dolgozom, annyit tanácsolok, hogy ha normális az osztályfőnök, akkor mindenképp beszélj vele (Te, és ne a lányod), mert ő sokszor meg tudja könnyíteni a dolgát, bármi nehézsége adódik ebből, mehet hozzá. Illetve tesi tanár sem árt, ha tudja.
2021. máj. 13. 16:27
 24/42 anonim ***** válasza:
85%
22 ha fajdalma van es gorcsol sajnos kell gyógyszer. Felnott lehet kibirja de gyereket alt.nem hagyunk szenvedni.
2021. máj. 13. 18:17
 25/42 anonim ***** válasza:
70%
Esetleg kipróbálhatjátok a menstruációs bugyit, akkor nem kell bajlódnia betétcserével a suliban és elég sokat is bír. Több helyen is lehet kapni, főleg neten, ha beírod a keresőbe, kidob jópár oldalt. De lehet kapni a Rossmannban például, ha jól emlékszem Selena a márkája és az elég kis méretű, azt tudom, mert vettem én is és kicsi lett. Én már negyven pluszosan próbáltam ki ezeket és meglepően jók, ha nem túl erős a vérzése, akkor akár egy egész napot is kibír, mármint 7-8 órát biztosan.
2021. máj. 13. 19:07
 26/42 A kérdező kommentje:

Utolsó, bocsi ha túl intim kérdés, de az nem lesz büdös 7-8 óra alatt? Nem kellemetlen?

Én betétet, tampont egyaránt 2-3 óránta cserélek.

Köszi a választ!

2021. máj. 13. 20:39
 27/42 A kérdező kommentje:
Az én gyerekem elég madárcsontú, még gyerekméretet, vagy xs-es bugyikat hord. Ha találunk a méretében akkor talán megpróbáljuk.
2021. máj. 13. 20:40
 28/42 anonim ***** válasza:
85%
Meglepő módon nem lesz büdös, valahogy olyan anyagokból van. Én is szkeptikus voltam egyébként, de most kísérletezem különböző márkákkal és ha a méretet eltaláltam (elég nagydarab vagyok), akkor elég jól bevált. Nem csúszik el, kicsit vastagabb, mint egy sima bugyi, de teljesen kényelmes. Váltogatom egyébként, ha dolgozom, akkor az erősebb napokon betétet használok, mert a tampont valahogy most már nem bírom elviselni. Próbáltam a mosható betétet is, de mivel annak nem tapad a felülete, csak patentos, elcsúszkált, szóval azt kiiktattam. Viszont nem olcsó, mert 5-10.000,- forint egy-egy bugyi, viszont évekig lehet használni. Én intimkehely mellé vettem kiegészítőnek, de aztán a kehely nem jött be, béna vagyok hozzá, maradtak a bugyik. Itt a gyakorin is rá tudsz keresni, rengeteg vélemény van, pozitív és negatív tapasztalatok is. Viszont ha nagyon vékony a kislány nem biztos, hogy találsz méretet.
2021. máj. 13. 23:31
 29/42 anonim ***** válasza:
97%

En xs vagyok, selenacare bugyibol s meretet vettem es jo.

Viszont oke, hogy 7-8 orat kibir tenyleg atazas nelkul, de annyi ido alatt bebudosodik. viszont alvashoz szerintem erdemes kiprobalni, ha nem sajnalod ra a penzt, mert sokkal jobb mint a pelenkaszeru betet dunsztban aludni, meg en ugy mindig feltem h atazik ejjel es olyan lesz az agynemu, a bugyi viszont mindent megfog

2021. máj. 14. 00:07
 30/42 anonim ***** válasza:
77%

Sajnalom a kislanyod, hogy ilyen hamar kellett ebbe belecsoppennie, ez valahol azert elvesz picit a felhotlen gyermekkorbol.

Azt viszont valahogy el kellene ultetni benne, hogy ez a vilag egyik legszebb es legtermeszetesebb dolga. Az ebben a nehez, hogy a teste hiaba erik, azert lelkileg meg mindig a koraval atlagos es ezt a ket reszt kozeliteni egymashoz erettsegi szinten kb lehetetlen. De talan nem is kell.

Kivanom, hogy ne legyenek hulyek az osztalytarsai es ne szekaljak emiatt.

2021. máj. 14. 00:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!