9 évesnek megjött a menstruációja! Fájdalomra mit adjak?? Holnap emiatt itthon maradhat?
9 éves lányomnak ma este megjött! Görcsöl a hasa. Algopyrin van itthon. Éjszakára kapott betétet. Holnap itthon fogjam? Rosszul van és még nem igen van otthon a betétcserék világában.
Na meg normális ez ilyen korán??!!!
Éjszakára algopyrint adtam neki (felet), mert nyűgös volt, nem tudott aludni. Azóta voltam Nospaért. Érdekes, nekem sosem fáj úgy, hogy kibirhatatlan legyen. Egy kezemen meg tudnám számolni hányszor kellett gyógyszer.
Kicsit megijedtem, mert nekem is 12 éves koromban jött meg, de ma felhívtam a saját nőgyógyászomat és azt mondta, hogy teljesen normális, olyan kislányt is ismer akinek már 8 évesen megjött.
Kicsit megnyugodtam azért, most 1-2 napra itthon fogom, kicsit azért idegesít hogyan fog a suliban ezzel boldogulni.
A betétcserébe könnyen bele fog jönni.
Azért kell könnyedén kezelni, hogy neki is az legyen. Természetesen.
Kell tenni a táskájába egy neszeszert, abban legyen nospa, betét, váltóbugyi. Én azt mondtam a lányomnak, ha öszevérezi a bugyiját, nyugodtan dobja ki, nem kell hazahozni, nehogy a táskájába tegye. Esetleg a tesicuccban egy váltónadrág pluszban.
És én szólnék az osztályfőnöknek és a napközis tanárnak is. Úgy kell kezelni a dolgot (nekem sikerült), hogy büszke legyen erre, ne pedig féljen tőle :)
15-érdekes, mert a nővérem meg a cataflamra esküszik. Csak az segít neki :) Mindenki más.
Amúgy örülök, hogy itthon érte a dolog. Mert még nem is gondoltunk rá, hogy mostanában megjön, így sose volt nála betét és hasonlók. Természetesen nyugodtan kezelem a dolgot, elmagyaráztam neki mindent. Csak az idegesített, hogy ilyen korán?! Már megnyugtatott a doki:)
A válaszokat pedig köszönöm!
10-es,
"Algoflex az ibuprofen miatt nem adható 12 év alatt, nézz utána."
Tévedsz. Az ibuprophen 3 hónapos kortól adható. A Nurofen hatóanyaga is az és az Algoflexből is van Baby verzió.
17-es akkor nézd meg az algoflex használati utasítását, azt hittem hogy nem kell azt még odaírnom, hogy a benne található ibuprofen mennyisége miatt nem adható 12 év alatt. És én konkrétan az Algofelx M-re gondoltam, mivel arról volt szó.
Van egy 13 éves lányom, azért tudom.
A 13as válaszát kiegészíteném hogy tehetsz még a nesszeszerbe egy kis csomag nedves törlőkendőt ha nem otthol van ez jól fog jönni neki..feltudja frissíteni magát ott lent.
Esetleg vehetsz neki olyan palackot amibe meleg vízet lehet tenni és tegye rá a hasára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!