Alaposan átbeszélném vele a teste és a tabletta működését. Utána valószínűleg belátja, hogy nem a legjobb ötlet, keresünk alternatív megoldást. Ha rendszertelen ciklusra szedné, akkor pedig orvost keresünk, mert az csak a probléma palástolása lenne, nem a megoldása.
2021. jan. 19. 11:39
12/38 anonim válasza:
Azt hogy ne tömje magát mindenféle hormonnal csak úgy. 15 évesen kötve hinném, hogy olyan gyakran szexelne, hogy tabletta kelljen. Elég a gumi.
2021. jan. 19. 22:15
13/38 anonim válasza:
teljesen felesleges gyerekként mérgezni magát, ki tudja lehet pár hétig tart a kapcsolat pár szex miatt meg aztán tényleg felesleges
2021. jan. 20. 09:11
14/38 anonim válasza:
Létezik női óvszer is! Nem kell káros tablettákat szedni és mégis egyszerre nyújt védelmet a korai gyermeknemzés és a nemi betegségek ellen, még akkor is ha a partner nem hajlandó védekezni!
2021. jan. 21. 07:42
15/38 anonim válasza:
14, és hol kapható?
Mert amíg a dm-ben, rossmann-ban, tesco-ban nem...
2021. jan. 21. 08:14
16/38 anonim válasza:
Nem értem ezt a hatalmas ellenkezést a fogamzásgátló tablettákkal szemben. Eleve az orvos akkor írja fel, ha a lány minimum 3 éve rendszeresen menstruál, ergo rendben van a hormonhaztartasa. Másodszor, a mai modern tabletták hormontartalma minimális, ezért is kell őket nagyon pontosan, az előírásnak megfelelően szedni. Harmadszor egy tizenéves tini nem feltétlenül fog a szex hevében az óvszerre gondolni, nem is feltétlenül fogják helyesen használni. Nekem sokkal biztosabb az, ha gyógyszert szed
2021. jan. 21. 08:20
17/38 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Szedtem magam is a tablettát. Felnőttként, a 20-as éveim végén és soha, senkinek nem javasolnám a tabletta szedését, nemhogy egy fejlődésban lévő lánynak. Nagyon rossz hatással volt rám a tabletta. A plusz kilók csak a jéghegy csúcsa volt. Migrén, folyamatos depresszió, extrém szőrösödés, lábdagadás, stb. Még ha ki is vizsgálják, úgy találják, hogy felírható a gyógyszer, a fentebb felsorolt tüneteket akkor sem lehet előre látni és teljesen felesleges egy tinédzser lány szervezetét, hormonháztartását felborítani efféle készítményekkel. Pl. a Hormonmentes Youtube csatornán is rengeteg hormonmentes fogamzásgátlási lehetőséggel ismerkedhettek meg. Értem én, hogy kényelmes dolog bevenni egy tablettát, azt el van intézve, de a káros hatásait később fogja látni a kislány. Akár él nemi életet, akár ciklus rendezése miatt gondoltok erre a lehetőségre, kérlek, nagyon gondoljátok át!
2021. jan. 21. 08:42
18/38 anonim válasza:
16, nézz utána a nők hány százalékát érintették a súlyos mellékhatások, amiket a gyógyszer okozott. És hánynak nem jött meg utána magától a menstruációja. Nem 1%. Na most akinek fontos a gyereke, az nem akarja ennek kitenni. Aki pedig nem tud egy óvszert rendesen használni, annak a tablettabevétel is nehézségeket fog okozni.
2021. jan. 21. 08:43
19/38 anonim válasza:
18!
Hát az én ismeretségi körömben egyetlen oylan sincs, akinek bármi problémája lett volna. Nekem sem, pedig nem kevés ideje szedem.
A gyerekem meg fontos, bizony, nem akarom, hogy idejekorán terhes legyen. Egy rosszul felhúzott óvszerrel szemben sokat nem tehetek, ellenben a gyógyszer bevételére mindennap figyelmeztethetem.
2021. jan. 21. 08:46
20/38 anonim válasza:
Ne a mikrokörnyezetedet nézd, kiscsit láss távolabb.
Attól még, hogy az én közevetlen környezetemben nem éhezik egy gyerek se, akkor kijelenthetem, hogy nincs gyeremkéhezés a földön..?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!