Tizenéves lányotokat támogatnátok, ha fogamzásgátló tablettát szeretne?
Kényes téma. Nem szeretném hogy szedje, de nem ezzel kezdeném, hanem támogatnám abban, hogy rendesen kivizsgáltassa magát előtte, különösen trombózishajlammal kapcsolatban, mert én azért nem szedhetem (mert belehalhatnék).
Ha valamilyen kellemetlen tünet miatt szedné (erős vérzés, erős görcsök), akkor is a kivizsgálást szorgalmaznám (mert endometriózis vagy pcos is állhat mögötte).
10!
A gyik népe által elvárt válasz a "támogatnám hogy összeért használjon"
Nem olvastam a kommenteket.
Először is, nem mindegy, hogy hány éves. Egy 12évest tuti nem támogatnék benne. Egy 16évesnél viszont mérlegelnék...
Mi miatt szeretné szedni. Ha csak a szex miatt, akkor nem biztos, hogy tamogatnám, védekezzenek óvszerrel, ne bombázza az amúgyis fejlődés alatt levő szervezetét feleslegesen hormonokkal.
Viszont ha olyan probléma miatt, mint annó nekem, hogy olyan erős a menstruáció, hogy kibírhatatlan, akkor támogatnám.
(Én 16évesen kezdtem el szedni. Olyan durva görcseim voltak, hogy minden hónapban vagy a mentő jött, vagy mi mentünk a sürgősségire inekcióért, mert a gyógyszerek nem segítettek.)
Kizárt...
Van óvszer, de egy gyerek ne szedjen már hormont.
Ha meg a menzeszével van baj, arra sem a bogyó a megoldás, hanem rendes endokrin kivizsgálás.
Természetesen!
Inkább segítek neki minden opciót számításba venni(vizsgálatok, megfelelő tabletta/injekció stb), minthogy se ezt, se óvszert ne használjon és utána teherbe essen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!