Titeket leszidnak rossz jegy esetén? Vagy ha van már gyereked, leszidod?
Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok hogy a gyerek semmit sem tanult, és úgy lett neki rossz jegye. Én tanultam, mégis elég sok rossz jegy becsúszott. Például a kémia. 2 órát tanultam egy röpdolgozatra, mégis hármas lett, a nehéz feladatok hibátlanok lettek, a könnyűeket összekaptam, nem figyeltem, nem olvastam el figyelmesen, elrontottam, hármas lett. Fizika ugyanez, csak itt figyeltem de mégsem tudtam jobbat produkálni. A töri miatt is bűntudatom van, mindig is ötös voltam, most meg fél ponton múlt az ötös, négyes lett. Na jó ez nagyon stréberesen hangzik, de úgy értem hogy töriből tényleg de tényleg jó vagyok. Matekból egy kettessel kezdtem az évet, de a témazáróm négyes lett, ennek nagyon örültem. Azóta van egy röpi ötösöm, és egy hármasom. De ami a legeslegjobban bánt az az irodalom. Nagyon szeretek olvasni, viszont Ady engem kikészít. Hármas lett a témazáróm, most pedig kaptam egy egyest, mert nem figyeltem amikor elmondta a tanár hogy mi a házi, és ugye így nem csináltam meg. Pedig én tényleg mindig megírom, erre pont most kellett beszednie a füzeteket amikor egyszer nem írtam meg. :( Szóval igen, idei félév nagyon fontos, hogy jó suliba vegyenek fel. Múlt évvégére csak három négyesem volt,(matek, fizika, kémia) többi mind ötös. Na most ez már idén lehetetlen az irodalom miatt, én négy négyessel is úgy ahogy, megbékélek de nagyon bűntudatom van. Úgyérzem többre lennék képes. Egyébként engem régebben leszidtak hármasnál, (rosszabbat soha nem kaptam) most inkább csak csöndben rázzák a fejüket, esküszöm sokkal rosszabb. Ezt az irodalom egyest el sem merem mondani, előtte még csak énekből kaptam egyeseket, és egyszer matekból egy kettest, többi jegyem mind jobb volt életem során. Nem tudom mi van velem, én tényleg tanulok, meg izgulok is a felvételi miatt nagyon, meg hogy mi lesz ha nem vesznek fel oda, az álom sulimba. Persze az sem túl jó hogy minden tanár azt hiszi hogy az ő tantárgya a legfontosabb, és csak az létezik. Szóval ha mindannyian feladnak egy olyan feladatot amire legalább 30 percet kell fordítani, akkor akár 3 órát is eltöltök otthon mire mind megcsinálom. Persze nem panaszkodom, nem is ez a kérdésem lényege.2020. nov. 11. 17:12
11/20 anonim válasza:
Én 10.-es vagyok, és nekem a cel az, hogy mindenből legyek legalább 4-es. Eddig a nyelvtan és a történelem az, ami 3-as.
Szomorú vagyok érte? Igen.
Nem vagyok annyira kiakadva érte, hiszen a matek fizika kémia földrajz biológia 5-ös felhúzza.
Nem szoktam magam betegesre tanulni. (Pl este 11-ig)
Szoktam puskázni, de nálam ez nem mérvadó.
12/20 anonim válasza:
Ugyan, nyugodjatok meg, érettségi után a tanultak 95%-át úgyis elfelejti mindenki.
13/20 anonim válasza:
Dehogy felejti el! Aki továbbtanul, az azon a részterületen ráépít egy csomó plusz tudást.
Kb 10% megmarad akkor is ha nem foglalkozol vele, de ha egyetemre mész akkor az adott részterületen minden infóra szükséged lesz, sőt ha elfelejtetted, lesz amit újra kell tanulnod, miközben a szakon mások tudják..
14/20 anonim válasza:
Igen, de a többségében a tanultak nagy részét elfelejtjük...Sőt még az egyetemen tanultak nagy részét is... https://www.youtube.com/watch?v=djGSrgXZeyY
15/20 anonim válasza:
Ha azt látom, hogy igyekszik, csak nem sikerült, nem szidom le. Amúgy is elég rosszul érzi magát a lányom, ha rossz jegyet kap, nem kell, hogy még én is terrorizáljam. Amúgy én elég jó tanuló voltam, anyám soha nem tanult velem, nem kérdezett ki, azt sem tudta mi van az iskolában. De ha rossz jegyet kaptam, jött a bünti, én ezt nem éreztem igazságosnak, emiatt én ezt nem is csinálom a gyerekemmel.
16/20 anonim válasza:
Sosem szidtak le. Apukám mondjuk sokszor az orrom alá dörgölte, de csak ilyen tréfásan.
17/20 anonim válasza:
Engem leszidtak,ha hármasnál rosszabb volt,és én is leszidom a 11 éves fiam.Már a négyesért is szólok,bár azért nem szidom le.És azért szólok,mert tudom,hogy tudja,megtanulta,felkészült,és nem értem,hogy hogy nem lehet normálisan elolvasni egy feladatot,és azért lett hibás.A figyelmetlenségét szidom le.
18/20 anonim válasza:
nem nem és nem,sokakt leszidnak
19/20 anonim válasza:
A figyelmetlenségről meg pont nem tehet. Inkább a körülmények. A lányomék pl. tavaly fél 3-kor mentek ebédelni, mert addigra kerültek sorra. Szünetben kötelezően kihajtották őket az udvarra. Enni sem nagyon tudott egész nap. Csomagoltam ugyan kaját, de mindig a kutya ette meg délután. Az meg, hogy ugye óránként inni kéne egy pohár vizet, hogy tudjanak figyelni, hol teljesíthető az iskolában? És persze minden nap az első órájuk volt matek, csütörtökön a hatodik, hát szerinted mikor írtak dogát? Akkor már a tanár is nehezebben kötötte le a diákokat, mint első órában, úgyhogy neki is úgy volt kényelmesebb, hogy inkább akkor írtak dogát. Éhes, szomjas, fáradt. Akkor most csesszem le?
20/20 anonim válasza:
Nálunk úgy volt, hogy rohamtempóban kellett ebédelni, mert utána táncóra. Utáltam ezt az egész rohanást, megfelelési kényszert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!