Titeket leszidnak rossz jegy esetén? Vagy ha van már gyereked, leszidod?
Engem meg is vertek... Mindig azt mondták, hogy csak akkor kalapálnak el, ha nem készülök, de még ezt sem tartották meg. Volt, hogy 5-ös dolgozatért megvertek, mert ugyanazt az egy dolgot (évszám) elrontottam, mint otthon tanuláskor.
2 gyerekem van. Inkább nyúlok a darálóba, de nem fogom megverni őket rossz jegyért. Lehet, hogy lustaságért, figyelmetlenségért lesz büntetés, de nem ilyen eszközzel.
Nekem most 7-es a fiam. Most több rossz jegyet hoz, eddig majdnem kitűnő tanuló volt. Nem az idegesít, hogy becsúszik egy-egy rosszabb jegy, hanem az, hogy sosem látom tanulni. Most elkezdte zavarni, hogy pár tantárgyból bekapott pár rossz jegyet- kb az őszi szünet óta elkezdett végre tanulni.
Szóval nem szidtam le a rossz jegyért, a lustaságért viszont igen.
Most szeptemerben kezdett egy 6 osztályos gimit, szóval nem gond, ha most kicsit visszaesett, mert tudom, hogy jó eszű, könnyen tanul- ezért akadok ki a lustaságán. Ettől még tudom, hogy fog tudni egyetemre menni, senkit nem érdekel, ha most félévkor inkább 4es lesz a bizije... szóval nem akarom ezzel alázni.
És egyébként megbízható gyerek, sosem verném meg azért, mert hozott akár egy egyest is.
Bár én mindig is kitűnő tanuló voltam, engem folyamatosan szidtak, kiabáltak velem a tanulás miatt vagy meg is pofoztak akár. Nem tudom hogyan tűrtem ezt visszagondolva. Az lett amúgy ennek az eredménye, hogy tanulás terén annyira kiégtem, hogy egyetemen a minimumot is alig tudom már teljesíteni. És nem is érdekel igazán.
Én sosem fogom leszidni a gyerekem ezért.
Dettó mint az utolsó, néha kaptam is verést, de szidás az volt, a hibátlan volt az elvárás, ha 5ös lett, miért nem hibátlan.(kitűnő voltam pár osztályt).
Aztán bejött az a szabály, hogy 3 leckehiány egy egyes. Teljesen összeomlottam az első egyesemnél 4.osztályban, sírtam a félelemtől, hogy mi lesz otthon, meg a megaláztatóstól, mert abban nőttel fel, hogy ez elfogadhatatlan. Szerencsére akkor még normális tanáraim voltak, akik szóltak a szüleimnek, nem tudom mit mondtak, de onnantól apám ritkán beszélt velünk, akkor is csak szidott, anyám pedig hangulattól vagy szidott, vagy épp csak gúnyolt, hogy hát ha ennyit tudok, nem lesz belőlem semmi.
Felvettek 6osztályosba, álomsuli, nagyon kemény, 50-50 pontból 47-44 et értem el a felvételin, onnantól keményebbek lettek az elvárások, elkezdtem lázadni és 3-4es tanuló lettem úgy hogy semmit sem tanultam soha, a leckét szünetben másoltam. Felvettek egyetemre államira a legjobb szakokra, mert az érettségijeim, amikre szintén nem tanultam, jól sikerültek, volt ahol majdnem maxponttal felvételiztem.
Egyik szakot sem fejeztem be.
Van egy gyerekem, iszonyat mérges vagyok a hibáira, még kicsi, de minden téren lemaradással küzd, pedig nem is iskolás. Csináltak iq tesztet, nem az a gond, hanem a figyelem, a kitartás és a szorgalom.
Van uncsitesóm aki átlag iqval és közepes eredményekkel két külföldi és egy magyar egyetemen végzett, pusztán mert kitartó és figyel.
Ha valóban ez van, amit leírsz, akkor nagyon nagy esélyed van, hogy szuper karriert csinálj és kiteljesedj, mert bármelyik suliból be fogsz jutni állami helyre!
A kitartás, szorgalom a siker 90%a, a figyelmet meg lehet fejleszteni!
Egyszer 1.-ben zenéből kaptam egy 4-est, amiért anyám elkezdett ordítozni velem, szóval nálunk is ilyen szinten mentek a dolgok.
De elkezdtem dadogni, s anyám visszavett. (De hogy a kiabálástól-e, vagy csak simán az iskolától, nem tudom. Anyámnak mindenesetre bűntudata lett...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!