Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Titeket leszidnak rossz jegy...

Titeket leszidnak rossz jegy esetén? Vagy ha van már gyereked, leszidod?

Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok hogy a gyerek semmit sem tanult, és úgy lett neki rossz jegye. Én tanultam, mégis elég sok rossz jegy becsúszott. Például a kémia. 2 órát tanultam egy röpdolgozatra, mégis hármas lett, a nehéz feladatok hibátlanok lettek, a könnyűeket összekaptam, nem figyeltem, nem olvastam el figyelmesen, elrontottam, hármas lett. Fizika ugyanez, csak itt figyeltem de mégsem tudtam jobbat produkálni. A töri miatt is bűntudatom van, mindig is ötös voltam, most meg fél ponton múlt az ötös, négyes lett. Na jó ez nagyon stréberesen hangzik, de úgy értem hogy töriből tényleg de tényleg jó vagyok. Matekból egy kettessel kezdtem az évet, de a témazáróm négyes lett, ennek nagyon örültem. Azóta van egy röpi ötösöm, és egy hármasom. De ami a legeslegjobban bánt az az irodalom. Nagyon szeretek olvasni, viszont Ady engem kikészít. Hármas lett a témazáróm, most pedig kaptam egy egyest, mert nem figyeltem amikor elmondta a tanár hogy mi a házi, és ugye így nem csináltam meg. Pedig én tényleg mindig megírom, erre pont most kellett beszednie a füzeteket amikor egyszer nem írtam meg. :( Szóval igen, idei félév nagyon fontos, hogy jó suliba vegyenek fel. Múlt évvégére csak három négyesem volt,(matek, fizika, kémia) többi mind ötös. Na most ez már idén lehetetlen az irodalom miatt, én négy négyessel is úgy ahogy, megbékélek de nagyon bűntudatom van. Úgyérzem többre lennék képes. Egyébként engem régebben leszidtak hármasnál, (rosszabbat soha nem kaptam) most inkább csak csöndben rázzák a fejüket, esküszöm sokkal rosszabb. Ezt az irodalom egyest el sem merem mondani, előtte még csak énekből kaptam egyeseket, és egyszer matekból egy kettest, többi jegyem mind jobb volt életem során. Nem tudom mi van velem, én tényleg tanulok, meg izgulok is a felvételi miatt nagyon, meg hogy mi lesz ha nem vesznek fel oda, az álom sulimba. Persze az sem túl jó hogy minden tanár azt hiszi hogy az ő tantárgya a legfontosabb, és csak az létezik. Szóval ha mindannyian feladnak egy olyan feladatot amire legalább 30 percet kell fordítani, akkor akár 3 órát is eltöltök otthon mire mind megcsinálom. Persze nem panaszkodom, nem is ez a kérdésem lényege.

2020. nov. 11. 17:12
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekem meg kicsi. Engem soha nem csesztek le. Anyam annyit mondott, hogy majd kijavítod, vagy nem mész egyetemre és kitalálod milyen szakmát akarsz. Mentem egyetemre.
2020. nov. 11. 17:19
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Engem meg is vertek... Mindig azt mondták, hogy csak akkor kalapálnak el, ha nem készülök, de még ezt sem tartották meg. Volt, hogy 5-ös dolgozatért megvertek, mert ugyanazt az egy dolgot (évszám) elrontottam, mint otthon tanuláskor.

2 gyerekem van. Inkább nyúlok a darálóba, de nem fogom megverni őket rossz jegyért. Lehet, hogy lustaságért, figyelmetlenségért lesz büntetés, de nem ilyen eszközzel.

2020. nov. 11. 18:42
 3/20 A kérdező kommentje:
Sajnálom.
2020. nov. 11. 18:51
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindig kiakadtak ha rossz jegyet kaptam fogták a fejüket, hogy úristen mi fog történni megfogok bukni nem lesz belőlem semmi stb. Mindig a Győzike show alatt mertem csak elmondani, mert akkor valamennyire leszarták. Ehhez képest mégis egyetemre mentem. A családban én vittem a legtöbbre
2020. nov. 11. 19:03
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem pl gyerekként sokszor leszidtak, vagy ordibáltak, volt hogy utána ezért nem is mertem elmondani ha kaptam rossz jegyet vagy történt esetleg valami.Nem szidom le a gyerekem ha rossz jegyet kap,átbeszeljük mi nem ment,mit kell gyakorolni.
2020. nov. 11. 19:07
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most 7-es a fiam. Most több rossz jegyet hoz, eddig majdnem kitűnő tanuló volt. Nem az idegesít, hogy becsúszik egy-egy rosszabb jegy, hanem az, hogy sosem látom tanulni. Most elkezdte zavarni, hogy pár tantárgyból bekapott pár rossz jegyet- kb az őszi szünet óta elkezdett végre tanulni.

Szóval nem szidtam le a rossz jegyért, a lustaságért viszont igen.

Most szeptemerben kezdett egy 6 osztályos gimit, szóval nem gond, ha most kicsit visszaesett, mert tudom, hogy jó eszű, könnyen tanul- ezért akadok ki a lustaságán. Ettől még tudom, hogy fog tudni egyetemre menni, senkit nem érdekel, ha most félévkor inkább 4es lesz a bizije... szóval nem akarom ezzel alázni.

És egyébként megbízható gyerek, sosem verném meg azért, mert hozott akár egy egyest is.

2020. nov. 11. 19:17
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Bár én mindig is kitűnő tanuló voltam, engem folyamatosan szidtak, kiabáltak velem a tanulás miatt vagy meg is pofoztak akár. Nem tudom hogyan tűrtem ezt visszagondolva. Az lett amúgy ennek az eredménye, hogy tanulás terén annyira kiégtem, hogy egyetemen a minimumot is alig tudom már teljesíteni. És nem is érdekel igazán.

Én sosem fogom leszidni a gyerekem ezért.

2020. nov. 11. 20:22
 8/20 anonim ***** válasza:
83%

Dettó mint az utolsó, néha kaptam is verést, de szidás az volt, a hibátlan volt az elvárás, ha 5ös lett, miért nem hibátlan.(kitűnő voltam pár osztályt).

Aztán bejött az a szabály, hogy 3 leckehiány egy egyes. Teljesen összeomlottam az első egyesemnél 4.osztályban, sírtam a félelemtől, hogy mi lesz otthon, meg a megaláztatóstól, mert abban nőttel fel, hogy ez elfogadhatatlan. Szerencsére akkor még normális tanáraim voltak, akik szóltak a szüleimnek, nem tudom mit mondtak, de onnantól apám ritkán beszélt velünk, akkor is csak szidott, anyám pedig hangulattól vagy szidott, vagy épp csak gúnyolt, hogy hát ha ennyit tudok, nem lesz belőlem semmi.

Felvettek 6osztályosba, álomsuli, nagyon kemény, 50-50 pontból 47-44 et értem el a felvételin, onnantól keményebbek lettek az elvárások, elkezdtem lázadni és 3-4es tanuló lettem úgy hogy semmit sem tanultam soha, a leckét szünetben másoltam. Felvettek egyetemre államira a legjobb szakokra, mert az érettségijeim, amikre szintén nem tanultam, jól sikerültek, volt ahol majdnem maxponttal felvételiztem.

Egyik szakot sem fejeztem be.

Van egy gyerekem, iszonyat mérges vagyok a hibáira, még kicsi, de minden téren lemaradással küzd, pedig nem is iskolás. Csináltak iq tesztet, nem az a gond, hanem a figyelem, a kitartás és a szorgalom.

Van uncsitesóm aki átlag iqval és közepes eredményekkel két külföldi és egy magyar egyetemen végzett, pusztán mert kitartó és figyel.

Ha valóban ez van, amit leírsz, akkor nagyon nagy esélyed van, hogy szuper karriert csinálj és kiteljesedj, mert bármelyik suliból be fogsz jutni állami helyre!

A kitartás, szorgalom a siker 90%a, a figyelmet meg lehet fejleszteni!

2020. nov. 12. 06:46
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem általános iskolás koromban csesztek le nagyon (értsd, volt mikor nem mertem hazamenni), ha ötösnél rosszabb jegyet kaptam. Bekerültem egy erős gimibe, ott lehetetlen volt mindenből kitűnőnek lenni, de volt rendesen bűntudatom, ha becsúszott egy négyes vagy hármas, esetleg kettes. Szüleim ezt pár hónap után belátták és elkezdtek inkább bíztatni, ha rossz jegyet kaptam, hogy majd kijavítom.
2020. nov. 12. 11:17
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer 1.-ben zenéből kaptam egy 4-est, amiért anyám elkezdett ordítozni velem, szóval nálunk is ilyen szinten mentek a dolgok.

De elkezdtem dadogni, s anyám visszavett. (De hogy a kiabálástól-e, vagy csak simán az iskolától, nem tudom. Anyámnak mindenesetre bűntudata lett...)

2020. nov. 12. 13:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!