Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves gyereknek vennétek...

Hány éves gyereknek vennétek okostelefont?

Figyelt kérdés

2020. okt. 1. 16:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
54%
Ez mostanában azért értelmetlen kérdés, mert masmilyet nem vennék neki már. Mondjuk 5-tol valami gagyit kaphatna már. Komolyabb, drágább cuccot inkább 17 fölött. Mondjuk a szulinapjara vagy ilyesmi.
2020. okt. 1. 18:35
 12/31 anonim ***** válasza:
92%

Nekem hetedik végén lett az első, úgy hogy spóroltam rá. Az osztalytársaimnak legkésőbb ötödikben.

Szerintem az a baj ezzel az okostelefon kéréssel, hogy hiába korai mondjuk 13 év alatt, ha a kortársainak van, azok lehet, hogy ki fogják gúnyolni a korukból adódó éretlenségük miatt. És most hiába mondod neki, hogy ne vegye magára, most ha húszan csúfolnak, meg úgy érzed, hogy kimaradsz a témából, mert nincs telód, akkor ez rohadtul nem vigasztaló.

Szóval összességében 12-13 max amíg ki lehet húzni okosteló nélkül, ha a közösségi nyomást nézzük. Meg szerintem az a baj, hogy sok szülő azért adja a gyereknek a telefont, hogy addig se kelljen foglalkoznia a gyerekkel és inkább ezzel van a gond, és nem azzal, hogy van telefonja.

2020. okt. 1. 18:36
 13/31 anonim ***** válasza:
83%
8. Online oktatás miatt. Az mégis mivel jobb, ha napi szinten a saját telefonunkat/laptopunkat adjuk oda, amire nekünk szintén szükségünk van? Nyilván nem egy új iPhone-t kap, hanem megkapja a saját sokéves levetett, de amúgy működő telefonunk valamelyikét. Meghatározva, hogy mikor/mennyit/mire használhatja.
2020. okt. 1. 19:11
 14/31 anonim ***** válasza:
91%
Én sem értem, hogy mivel jobb egy alsósnak mindig a saját telefonunkat odaadogatni, csak hogy elmonthassuk, mi nem veszünk túl korán. Az enyém nincs lekorlátozva, bármi nem neki valót találhat. Saját cuccát meg gyerekbiztossá lehet tenni. És nem használja többet, mintha én adnám oda az enyémet.
2020. okt. 1. 19:43
 15/31 anonim ***** válasza:
16%
Nem veszek én neki, vegyen magának.
2020. okt. 2. 01:16
 16/31 anonim ***** válasza:
27%
5. Osztály, bár előtte is az volt neki, csak net volt előfizetve hozzá
2020. okt. 2. 03:32
 17/31 anonim ***** válasza:
86%

Most 10éves. Karácsonyra azt kért. Na, nem egy "ájfónt", hanem egy alsóbb kategóriásat. Tudja, hogy az bőven elég neki. Ez még belefér. Szerintem.

Szerencsére amúgy sem a virtuális világban él. Nem azt mondom, hogy napi X időt nem engedünk neki a neten, de nincsemek elvonási tünetei, ha napokig nem nincs netezés.

2020. okt. 2. 06:45
 18/31 anonim válasza:
88%

Nem tudom, hogy akik ezeket a válaszokat írják ("soha, majd vesz magának", "15 fölött minimum" stb), azok egyáltalán szülők-e és látják-e, hogy milyen világ van ma már:D

Lehet háborogni, de a számítógép, okostelefon ma már ugyanannyira a mindennapok része, mint a fürdés, vagy az evés. Erőltethetjük a vaskalapos nézeteket, verhetjük a mellünket, hogy na bizony az én gyerekem 7 évesen még számítógép előtt sem ült, de ezzel ezek a szülők legjobban a gyereknek ártanak.

Nem azt mondom, hogy iPaddel keljen, feküdjön a gyerek és hisztirohamot kapjon, ha lemerül. De igenis jó, ha megtanulja használni ezeket az eszközöket, mértékkel (!) játszhat is rajtuk, vagy hosszabb utazás alatt valami leköti rajta és nyugi van. És igen, én inkább vettem mind a két gyerekemnek 6 éves korukban 1-1 olcsóbb telefont, minthogy az én félmilliós telefonomon játszanak, merítsék (ami tele van fontos időpontokkal, kontaktokkal). Attól, hogy van nekik, nem használják egész nap, sőt, néha eszükbe sem jut. Szabályok vannak, iskolába nem viszik, ha barátok vannak nálunk, nem kerül elő.

2020. okt. 2. 12:20
 19/31 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem is felesleges az okosteló gimi előtt.

Egyrészt, egy általános iskolásnak bőven elég egy "buta telefon', hogy ha gond van, jelezni tudjon.

Az informatikai eszközök, az iskolában bőven a rendelkezésére állnak, könyvtár, vagy iskolai tantárgy keretében.

Pl. A mi esetünkben meg, itthon van egy asztali gép, kifejezetten tanulás és egyéb célokra.

Munkára nekünk ott a tablet, okostelefon, laptop.

Nyilván, ha a helyzet, vagy a tanulmányai megkívánják kap egy okostelefont.

De, addig bőven elég egy mezei. Nincs olyan fontos emailje egy gyereknek, vagy bármilyen elintéznivalója, hogy neki folyton "online" kellene élnie.

2020. okt. 2. 12:33
 20/31 anonim ***** válasza:
83%
Lehet leszólni, de soha nem "aláznám" a gyerekemet valami nagyifonnal. Mire jó ez? Szándékosan kirekeszteni, perifériára szorítani a gyereket, hogy megmutassam az én gyerekem ugyan nem olyan mint a "mai gyerekek". Ez nem az anyagiakról szól. Okos telót is lehet már kapni potom pénzekért, de legalább ő is a közösség része, az meg hogy ismerkedik a technikával nem utolsó szempont. Fölösleges ennyire tiltakozni az ellen, ami a mindennapjaink része.
2020. okt. 2. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!