Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti is vártátok mikor...

Szülők, ti is vártátok mikor kezd el nőlni a lányotok cicije?

Figyelt kérdés
Hamarosan,(október)már betölti a 11 évet,és tudom hogy akármelyik nap arra ébredhetünk hogy elkezdődött a változás.A GYerekkornak már vége,ez már tinédzser kor és számomra is mint anyuka minden új még.
2010. aug. 5. 21:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Igaz,én nem szülő vagyok, hanem egy 13éves lány, a szüleim magasról .... hogy mi van velem, mikor az első megjött, akkor is egy tanárnőtől kértem útbaigazítást, anyám terelte a témát, apámmal nem akartam ilyet megbeszélni. vannak ilyen szülők, jelenleg egy barátoméknál lakok, ők vettek "kezelés" alá.

én elég korán érő típus vagyok/voltam, 11évesen már menstruáltam.

2010. aug. 5. 21:44
 2/16 A kérdező kommentje:
Sajnálom a helyzetedet.Egy biztos,te nem leszel ilyen a gyerekeiddel.
2010. aug. 5. 23:03
 3/16 anonim ***** válasza:
72%

Az én anyumat lehet hogy érdekelte, nem tom, mert sose eszélt róla (érthető módon). Viszont amikor látta, h kezd nőni, úgymond "örült" neki.

Egyébként nem akarok kötöszködni, de a tinédzser kor 13-19 éves korig tart.

2010. aug. 5. 23:16
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányom is 11 éves múlt. Ő nem örült a teste változásainak,én igen.Mindíg nagyon figyeltem,hogy változik,felkészítettem rá.A múlt hónapban kezdett menstruálni,de évek óta tdta,hogy ez bekövetkezik,mit kell tenni.Nekem is nagyon furcsa,hogy az én "pici" lányom kamaszodik,bár én is korán értem.

Most kiváncsian várom,hogy a két fiamnál hogy fog zajlani a változás.(szerencsére addig még van pár év)

2010. aug. 6. 07:26
 5/16 A kérdező kommentje:

A fiúknál teljesen más lehet a helyzet,de ez a szörnyű viselkedés változás egyforma lehet mindkettőnél.

Másik hozzászóló:semmi baj,nem kötöszködtél,de hidd el nekem az osztályfőnöke mondta azt tavaly év elején,(mondhatni-9-10 év)hogy kiskamasz korba értek a gyerekek,a fiúk és lányok közti viszonyulás megváltozott,mondhatni a nemek közti vonzódással méregetik egymást...a tanár pedig tudja.A 13 éves kor mihez köthető?Első menstruáció talán,de a test változásai jó pár évvel hamarabb elkezdődnek.A lányomon az volt az első,(9 év)hogy zsírosodni kezdett a haja,ezt követően pici pattanás is megjelent rajta olykor,majd pedig a fanszőrzet.Ennek már bizonyára nem gyermekkor a neve?!

2010. aug. 6. 18:16
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Én picit megilletődve, szomorkásan, de beletörődve figyelem lánykámat,aki 10 éves, serdül, minden látható jelével:) Nagyon furcsa érzés...nemrégen még kislány volt, most meg ez a sok testi változás, amihez nemsokára jönnek a lelki dolgok is.
2010. aug. 6. 18:30
 7/16 anonim ***** válasza:
70%

Azért 13 évesen kezdődik a tinédzserkor, mert angolul a tizenháromtól felfelé kezdődik a -teen végződés. 13-thirteen

14-fourteen stb

2010. aug. 6. 20:22
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 10 éves -ha azt mondja rá valaki, hogy nem tinédzser, akkor az vak! :-)

Teljesen kifordult a bőréből, az túlzás, hogy mutál, de már érezhetően mélyül a hangja.

És hát a viselkedése... Mi ez, ha nem a tinédzserkor? :-)

Pedig még olyan picike... Az én édi-bédi pici fiam... Még csak most született... :-(

Istenem, hogy elrepült ez a 10 év... Még ennyi, és már alig fogom látni őt.

Mindjárt sírva fakadok.

2010. aug. 6. 20:35
 9/16 A kérdező kommentje:
Igen ez egy "izgalmas"változás,és ugyanakkor soha többé nem látjuk már őket a mi kicsi gyermekünknek.Maradnak a fényképek:S
2010. aug. 7. 16:53
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Olyan jó ilyen válaszokat olvasni az anyukáktól.14 éves lány vagyok,anyámat nem érdekelte,hogy hogyan változok,észrevették inkább a tanáraim 4 vé alatt a változásokat.

5.-ben még hossszú sötétbarna hajú lányként mentem az évnyitóra(szinte lapos voltam,alig volt cicim).6.-ban már kezdtem változni,de még akkor sem változtam olyan nagyot.7.osztályban nagyobbak lettek a méreteim,és 8.osztályban már érett lánnyá fejlődtem..szval már nem vagyok lapos egyáltalán.Először nem örültem,de mostmár nem szívesen lennék lapos:D viszont Pamella Andersonra se szeretnék hasonlítani.A hajam rövid lett,és jobban áll így...:) Most vagyok önmagam.Eddig egy olyan lány voltam,aki hallgatott másokra,foglalkozott másoknak a véleményével..de mára ez kevésbé van így.Azonban nem vagyok lázadó-semmi káros szenvedély,teljesen nyugodt,kevésbé bulizós életvitel.:)

2010. aug. 7. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!