Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit lehet tenni, hogy lenyugod...

Mit lehet tenni, hogy lenyugodjanak a fiam barátai, ismerősei?

Figyelt kérdés

A fiam 16 éves. Tegnap a barátai és az ismerősei kihívták este 8-kor a város főterére. A városban ebben az órában rendszerint elindul már az éjszakai élet, a fiam sosem ment ki még ilyenkor, ezért félve ugyan, de elengedtem.

Nem iszik, nem dohányzik, emiatt nem is féltem. De furcsa alakok mászkálnak a sötéteben, a Covid miatt a rendőrök is folyton igazoltatnak, a város fiatalsága is az utcákon van ilyenkor, mindenféle gang és banda megfordul.

Olyan 9 felé egy parkba vonultak. 11-kor ráírtam, hogy nem jön most már haza. Mondta, hogy igen, de a többiek még nem indulnak, úgyhogy busszal jön. A vírus miatt nem szeretném, ha buszra ülne, ezért a feleségem elment érte kocsival.

Na már most, minden rendben volt, itthon mondtam a fiamnak, hogy többet ilyet nem szeretnék, máskor 10-re legyen itthon, hisz még kiskorú. Reggel azzal fordult felém, hogy az osztálycsoportban őt beszélik, hogy antiszociális, hogy tutyimutyi, hogy ez meg az.

A fiamat egyelőre azon kívül, hogy megdöbbentette, nem idegesíti és nem is bánkódik miatta. De mit lehet ilyenkor tenni, mit lehet mondani a többieknek, hogy fejezzék ezt be. Nem szeretném, hogy a fiamat pletykálják, sem azt, hogy a fiam önbíráskodjon majd esetleg.

2020. aug. 21. 22:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 A kérdező kommentje:

"Mit fogsz majd csinálni ha - tegyük fel, hiszen elméletben minden lehetséges - a fiad 19 évesen éjszaka részegen fog felhívni, hogy itt vagyok az utcán, menni nem bírok, gyere értem és vigyél haza légyszíves?"

Ilyenre nem hinném, hogy sor fog kerülni. A családra ilyesmire nem volt példa. Ebben az esetben, utána megyek és miután kijózanodik, megkapja a fejmosást.

Én elsüllyedtem volna szégyenemben, ha bárki is ilyen állapotban látott volna engem.

" Mellesleg egy ertelmisegi csalad gyereket felesleges osszehasonlitsni egy fizikai munkaseval. Masok a szokasok. Szerintem..."

Nem vagyunk munkás család, hála Istennek mindegyikünk egyetemet végzett, minden felnőttnek a családból jó "állása" van.

De nem értem, mi gond lenne egy munkással? Az nem ember? Az bármivel is kevesebb, mint egy értelmiségi?

48

A dr más ország túlzás. Attól, hogy nem Magyarországon születtem és nem ott élek, ugyanolyan ember vagyok mint bárki. Hús és vér.

2020. aug. 24. 16:31
 52/67 anonim ***** válasza:
100%

“ Ilyenre nem hinném, hogy sor fog kerülni. A családra ilyesmire nem volt példa”

Nem volt példa a családotokban arra, hogy egy kamaszgyerek jól szórakozott és berúgott egyszer? Már értem mitől vagy ennyire besavanyodva.

2020. aug. 24. 17:35
 53/67 A kérdező kommentje:

Tehát neked az be van savanyodva, ha valaki nem részegedik le, mint egy állat?

Nem, nálunk nem divat vagányságból vedelni a piát. Pláne nem kamasz korban, amikor nem arra van szüksége a gyermeknek, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás tönkretegye a neuronjait.

2020. aug. 24. 17:49
 54/67 anonim ***** válasza:
48%
Pedig láthatóan neked is tönkrementek a neuronjaid😀
2020. aug. 24. 22:08
 55/67 A kérdező kommentje:

Jah, hogy te egyből meg is ítélsz. Persze, bocsánat, hogy gyermeket nevelek.

Attól, hogy én másképp nevelem a gyermekem mint te, attól, hogy mások a prioritásaim és az elvárásaim, még nem jelenti azt, hogy te valami nagy felsőbbrendű lény vagy, aki így beszélhet velem. De persze, ez is sokat elárul rólad.

2020. aug. 24. 22:16
 56/67 A kérdező kommentje:

Ja, amúgy meg ha igazad is lenne velem kapcsolatban, már koránt sem lenne nagy baj. Én már tanultam, dolgoztam, letettem valamit az asztalra, ami ezután jön, azt az ember már tudja magától is.

De az ő esetében, ez mind előtte van és bizony most van a legnagyobb szüksége a józanságra, az eszére

2020. aug. 24. 22:21
 57/67 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, ebben egyet is értek veled. De te meg azt értsd meg, hogy szociális fejlődésre is szüksége van a kölyöknek, nem csak a belésulykolt jókisfiú-imidzsre. Márpedig a fejlődésbe ez is beletartozik.
2020. aug. 25. 16:57
 58/67 A kérdező kommentje:

Szocializálódjon a nap 17 órájában, reggel 6-tól este 11-ig. Ez ellen semmi kifogásom. Szórakozzon, utazzon, barátkozzon.

De nem értem, mire utal ez a "jókisfiú" megnevezés? Tudtommal egy jó gyermek miatt még nem szégyenkezett senki.

2020. aug. 25. 17:04
 59/67 anonim válasza:

Szervusz! Régi a kérdés de folytatom a dolgot azzal, hogy a legutolsó válaszodnál folytatom. Nos. Elmagyarázom, hogy mi a szitu egyszerűen. Jó magam is apuka vagyok 2 gyerekkel, szóval értem, hogy a válaszadók miért ugrottak neked. Ahogy látom a válaszaidból azt szűrtem le, hogy jómagad sem tartoztál a menőbb gyerekek közé annó, ezáltal nem is értheted, hogy mi is a probléma.: A fiad korában a legfontosabb, hogy a SAJÁT korosztálya elfogadja illetve be is fogadja a falkába. ( A sehova tartozás ebben a korban sokkal jobban fáj mint mi gondolnánk) Kérlek ezt értsd meg, hogy ahhoz, hogy valakiből is kicsit menőbb arc legyen ahhoz sokáig ott kell maradni a haverokkal és igen belemenni 1-2 hülyeségbe ahhoz, hogy egyáltalán be tudják sorolni a fiadat a szociális háló ranglétráján. Azzal, hogy elsőnek hívjátok haza, hogy autóval elmentek érte ahol a többiek is látják ahogy anyuka autójába beül az nem, hogy kínos de ultra gáz és csicska-csíra dolognak számít azaz ANTIRAJ-nak. A te nevelésed egy jól nevelt, a rendszer szolgája típusú férfiakat eredményez átlagos feleséggel, átlagos ingatlannal/autóval, átlagos élettel természetesen szigorú szabályok alapján. Ez mind szép és jó de őszinte leszek: Ez neked könnyebb mert ha tudod, hogy egy jófiut nevelsz akkor felnottkent sem kell erte aggodnod de cserebe viszont elveszed tole azt az elmenyt, hogy megtalalja onmagat. Nem, nem szakmara gondolok meg egyeb megfoghato dologra hanem, arra, hogy onmagat is be tudja sorolni REALISAN, hogy az eletben milyen embernek szamit o. Biztos lattal vagy ismersz olyan embert aki meghunyaszkodo tipus 3 diplomaval es megis alamizsnaert dolgozik mert a rendszer bedaralta es o nem mer lepni mert akkor jujj mi lesz. Ne legyenek illuzioid az elet kegyetlen. Megy tovabb a kerekesszekesnek illerve a multimilliardos oligarchanak is egyarant. Ezzel azt akarom mondani osszegezve, hogy oke Goodguy tipus a fiad amin mar nem tudsz valtoztatni de keszulj fel arra is, hogy egy megalkudott unalmas eletet fog elni amiben sosem lesz tiltott gyumolcs……. Szvsz en irtozom ettol. Nekem is van fiam de o eleve menonek szuletett. :D

Ui:. Bocsi az ekezetek hianya miatt. Meguntam írni őket. :D

2023. jan. 14. 01:31
 60/67 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, nálad mi számít menőnek?

Menő gyerek az, aki füvezik, berúg, cigizik, megfektet minden jött-ment csajt és csak reggelente jön haza?

Az én időmben pl én voltam a legmenőbb, hogy apám mint egy személyi sofőr jött utánam a Dacia-jával. Mindenki irigykedett, hogy ők kilómétereket gyalogoltak vagy buszoztak hosszú időn át, míg én kényelmesen mentem haza. Sokan tolongtak is, hogy hátha őket is elvisszük.

Aki szerint ez ciki, azzal van a baj. Az, hogy valakinek nem jó a viszony a szüleivel és ő az utca gyermeke, nem jelenti az, hogy a másik gyerek is az kell legyen.

És nem, nem átlagos a gyerek. Nem átlagos körülmények közt él, nem proli. Sőt, emiatt is irigylik. Nagyon nagy tévedésben élsz, ha azt hiszed hogy egy nem kicsapongó ember csak egy aktakukac lehet egy csóró panellben és szar élettel. Hála istennek a fiam nagyon jó családba született, igyekszünk midnent megadni neki és midnen kondíciót megteremteni neki.

Milyen kis szerény vagy, eleve menőnek született. :)) Inkább nem mondok semmit, nem akarlak megsérteni.

PS: a kérdező vagyok, de más fiókról mert azt megszűntettem, szubjektív okok miatt.

2023. jan. 14. 12:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!