Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit lehet tenni, hogy lenyugod...

Mit lehet tenni, hogy lenyugodjanak a fiam barátai, ismerősei?

Figyelt kérdés

A fiam 16 éves. Tegnap a barátai és az ismerősei kihívták este 8-kor a város főterére. A városban ebben az órában rendszerint elindul már az éjszakai élet, a fiam sosem ment ki még ilyenkor, ezért félve ugyan, de elengedtem.

Nem iszik, nem dohányzik, emiatt nem is féltem. De furcsa alakok mászkálnak a sötéteben, a Covid miatt a rendőrök is folyton igazoltatnak, a város fiatalsága is az utcákon van ilyenkor, mindenféle gang és banda megfordul.

Olyan 9 felé egy parkba vonultak. 11-kor ráírtam, hogy nem jön most már haza. Mondta, hogy igen, de a többiek még nem indulnak, úgyhogy busszal jön. A vírus miatt nem szeretném, ha buszra ülne, ezért a feleségem elment érte kocsival.

Na már most, minden rendben volt, itthon mondtam a fiamnak, hogy többet ilyet nem szeretnék, máskor 10-re legyen itthon, hisz még kiskorú. Reggel azzal fordult felém, hogy az osztálycsoportban őt beszélik, hogy antiszociális, hogy tutyimutyi, hogy ez meg az.

A fiamat egyelőre azon kívül, hogy megdöbbentette, nem idegesíti és nem is bánkódik miatta. De mit lehet ilyenkor tenni, mit lehet mondani a többieknek, hogy fejezzék ezt be. Nem szeretném, hogy a fiamat pletykálják, sem azt, hogy a fiam önbíráskodjon majd esetleg.

2020. aug. 21. 22:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te itt nem egyetlen emberrel vitatkozol, többen is leírták ugyanazt. Valószínűleg mindenki hülye, mindenki alkoholistát nevel a gyerekből, csak te vagy tökéletes szülő. Az meg hogy férfi vagy, kifejezetten meglepett és csak ront a helyzeten. Komplexusos, túlféltő, kontrollmániás anyukák szoktak így viselkedni, ahogyan te.
2020. aug. 24. 10:22
 42/67 A kérdező kommentje:

41

Ez van, perelj be.

Nem mondtam, hogy mindenki hülye, sem azt, hogy alkoholistát nevelnek. Csupán azt, hogy én máshogy nevelem a gyermekeimet. És kész. Nem fogok ezen változtatni.

Felneveltem már egy gyermeket, ugyanígy és minden gond nélkül. Nincs szükségem szülői kioktatásra. Az én gyermekem nem lesz az éjszaka vagánya, sem valami utcai verekedés áldozata. Ráadásul olyan helyen élek, ahol ha meghallják, hogy az utcán magyarul beszél, máris esedékes egy verekedés.

De mindenki nevelje a gyerekét, ahogy akarja. Én nem teszem ki semmilyen veszélynek és nem fogom azt sem hagyni, hogy a feleségem infarktust kapjon, hogy merre bóklászhat éjjel a gyermeke.

2020. aug. 24. 10:28
 43/67 anonim ***** válasza:
100%
Ez érthető, szíved joga így cselekedni. Csakhogy a gyerek növekszik, szüksége van tapasztalatokra, szociális fejlődésre. Nem csak arra, hogy apu legyen a legjobb-bari. Te a legjobb barátjának gondolod magad, neki meg már legbelül tele lesz a töke, hogy a fater erkölcsös dumáit kell hallgatnia.
2020. aug. 24. 13:33
 44/67 A kérdező kommentje:

43

Ez van, akkor majd tesz amit akar ha 18 lesz. Én addig vagyok köteles nevelni, onnantól saját maga felelős a döntéseiért.

De mint mondtam, nem ő az első gyermek, akit sikeresen felneveltem. A nagyobbik fiamnak sem "lett tele a töke" és nem változott semmit a viszonyunk miután felnőtt. De persze nem minden gyermek egyforma, ha mégis ez a fiam más útra fog térni, menjen. Csak olyasmiben, amivel nem értek egyet ne várja a támogatásom.

2020. aug. 24. 13:50
 45/67 anonim ***** válasza:
Olyan helyen laknak ahol nem lehet magyarul beszelni de magyarokat kerdez? Vicces a sztori
2020. aug. 24. 13:57
 46/67 A kérdező kommentje:

? Mi köze van a kettőnek egymáshoz, kedves utolsó?

Én magyar vagyok. És ezen az oldalon feltettem egy kérdést magyarul. Ezen mi a probléma? 😂

Vagy erre a kérdésre egy magyar nem tud választ adni? Komolyan nem értem, mi a probléma.

2020. aug. 24. 14:01
 47/67 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

"Csak olyasmiben, amivel nem értek egyet ne várja a támogatásom."

Mit fogsz majd csinálni ha - tegyük fel, hiszen elméletben minden lehetséges - a fiad 19 évesen éjszaka részegen fog felhívni, hogy itt vagyok az utcán, menni nem bírok, gyere értem és vigyél haza légyszíves?

2020. aug. 24. 14:41
 48/67 anonim ***** válasza:

Dehogynem, dr mas orszag, mas nyelvterulet, mas kultura, mas fajta alkalmazkodas. Itt ilyenekkel nincsen problema szerintem.

Felig erdelyi vagyok, toltottem nyarakat Marosvasarhelyen. Szerintem ott tobb a kannibal

2020. aug. 24. 15:33
 49/67 anonim ***** válasza:
0%
Mellesleg egy ertelmisegi csalad gyereket felesleges osszehasonlitsni egy fizikai munkaseval. Masok a szokasok. Szerintem....
2020. aug. 24. 15:34
 50/67 anonim ***** válasza:
0%
Es ebben semmi pejorativ nem volt
2020. aug. 24. 15:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!