Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezt így jól teszem, vagy...

Ezt így jól teszem, vagy engedjek többet a lányomnak?

Figyelt kérdés

Lányom 16 éves lett márciusban, tavaly szeptemberben kezdte a középiskolát. Ott 2 hónapon belül talált magának egy fiút, akivel fülig szerelmesek egymásba. Amíg iskola volt, hétvégente engedtem el a lányomat találkozni ezzel a fiúval 1-2 órát, közben meg ugye persze az iskolában is látták egymást. Most hogy nyáriszünet van, délután van elengedve 2,5 órát, ha letelt az idő és nem érkezett meg, egyből hívom, hogy hol van, de általábam a megbeszélt időhöz tartja magát. A fiú ide, vagy ő a fiú házába NEM MEHET, estefele főleg nem, ottalvásról pedig szó sincs. Ugyanis szerintem még túl fiatal hozzá.. Elmondása szerint sétálni szoktak, beülnek enni, inni valamit, beszélgetnek stb.. Bár én nem faggatom, hogy mit csináltak, úgy vagyok vele, ha szeretné, elmondja, szívesen meghallgatom. Igazából a fiút azért nem engedem be ide 1 percre sem, mert nagyon flegma, tiszteletlen volt velem egyszer, a lányommal pedig már többször.. Szerintetek ez így megfelel, vagy engedjek neki többet? Nem szokott panaszkodni, hogy csak eddig van elengedve, de látom rajta, hogy már nem "elég" neki.. Mi a véleményetek?

35/N

2020. aug. 2. 21:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%

Nem akarlak megbántani de a 9 éves fiam is több időre mehet el játszani a barátaival.

Ha szexelni akarnak már rég megtették.

Ebben a szigorban az a rossz, hogy kb egy kisgyerek szintjén kezeled őt. 2 év és 18 lesz. Engedd el nyugodtan ha kell egész délutánra.

2020. aug. 2. 22:05
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudom mit problémázol,hogy eljár e meg szexelni akar, amikor 19 évesen szülted. Ha te már 19 évesen szülsz, nem tudom hogy lettél ilyen begyöpösödött felfogású.
2020. aug. 2. 22:36
 13/20 anonim ***** válasza:
94%
Nyugi már rég szexelnek. De Te 19 évesen már szültél. Mi a gond?
2020. aug. 2. 23:18
 14/20 anonim ***** válasza:
94%

35 éves vagy és 16 éves a lányod. Akárhogy is nézem, 18-19 évesen lettél terhes...az már okés a te olvasatodban?

Mi az, hogy a fiú házába nem mehet “estefele főleg nem”? Úgy gondolod, hogy csak szürkület után lehet szexelni?

Borzasztó vaskalapos vagy, szerintem pont semmit sem érnek ezek a szabályok. Ha elfogadsz egy jótanácsot, kezdj el beszélgetni a kislányoddal, ne hagyd rá, hogy majd úgyis mesél ha akar. Miből gondolod, hogy ha arról nem mesél, hogy a “szabad” 1,5 órájában mit csinált, akkor azt majd az orrodra köti, hogy hogy feküdt le valakivel, akitől te ennyire tiltod? Ahhaahha persze :))))

2020. aug. 2. 23:53
 15/20 anonim ***** válasza:
76%
Azzal egyetértek, hogy ne zavarjon idegen családot a lányod, és hozzánk sem jöhetnének, ha te elég szemtelen és flegma. De az a 2 és fél óra igencsak timuasz, főleg nyáron. Nálunk az a szabály, hogy oda mennek ahová akarnak, csak tudjak róla és legkésőbb este 10-re érjenek haza. Nem fogod úgy megvédeni semmitől, ha ennyire rövidre fogod a pórázt.
2020. aug. 3. 07:01
 16/20 anonim ***** válasza:
93%

A lányod korosztálya vagyok.

Ha barátokkal megyek akkor 2 szabály van mindig, sötétedésre (21:00) érjek haza és ha tudom, hogy kések (pl.lekéstem a buszt) akkor írjak anyumnak. A barátaimmal simán eltöltök akár 6 órát beszélgetéssel, nevetséges ez a 2,5 órás időkorlát amit engedsz neki.

Amúgy honnan tudod, hogy nem feküdtek még le? Gondolom a fiú szülei dolgoznak napközben, üres a ház. Csak annyit akarok mondani, hogy ne várj el őszinteséget ha ennyire pórázon tartod a lányodat.

Szerintem a fiú azért lehetett bunkó mert a lányod mesélt rólad és a szabályaidról.

Elég jó úton haladsz ha az a cél, hogy 18 évesen lelépjen otthonról és vissza se nézzen.

2020. aug. 3. 17:24
 17/20 anonim ***** válasza:
32%

"Szerintem a fiú azért lehetett bunkó mert a lányod mesélt rólad és a szabályaidról."

Ez nem ok arra, hogy tiszteletlen legyen egy felnőttel.

2020. aug. 3. 21:48
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Végülis jobb az ha egy sötét sikátorban farkalja meg. ☺
2020. aug. 7. 11:39
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
ilyen hozzáállással nem gondolom, hogy túl sokat fog mesélni neked erről a kapcsolatáról és a későbbiekről
2020. aug. 8. 16:38
 20/20 anonim válasza:
100%

Én tiltva voltam mindentől, mindenkitől, elég rugalmatlan apám van, nagyjából hasonló szabályokat állított fel nekem.

Megtanultam tökéletesen hazudni, megtaláltam minden kiskaput, hogy találkozzak a szerelmemmel, ha kellett inkább be se mentem a suliba, amiről a mai napig nem tud apám, mondjuk nem is beszélek vele.

Az a két óra meg főleg nevetséges. Nem ez fogja visszatartani őket a szextől. Ha akarják úgyis csinálják, meg lehet oldani. Barátnőmék nem tudták máshogy megoldani, hát kimentek egy erdőbe, de lépcsőházban, bevásárlóközpont pelenkázójában is szexelt már, ráadásul 15 évesen. Akkor már nem lenne biztonságosabb inkább otthon, nyugodt és tisztább környezetben?

Szerintem először magatokhoz engedd át a fiút, ha mást nem, legalább nálatok hadd tölthessen együtt több időt. Ismerd meg jobban a barátját is. Nem biztos, hogy olyan, mint amilyennek tűnik. Valószínűleg a lányodnál is egy jó pont lenne, ha nyitnál felé (illetve a kapcsolatuk felé), bennem nagyon jó érzést kelt, hogy anyum és a barátom jóban vannak, szeretik egymást (bár mi már együtt élünk, távol a szülőktől).

24/L

2020. aug. 11. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!