Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Az normális hogy 16 évesen...

Az normális hogy 16 évesen ennyi mindent nem engednek meg es ilyen szigoruak a szüleim?

Figyelt kérdés

A szüleim teljesen olyanok mintha burokban élnének nsgyon makacsak es azt akarják hogy teljesen olyan legyek mint ők, ráadásul nagyon szigorúak tudnak lenni.

Elöször is iskolaidőben 9kor takarodó és sajnos még a wifit is kikapcsolják minden este. A telefonomat folyton elveszik apróságok miatt. Egy nap körülbellül 10 szer buztos kapkk egy oltári nagy lecseszést valami hülyeségért. Kaját soha nem vihetek fel a szobámba. Folyton csak otthon vagyok sose járik buliba nem cigizem még csak barátom sincs még nem szöktem meg otthonrol de mégis én vagyok a rossz a lázadó. Megszabják az életem. Pl egy éve iskolaválasztásnál két gimi között vaciláltam az egyikhez fél óra buszozás kellett volna minden nap a masik a városomba van. Nahát meghozták helyettem is a döntést...

Állandóan beszolnak hogy minek sminkelek meg minek borotválom a lábamat. Nos a lábborotválás szerintem ennyi idős korban már abszolzt terneszetes amugy is csak mióta gimibe járok azota kezdtem el. És sose sminkelek sokat de szeretek. Ezert mindennol halvanyan teszek fel. Egy átlsgos napta monejuk korrektor púder szempillaspirál és pirosító. Ennél több egy átlag napra sose. És ünnepeken se egészül ez ki sokkal 1-2 termékkel max. A tanulmányi eredmenyem : 4es tanulo vagyok van 2 harmasom többi négyes ötös ez se tetszik nekik. Ez tényleg "szörnyű"? 16/l

2020. júl. 11. 23:19
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Ķedves 10. hozzászóló:

Nálam ez egyáltalán nincs így a szobámat minden heten kipucolom, pluszba felsöpröm és mosom a házat en mosok szinte mindig valamint anyával minden vasárnap együtt főzünk.

2020. júl. 12. 14:02
 12/13 anonim ***** válasza:
60%

Én sem eszem a hálószobában, sem a nappaliban, az ételnek a konyhában van a helye, és ezt nagyon sok házban így gondolják, nem értem, mi ezzel a baj? Gondolom te sem akarsz hangyát, csótányt, egeret a szobádban.

9-kor ha másnap iskola van, teljesen egészséges lefeküdni. Wifi nálunk nincs a gyerek szobájában, igaz, még csak 12 éves. De nincs még telefonja sem. Igaz, volt, de eltörte, én meg nem veszek neki jó darabig másikat, tanulja meg, hogy vigyázzon a dolgaira.

A sminkelést a suliban engedik?! Nálunk olyan oltári balhé van már a körömlakk miatt is, hogy haj! Egyébként meg minek? 16 évesen gyönyörű bababőre van egy lánynak, a mindennapos sminkelés nagyon öregít, a te érdeked, hogy inkább csak alkalmanként sminkelj. A szőrtelenítéssel nincs gond.

A bizonyítvány kérdés érdekes. A lányom figyelemzavaros, így a 4-es bizonyítványért mi már körbeajnározzuk, viszont ha tudnám, hogy semmi tanulással érte el, jól leszidnám. Van aki csak figyel órán, és 4, szóval én inkább az erőfeszítést nézem. Sajnos az én lányom pl. matekból soha nem lesz 5, ezt én már elfogadtam. Nem azért, mert nem akarja, hanem, mert nem is képes rá. Ezért soha nem szidom meg, ha rossz jegyet kap, mert látom rajta, hogy épp eléggé bánkódik miatta ő is. De ha azt látnám, hogy lesz.arja, akkor megkapná a magáét.

Egyébként hidd el, hogy azzal, hogy így figyelik, hogy mit csinálsz, pont a szeretetüket fejezik ki. Nekem elváltak a szüleim, anyám magasról tojt rá, hogy mit csinálok. Ha minden éjjel másik pasinál aludtam volna, azt sem vette volna észre. Szóval inkább úgy vedd ezt, hogy törődnek veled.

2020. júl. 12. 21:31
 13/13 anonim válasza:
47%

Én nagyon nem értek egyet evvel a neveléssel, talán 11-2 éves korban normális, de akkor is inkább csak beleszólni érdemes a gyerek életébe, segíteni a felnőtté válását. Nyilván korlátozhatnak, de ha mindenbe beleszólnak, akkor avval csak azt érik el, hogy 25 évesen is egy önállótlan, céltalan, mamahotelben élő nő leszel, sokkal nehezebb ilyen szülői szigorral mellett felnőni. Nem akarlak megbántani, de valószínű ilyen nevelés mellett nehezebben tudsz kiállni magáért, önálló döntéseket hozni, akár barátkozni is. Én a helyedben megmondanám szüleimnek, hogy hiába nehéz elfogadniuk, már felnőttél, és adhatnának neked több önállóságot, hiszen már 16 éves vagy. Szerintem ha felhozod az érveim, az is segíthet.

16/f

2020. júl. 13. 22:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!