Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Milyen büntetést szabnátok ki?
A 14 (lassan 15) éves lányom megverték az egyik osztálytársát a suliban, az utolsó előtti napon. Kapott érte beírást, tegnap mutatta meg. Mert azt mondta az osztályfőnöke, hogy szünet után szeretné megnézni az ellenőrzőjét, hogy aláiratta-e a szüleivel.
Azért nem mondta előbb, mert nem merte.
Oka:
A barátnőjének a fiújára ráhajtott az osztálytársuk, ezért 3-man megverték. Nem sérült meg a lány.
A lányom azt mondta, hogy ő csak megpofozta és ököllel odütött a fejére, a másik kettő gyomron vágta és megtépte.
Elbeszélgettem vele, hogy ennek akár komoly következményei is lehettek volna, de valahogy nem nagyon érdekelte. Én értem, hogy fontosak a barátnői, de ne menjen bele ilyen dolgokba. Azt szeretném, ha okulna a helyzetből.
Bocsánatkérés a megvert lánytól a jelenlétemben.
Aztán meghallgatja még ott a másik felet is, mert lehet, hogy úgy teljesen máshogy látja majd a dolgokat...
Iskolaváltás: Nem. Már beilleszkedett az osztályba. De ha át akarnám vinni egy másik iskolába, akkor különbözeti vizsgát kellene tennie.
Igen, látszik mennyire beilleszkedett. Egy agresszív senkiházi lett belőle. De nyugodtan majd legközelebb téged ver meg ha nem tetszik neki valami.
Nem akarom kivenni ebből az iskolából egy verekedés miatt.
Ha a másik iskolában is verekedni fog, akkor majd onnan is vegyem ki?
A "barátnőitől" nem nagyon tudom eltiltani, mert egy iskolába járnak. (Nem osztálytársak, csak évfolyamtársak)
Iskolában órák vannak, ha nincs telefon vagy egyéb, akkor a szünet nem nagy barátnőzés.
Meg ne haragudj, de ez hülye hozzáállás, hogy nem tudod perfektül büntetni, akkor nem kell egyáltalán.
Kérdező, te semmit nem akarsz csinálni, igaz? El fog felejtődni a dolog. De amúgy nem is lehet semmit csinálni. Egy 15 évest már nem lehet nevelni, hamarabb kellett volna. Nyilván tanulta valahonnan, hogy ha a barátnőm verekedni akar, akkor megyek én is, mert az a menő.
Nem tudsz vele mit csinálni, ennyi. Büntetheted, ha akarod, elveheted a telefonját is, de azzal csak azt éred el, hogy egységbe fognak kovácsolódni ellened a barátnőivel, a közös ellenség mindig remekül összehozza az embereket, főleg az ilyen külső kontrollos csordaszelleműeket, mint a lányod meg a barátai. De ha már valami, akkor egyszerűen csak annyit mondanék, hogy mélyen csalódtam benne, mert nem hittem volna, hogy egy pitiáner dologért, ami ráadásul nem is az ő ügye, képes csapatban megverni valakit. És otthagynám, nem szólnék hozzá egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!