Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Milyen büntetést szabnátok ki?
A 14 (lassan 15) éves lányom megverték az egyik osztálytársát a suliban, az utolsó előtti napon. Kapott érte beírást, tegnap mutatta meg. Mert azt mondta az osztályfőnöke, hogy szünet után szeretné megnézni az ellenőrzőjét, hogy aláiratta-e a szüleivel.
Azért nem mondta előbb, mert nem merte.
Oka:
A barátnőjének a fiújára ráhajtott az osztálytársuk, ezért 3-man megverték. Nem sérült meg a lány.
A lányom azt mondta, hogy ő csak megpofozta és ököllel odütött a fejére, a másik kettő gyomron vágta és megtépte.
Elbeszélgettem vele, hogy ennek akár komoly következményei is lehettek volna, de valahogy nem nagyon érdekelte. Én értem, hogy fontosak a barátnői, de ne menjen bele ilyen dolgokba. Azt szeretném, ha okulna a helyzetből.
Nem azért nem mutatta meg, mert nem merte, hanem mert nem akarta "elcs.szni" a szünetet a büntetéssel. Én szerintem még a tavaszi szünetben sem engedném barátnőzni a játszmázás miatt.
Telefon elvesz, se pasizás se baràtnőzés, valaki mindig megy érte a suliba, hogy ne legyen kódorgás sem.
Ebből itthon irgalmatlan nagy balhé lenne nálunk. Meg sem kérdezném a neten, mit gondolnak mások, úgy vágtam volna szájon első körben, hogy a fal adja a másikat, majd szó szerint mindenét bukta volna kb. fél évre. Aztán amikor a következő fél évben nincs társasága, se telefonja, se gépe, se internet, akkor rájött volna, hogy súlya van a tettének. 18 évesen sittre megy, vagy mi a következő?
Ilyen társaságba nem engedem és nyíltan megmondtam volna minden barátjának és azok szüleinek is, hogy nem tartjuk tovább a kapcsolatot. Viszem iskolába, hozom iskolából, tanul és kussol és imádkozik, hogy még egyszer ebben az életben lehessen élete rajtam kívül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!