Mit tehetnék ebben a kilátástalan helyzetben? 40/N
Nézess meg vele olyan oktató videókat vagy híradós riportokat amikor a kicsilány kedvese kivitte őt qvának vagy eladta valamelyik szervét.
Drasztikus, de lehet hatásos.
Üdvözletem!
Saját tapasztaltból is mondom, meg tanultam is, hogy ebben a helyzetben a "ki tudja mi lesz ebből, mibe viszi bele" stb. dolog nem vezet célra.
A következőről van szó:
a lányod egy manipulatív személy pókhálójába került. Innentől fogva a helyzet nem racionális, minden esemény emocionális síkon játszódik, egész addig, míg börtönbe nem kerül. Ezért az ilyen racionális érvek nem használnak.
Itt a dolog kimenetele kétes, de az egyetlen járható út részedről a helyes és jó kommunikáció: nem érdekes, hogy mibe viszi bele, és lássuk be, első körben téged sem ez érdekel. Teljes joggal az érdekel, hogy mi történik a lányoddal. Ezért erről érdemes beszélni. El lehet mondani, hogy fáj. El lehet mondani, hogy bánt. És innentől kétes a dolog: ha elég mélyen tudta a pali őt manipulálni, akkor ez nem fogja érdekelni. Ha pedig még nem, akkor észhez fog térni.
Én tudom azt, hogy nagyon sok szülő remek módszernek hiszi a következményekkel riogatást. Ez viszont nagyon ritkán fog segíteni egy olyan helyzetben, amikor huszadrangú dolog ez. Most én beleképzelem magam a lányod helyzetébe. Pasi van, aki még rossz fiú is, menő, imádom, jó vele a szex. Minden király. Kit érdekel, mit papol nekem az anyám?
De ha elmondod, hogy mit érzel, az segíthet. Az nem papolás. Az te vagy. Ő szeret téged. De ha nem mondod el, hogy fáj, honnan tudja? Mert látnia kéne? Mert? Te látod ebben a helyzetben, hogy olyan szinten nincs önbizalma, hogy hagyja, hogy egy bűnöző csavarja az ujja köré?
Én azzal kezdeném tehát, hogy elmondom, hogy én mit érzek. A racionális érvek úgyse használnak ilyenkor semmit. Aki átélt ilyet, tudja.
45/F
Jól le lettem pontozva...na mindegy
Annó én oktató videókon keresztül tanultam meg egy csomó mindent...
Sok okos, ilyenkor úgyse fog rád hallgatni mert szerelmes...
Viszont kívül álló emberek olykor borzasztó történetei elgondolkodtatóak
#6-os voltam
Ha máshogy nem megy akkor legalább tud hogy hol vannak mit csinálhatnak...pl engedd meg hogy inkább nálatok legyenek nappal.Mint hogy kint kóboroljon egy kétes alakkal.
Érdeklődj a srác után mond hogy semmi baj te gondoltad túl stb...jöjjenek el nyugodtan hozzátok.
Máshogy nem fog menni tudom mert volt egy húgom aki állandóan ilyen pasikat fogott meg és a szüleim annak idején nagyon erősen tiltották amivel nem értek el semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!