Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tehetnék ebben a kilátásta...

Mit tehetnék ebben a kilátástalan helyzetben? 40/N

Figyelt kérdés
Van egy kamasz lányom, 18 éves lesz augusztusba szóval annyira igazán már nem is kamasz de mostanában épp úgy viselkedik. Felesel, lázad, bármit mondok neki az ellenségének tekint. Egyik pillanatról a másikra lett ilyen de hiába faggattam hogy mi bántja, nem mondta meg. Finoman közeledtem felé, vártam hogy megnyiljon ahogy azelőtt de már hónapok óta ilyen, és semmi. Csak onnan tudom hogy mi van, hogy lebukott. Munkából jöttem haza és a házunkkal szembe van egy játszótér ott csókolózott egy fiúval. Gondoltam nem baj ha barátja van, okos lány, felelősségteljes ilyen szempontból bízom benne. A baj akkor lett amikor kiderült számomra hogy ki ez a fiú. Röviden tömören bűnöző. Kocsilopás, testisertés, betörés és még sorolhatnám. Ráadásul idősebb a lányomnál. Amikor ezt megtudtam megprobáltam beszelni vele hogy ez így nincs rendjén, kitudja mibe viszi bele ez az ember, vagy milyen kára származik. De olyan volt mintha a falnak mondanám. Közölte hogy ne szóljak bele az életébe mert ez a fiú szereti őt és kész. De én nagyon féltem hogy valamibe belekeveredik vagy baja esik. Mit tehetnék?

2019. jún. 14. 18:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
Ajanlom a Pozitiv fegyelmezes konyvet es facebook csoportot, illetve a Beszelj ugy, hogy erdekelje, hallgass ugy, hogy elmeselje cimu konyvet.
2019. jún. 14. 18:49
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Semmit, ne szólj bele, őt most pont az vonzza, hogy idősebb, rosszfiú érdeklődik utána. A srác hamarabb ott fogja hagyni, mielőtt kettőt pislogna, ne aggódj.
2019. jún. 14. 18:51
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Semmit nem tudsz tenni. Minél inkább töltöd, annál jobban fog lázadni. Itt valamit korábban ronthattál el a nevelésében, mert én például soha életemben nem jönnék össze bűnözővel. Esetleg beszélj vele mégegyszer, mond el neki, hogy ha ez a srác belekavarja valamibe, és feljelentik őket, akkor az egész életében ott lesz a rendőröknél, hogy ő mit tett. Ha ez sem használ, akkor hagynám. Az ő élwte, mostmár papíron felnőtt. Ha el akarja szurni az életét, hát tegye. Te megpróbálsz segíteni neki, de mást nem tehetsz..
2019. jún. 14. 18:54
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
14 évesen kezdtem lázadni,kb. 35 évesen nyugodtam le,de nem 100%-ra,úgyhogy no para :) 40/N
2019. jún. 14. 18:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
En még csak 30 vagyok, de nyilatkoznék. Meg emlékszem a lázadó énemre. 17 évesen egy semmirekellő roma srác volt álmaim férfija. Szerencsére dobott, bár 1 ev kellett hozzá. Így utólag persze szerencse, mert van egy imadnivaló férjem, de ha akkor valaki tiltott volna, azzal nen álltam volna szóba. Amit tehetsz, hogy elfogadod a helyzetet, nem kioktatod, es ott leszel, ha kellesz. Bízz benne, hogy olyan értékrendet adtál át a lányodnak, amibe majd ez a kapcsolat nem fog beleférni. Sajnos ilyenkor már nem lehet nevelni, csak abban remenykedni, hogy mindent felhasznál, amit tanítottál. Hogy mi a fontos, hogy vedje meg magát, hogy legyen egy normalis kapcsolata. De ehhez meg kell várni, hogy elszálljon a lila köd. Kitartás.
2019. jún. 14. 23:19
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

Nézess meg vele olyan oktató videókat vagy híradós riportokat amikor a kicsilány kedvese kivitte őt qvának vagy eladta valamelyik szervét.

Drasztikus, de lehet hatásos.

2019. jún. 14. 23:33
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

Üdvözletem!

Saját tapasztaltból is mondom, meg tanultam is, hogy ebben a helyzetben a "ki tudja mi lesz ebből, mibe viszi bele" stb. dolog nem vezet célra.

A következőről van szó:

a lányod egy manipulatív személy pókhálójába került. Innentől fogva a helyzet nem racionális, minden esemény emocionális síkon játszódik, egész addig, míg börtönbe nem kerül. Ezért az ilyen racionális érvek nem használnak.

Itt a dolog kimenetele kétes, de az egyetlen járható út részedről a helyes és jó kommunikáció: nem érdekes, hogy mibe viszi bele, és lássuk be, első körben téged sem ez érdekel. Teljes joggal az érdekel, hogy mi történik a lányoddal. Ezért erről érdemes beszélni. El lehet mondani, hogy fáj. El lehet mondani, hogy bánt. És innentől kétes a dolog: ha elég mélyen tudta a pali őt manipulálni, akkor ez nem fogja érdekelni. Ha pedig még nem, akkor észhez fog térni.

Én tudom azt, hogy nagyon sok szülő remek módszernek hiszi a következményekkel riogatást. Ez viszont nagyon ritkán fog segíteni egy olyan helyzetben, amikor huszadrangú dolog ez. Most én beleképzelem magam a lányod helyzetébe. Pasi van, aki még rossz fiú is, menő, imádom, jó vele a szex. Minden király. Kit érdekel, mit papol nekem az anyám?

De ha elmondod, hogy mit érzel, az segíthet. Az nem papolás. Az te vagy. Ő szeret téged. De ha nem mondod el, hogy fáj, honnan tudja? Mert látnia kéne? Mert? Te látod ebben a helyzetben, hogy olyan szinten nincs önbizalma, hogy hagyja, hogy egy bűnöző csavarja az ujja köré?

Én azzal kezdeném tehát, hogy elmondom, hogy én mit érzek. A racionális érvek úgyse használnak ilyenkor semmit. Aki átélt ilyet, tudja.

45/F

2019. jún. 15. 18:41
 8/12 anonim válasza:
0%
Pofozd meg.
2019. jún. 17. 17:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Jól le lettem pontozva...na mindegy

Annó én oktató videókon keresztül tanultam meg egy csomó mindent...

Sok okos, ilyenkor úgyse fog rád hallgatni mert szerelmes...

Viszont kívül álló emberek olykor borzasztó történetei elgondolkodtatóak

#6-os voltam

2019. jún. 17. 20:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha máshogy nem megy akkor legalább tud hogy hol vannak mit csinálhatnak...pl engedd meg hogy inkább nálatok legyenek nappal.Mint hogy kint kóboroljon egy kétes alakkal.

Érdeklődj a srác után mond hogy semmi baj te gondoltad túl stb...jöjjenek el nyugodtan hozzátok.

Máshogy nem fog menni tudom mert volt egy húgom aki állandóan ilyen pasikat fogott meg és a szüleim annak idején nagyon erősen tiltották amivel nem értek el semmit.

2019. júl. 4. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!