Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Milyen büntetést szabnátok ki?
A 14 (lassan 15) éves lányom megverték az egyik osztálytársát a suliban, az utolsó előtti napon. Kapott érte beírást, tegnap mutatta meg. Mert azt mondta az osztályfőnöke, hogy szünet után szeretné megnézni az ellenőrzőjét, hogy aláiratta-e a szüleivel.
Azért nem mondta előbb, mert nem merte.
Oka:
A barátnőjének a fiújára ráhajtott az osztálytársuk, ezért 3-man megverték. Nem sérült meg a lány.
A lányom azt mondta, hogy ő csak megpofozta és ököllel odütött a fejére, a másik kettő gyomron vágta és megtépte.
Elbeszélgettem vele, hogy ennek akár komoly következményei is lehettek volna, de valahogy nem nagyon érdekelte. Én értem, hogy fontosak a barátnői, de ne menjen bele ilyen dolgokba. Azt szeretném, ha okulna a helyzetből.
15. nagyon jót mond!
Csak a másik félben úgyis ott lesz, hogy nem őszinte a dolog.
"Csak a másik félben úgyis ott lesz, hogy nem őszinte a dolog."
Ha minden más megvonás is ott van mellette, akkor őszinte lesz az a megbánás, hidd el!
Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat!
4-es hozzászóló:
"ha 14 évesen fiúzik a lányod, akkor teljesen mindegy. foglalkozzon sokat a külsejével, eddzen, mert ha prosti lesz, akkor kelleni fog a jó külső. ezt már cseszheted."
Nagyon gógyi lehetsz a válaszod alapján. Egyébként mikor pasizzon egy lány? 30 évesen? De nem az ő fiújáról van szó, hanem az osztálytársa fiújáról. Hanyas voltál szövegértésből?
6-os hozzászóló:
"Mért, ha megbünteted a lányodat, akkor nem verTe meg az osztálytársát?"
Nem, nem erről van szó. Csak tudnia kell, hogy a tetteinek következményei vannak.
"Vagy akkor nem fogja legközelebb?"
Bízom benne.
7-es hozzászóló:
"Nem azért nem mutatta meg, mert nem merte, hanem mert nem akarta "elcs.szni" a szünetet a büntetéssel. Én szerintem még a tavaszi szünetben sem engedném barátnőzni a játszmázás miatt."
Szerintem is.
"Telefon elvesz, se pasizás se baràtnőzés, valaki mindig megy érte a suliba, hogy ne legyen kódorgás sem."
Nincs barátja. Barátnőzni meg az iskolában is tud. Az a baj, hogy nem tudunk érte menni, mert én 7-től 3-ig dolgozok, a férjem pedig 6-tól 6ig.
10-es hozzászóló:
Iskolaváltás: Nem. Már beilleszkedett az osztályba. De ha át akarnám vinni egy másik iskolába, akkor különbözeti vizsgát kellene tennie.
Iskolaváltás: Nem. Már beilleszkedett az osztályba. - ha egy ilyen közösségbe illeszkedett be, annak nincs túl sok haszna... Ez is lehet büntetés.
De ha át akarnám vinni egy másik iskolába, akkor különbözeti vizsgát kellene tennie. ÉS??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!