Mit rontottam el, hogy a 15éves fiam ennyire nem önálló?
Bevallom, hogy kevés időt töltök a családommal, mert a hét minden napján dolgozom. A feleségem háztartásbeli, ő foglalkozik a gyerekekkel, és intéz itthon mindent. Sajnos úgy alakult, hogy apósom lebetegedett, és a feleségem hazament néhány napra, hogy az apját ápolhassa. Ekkor rám maradt a háztartás, és a felismerés, hogy a fiam semmit nem tud megcsinálni. Egyik reggel azért ébresztett fel, mert osszegöböződött a cipőfűzője. Azonkívűl, a reggeli iskolás ruháját is elő kell készíteni, a csirkecombról le kell fejteni neki a húst, mert nem hajlandó a csonthoz nyúlni, mindent ételt a szobájában kell felszolgálni, mert a konyhába sem jön ki, aztán persze a mosatlant is nekem kell kihoznom. Egy csésze teát nem tud megmelegíteni, mert fogalma sincs, hogy hogyan működik a mikró, vagy a tűzhely. A kenyér héját le kell vágni neki, és azt sem tudja, hogy hol tartjuk a kenyeret. Az 500 méterre lévő boltba sem lehet el küldeni, mert neki messze van. Itthon hiába hagyok neki kaját, inkább nem eszik csakhogy ne neki kelljen kivenni a hűtőből, es megmelegítenie. Mivel nem tehetem meg, hogy minden nap 15órakkor hazajöjjek a munkából csak azért, hogy enni adjak a fiamnak, a feleségem azt mondta, hogy akkor vigyem el hozzá, és majd gondoskodik róla is az apja mellett. Emiatt egy kisebb vita is kialakult köztünk, mert a feleségem szerint a szülő dolga, hogy mindent megtegyen a gyerekért, és túl sokat várok a 15éves fiamtól.
Tudom, hogy éngem minősít a gyerekem tehetetlensége, és szégyellem hogy erre 15ev után jöttem rá.
Kedves Kérdező!
Talán még nem késő a fiadnak! Mint írtad, sokat dolgozol és gondolom a munka éppen eléggé le terhel, hogy ne keljen még egy kamaszt is ki szolgálni és arra tanítani, hogyan kösse be a cipőfűzöjét, hogyan fújja ki az orrát... De hidd el, most kell kellemetlen és fájdalmas megoldásokhoz folyamodni és kirobbantani a kisfiadat a szerepéből!
Tippet nehezen tudok adni, de őszintén momdom, ez a helyzet csak egyre rosszabb lesz az évek múlásávak! Tudod, amikor a gyerek már nem 15 éves hanem hirtelen 18 és egyszerűen nem tudod felnőtnek csúfolni. Páromnak van egy borzalmasan elkényeztetett, önnálótlan húga, hasonló kaliber, mint a fiad, de mindamellett még nagyszájú is. Nem rossz lány,csak éppen imád mindenkit ugráltatni a környezetében, alapnak veszi a zsebpénzt, műkörmöst, drága cipőket, főzni azt nem tud, takarítani meg pláne nem és a szókincse egy szoba kaktuszéval vetekszik. Egy ideig a szülöknél laktam, amit nagyon szerettem is, de így testközelből láttam a hozzá hasonló, soha fel nem növő pánpéter gyereket. Most 20 éves a kislány. Semmit nem javult nála a helyzet, csak annyi a különbség, hogy lassan be kéne fejezni azt a fránya középsulit (egyelőre még nem sikerült neki). Ahogy elnézem a hozzá állását, az is csoda, ha valaha tisztességes munkája lesz.
Szóval ne hagyd a dolgot eszkalálódni, te vagy a családfő, csapj oda, mert Te leszel a legcsalódóttabb, mikor a nagy ló fiad munkanélküli lesz még 25 évesen is. Próbálj meg vele több időt tölteni, tedd szóvá, hogy ez így nem természetes. És ülj le a feleségeddel és kérdezd meg, egy tizes skálán mennyire büszke az életképtelen fiára?
de amúgy mért beszélünk a gyermek anyjának férjéről úgy, mintha az az apja lenne? jó, persze, ok, biológiailag az, de tényleg apának hívunk egy sejtdonort, aki 15 év alatt egy napot nem vigyázott a gyermekére?
tényleg nem akarod elmagyarázni, hogy mi a frászt csináltál 15 éven keresztül, ahelyett hogy a gyerekeddel lettél volna? tényleg olyan stabil állásod van, hogy 15 év alatt egyszer nem vesztetted el, egyszer nem váltottál, egyszer nem voltál otthon egy napot? vagy hazamész, és menekülsz a haverokkal kocsmázni, vagy a gép elé, csak nehogy apaként kelljen viselkednek és törődnöd a fiaddal? az apák feladata nem ott végződik, hogy egyszer nem húznak gumit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!