Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit rontottam el, hogy a...

Mit rontottam el, hogy a 15éves fiam ennyire nem önálló?

Figyelt kérdés

Bevallom, hogy kevés időt töltök a családommal, mert a hét minden napján dolgozom. A feleségem háztartásbeli, ő foglalkozik a gyerekekkel, és intéz itthon mindent. Sajnos úgy alakult, hogy apósom lebetegedett, és a feleségem hazament néhány napra, hogy az apját ápolhassa. Ekkor rám maradt a háztartás, és a felismerés, hogy a fiam semmit nem tud megcsinálni. Egyik reggel azért ébresztett fel, mert osszegöböződött a cipőfűzője. Azonkívűl, a reggeli iskolás ruháját is elő kell készíteni, a csirkecombról le kell fejteni neki a húst, mert nem hajlandó a csonthoz nyúlni, mindent ételt a szobájában kell felszolgálni, mert a konyhába sem jön ki, aztán persze a mosatlant is nekem kell kihoznom. Egy csésze teát nem tud megmelegíteni, mert fogalma sincs, hogy hogyan működik a mikró, vagy a tűzhely. A kenyér héját le kell vágni neki, és azt sem tudja, hogy hol tartjuk a kenyeret. Az 500 méterre lévő boltba sem lehet el küldeni, mert neki messze van. Itthon hiába hagyok neki kaját, inkább nem eszik csakhogy ne neki kelljen kivenni a hűtőből, es megmelegítenie. Mivel nem tehetem meg, hogy minden nap 15órakkor hazajöjjek a munkából csak azért, hogy enni adjak a fiamnak, a feleségem azt mondta, hogy akkor vigyem el hozzá, és majd gondoskodik róla is az apja mellett. Emiatt egy kisebb vita is kialakult köztünk, mert a feleségem szerint a szülő dolga, hogy mindent megtegyen a gyerekért, és túl sokat várok a 15éves fiamtól.

Tudom, hogy éngem minősít a gyerekem tehetetlensége, és szégyellem hogy erre 15ev után jöttem rá.

2019. dec. 4. 23:37
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Talán még nem késő a fiadnak! Mint írtad, sokat dolgozol és gondolom a munka éppen eléggé le terhel, hogy ne keljen még egy kamaszt is ki szolgálni és arra tanítani, hogyan kösse be a cipőfűzöjét, hogyan fújja ki az orrát... De hidd el, most kell kellemetlen és fájdalmas megoldásokhoz folyamodni és kirobbantani a kisfiadat a szerepéből!

Tippet nehezen tudok adni, de őszintén momdom, ez a helyzet csak egyre rosszabb lesz az évek múlásávak! Tudod, amikor a gyerek már nem 15 éves hanem hirtelen 18 és egyszerűen nem tudod felnőtnek csúfolni. Páromnak van egy borzalmasan elkényeztetett, önnálótlan húga, hasonló kaliber, mint a fiad, de mindamellett még nagyszájú is. Nem rossz lány,csak éppen imád mindenkit ugráltatni a környezetében, alapnak veszi a zsebpénzt, műkörmöst, drága cipőket, főzni azt nem tud, takarítani meg pláne nem és a szókincse egy szoba kaktuszéval vetekszik. Egy ideig a szülöknél laktam, amit nagyon szerettem is, de így testközelből láttam a hozzá hasonló, soha fel nem növő pánpéter gyereket. Most 20 éves a kislány. Semmit nem javult nála a helyzet, csak annyi a különbség, hogy lassan be kéne fejezni azt a fránya középsulit (egyelőre még nem sikerült neki). Ahogy elnézem a hozzá állását, az is csoda, ha valaha tisztességes munkája lesz.

Szóval ne hagyd a dolgot eszkalálódni, te vagy a családfő, csapj oda, mert Te leszel a legcsalódóttabb, mikor a nagy ló fiad munkanélküli lesz még 25 évesen is. Próbálj meg vele több időt tölteni, tedd szóvá, hogy ez így nem természetes. És ülj le a feleségeddel és kérdezd meg, egy tizes skálán mennyire büszke az életképtelen fiára?

2019. dec. 15. 22:39
 42/45 anonim ***** válasza:
100%

de amúgy mért beszélünk a gyermek anyjának férjéről úgy, mintha az az apja lenne? jó, persze, ok, biológiailag az, de tényleg apának hívunk egy sejtdonort, aki 15 év alatt egy napot nem vigyázott a gyermekére?

tényleg nem akarod elmagyarázni, hogy mi a frászt csináltál 15 éven keresztül, ahelyett hogy a gyerekeddel lettél volna? tényleg olyan stabil állásod van, hogy 15 év alatt egyszer nem vesztetted el, egyszer nem váltottál, egyszer nem voltál otthon egy napot? vagy hazamész, és menekülsz a haverokkal kocsmázni, vagy a gép elé, csak nehogy apaként kelljen viselkednek és törődnöd a fiaddal? az apák feladata nem ott végződik, hogy egyszer nem húznak gumit...

2019. dec. 15. 22:57
 43/45 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: teljesen igazad van, de sejtésem szerint a kérdező vagy egy menő vállalkozó vagy pedig cégvezető. Ha nem így lenne nem is tudnák megtenni hogy az asszony ennyi év után ne dolgozzon. Nyilván ez nem mentség arra h semmit nem törődött eddig a gyerekeivel.
2019. dec. 16. 19:15
 44/45 anonim ***** válasza:
100%
43, tényleg, az is opció... az én fejemben a folyton otthon lógó/nyaraló "vállalkozó" ugrik be erről a szóról, de tényleg :) milyen károsak is az előítéletek, vannak akik néha bemennek a cégükbe :D
2019. dec. 16. 20:10
 45/45 Katona Dius ***** válasza:
77%
Azt javaslom, még most próbáljátok korrigálnia dolgot, kedves kérdező, mert ha nem teszitek, életetek végéig babusgathatjátok, rohangálhattok neki mindenért. Ha évek múltán pedig úgy alakul, hogy nem lesztek mellette, ott fog éhen halni a tele töltött hűtő előtt.
2021. máj. 9. 11:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!