Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek mennyire normális,...

Szerintetek mennyire normális, ha egy 16 éves lánynak takarodója van, amelyet ha egy perccel is átlép már megy a veszekedés meg a hiszti?

Figyelt kérdés
Egy nagyon jó barátnőmről van szó (legyen most Lili), akinek a szülei meghatározzák, hogy minden nap 21.30-kor le kell feküdnie, ezt egy perccel sem lépheti túl, mert rögtön kiabál vele az anyja. Ez hétvégén is így van, azzal az indokkal, hogy "Lilikém olyan fáradt vagy és muszáj aludnod", és Lili mondhat bármit, nem hiszik el neki hogy ő fél tízkor még tényleg nem fáradt. Nekem sokszor meséli suliban hogy azért nem válaszolt este az SMS-emre mert már aludnia kellett, vagy elalvás előtt olvasta volna a könyvet amit kölcsönadtam neki, de fél tízkor lámpaoltás van és ezért alig volt ideje. Ilyenkor látom rajta hogy ezt nagyon nehezen viseli, de nem tudom mit tehetne. Sokszor próbált beszélni a szüleivel, hogy legalább később kelljen aludni mennie, de nekik az a válaszuk, hogy "egy ennyi idős gyereknek muszáj sokat aludnia és te mindig olyan fáradt vagy". Valami tipp hogy mit tehetne?

2019. nov. 8. 20:51
1 2
 1/13 anonim válasza:
87%
Egyáltalán nem normális, sőt beteges. Próbálja megbeszélni a szüleivel normálisan. Ha úgy nem megy, akkor álljon ki magáért erelyesebben.
2019. nov. 8. 20:58
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Semmit se tehet, aludni valóban fontos. Nagyon szigorúak a szülők, majd két év múlva nagykorú lesz, akkor fekszik amikor akar. Amúgy baja nem lesz belőle, ha fél 10-kor lefekszik.
2019. nov. 8. 21:00
 3/13 A kérdező kommentje:
#1 Köszi a választ, de az a baj hogy a megbeszélés nem működik, ezt próbálta kedvesebben vagy erőteljesebben is, ha lehet más ötleteket kérnénk.
2019. nov. 8. 21:01
 4/13 A kérdező kommentje:
#2 Neked is köszi a választ. Az a baj hogy szerintem nem jó ötlet úgy ágyba küldeni ha nem is érzi magát fáradtnak, mikor sokkal hasznosabban is tölthetné az időt. Akár csak olvasna vagy telefonálna a barátaival, filmet nézne, rajzolna (ez a hobbija) vagy bármi.
2019. nov. 8. 21:03
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Ha a szép szó meg a veszekedés se használ, akkor annyit tehet, hogy minél messzebb lévő egyetemre megy továbbtanulni két év múlva.
2019. nov. 8. 21:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Azt hittem az a kederdes hogy haza kell ernie mert az ertheto lenne. Nah de hogy aludni.... Egy kamasz biologiailag is mashogy mukodik anno hajnalig voltam fent es delig aludtam. Jelentem felnőttem es kelek minden reggel a gyerekhez szo nelkul.

Plusz karos mert valahol felelossegre is taniz h bizony fent lehetsz hajnalig de masnap a suliban a kutyat nem erdekli ez

2019. nov. 8. 21:37
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, jöhetnek még!
2019. nov. 9. 08:41
 8/13 anonim ***** válasza:
78%

Nem túl normális...

En 17 vagyok, anyukám régebben néha szólt h aludjak, de ő nem érti meg hogy nem mindig tudom befejezni a dolgaimat este 10-ig... Mostmár békén hagy vele mert rájött hogy néha muszáj éjszakázni, ha nem 3-as átagot szeretnék... Nem tudom gyengébb középiskolában hogy megy, de azért fura nekem hogy nem megy a tanulás rovására ez az ok nélküli sok alvás. Bár gondolom akkor korábban kel, de akkor is időpazarlásnak és hülyeségnek tartom hogy ha nem álmos a lány akkor is lámpaoltás van és lehet hogy másfél órán keresztül csak nézi a plafont mire elalszik, közben meg a matekházi nem lett megcsinálva...

(Amúgy ti hol éltek hogy sms-ben kommunikáltok?)

2019. nov. 9. 09:36
 9/13 A kérdező kommentje:
Hétkor kel reggel, szóval egyáltalán nem is korán. A házijai mindig készen vannak, és egy nagyon jó budapesti gimibe járunk mindketten.
2019. nov. 9. 12:07
 10/13 anonim ***** válasza:
83%
És bulizni sem mehet el? Vagy egy moziba a 8 órási vetítésre? Ez beteges. Én 16 évesen már azért nézhettem a tévét amíg akartam, hétvégén meg mentem buliba is. Még csavarogni. Nem fogja tudni megbeszélni, szerintem zavarja a szülőket hogy fent van mert mondjuk szexelni akarnak vagy mit tudom én. De ez nem normális.
2019. nov. 9. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!