Kamasz 13 éves lányt mennyire jó nőgyógyászhoz vinni?
44%-os a barátnőd kamasz volt? Vagy csak ennyire bátortalan? Fura, hogy kísérgetni kellett, mindenesetre a ti döntésetek.
Panasz nélküli kislányt nem viszünk nőgyógyászhoz, teljesen felesleges. Gyomor-, és végbéltükrözésre se megyünk el csak úgy, minden panasz nélkül csak azért, hogy megnézzük minden oké-e... nem?
Mi a fura abban? Azért, mert nem maga ment el vagy az anyja vitte el? Miért annyira elképzelhetetlen, hogy van az máshogy is, mint azt itt az általános nagytöbbség gondolja-megmondja-hiszi? Csak mert attól még, hogy ti azt hiszi(!)tek még nem biztos, hogy mindig és minden esetben az a jó!
Egyébként nem tini volt akkoriban már a barátnőm, de ő is felült ezeknek a meséknek, amiket itt nagyban olvastam a topikban, hogy mikor kell és mikor nem, tele volt kérdésekkel és félelmekkel, amikkel ő sem mert az anyukájához fordulni, de a barátnőivel sem beszélgettek nagyon ilyenekről, ezért is értem meg különösen a kérdező álláspontját, miért próbálja ilyen módon (is) támogatni a nevelt lányát.
De én továbbra sem értem, hogy panasz nélküli szűz kislányt minek kell orvoshoz vinni? Magyarázza már meg nekem valaki!
Azt sem értem, hogy minek kellett a csajt is lecsekkoltatni akció előtt. Utána célszerűbb, az éves szűrés és a kényelmes fogamzásgátlás megbeszélése miatt, de előtte mégis mi a ráknak?
#63: Nem vagyunk egyformák, és nem egy korban egy helyen, egy családban növünk fel mindannyian. A szokások is mások meg az is, hogy kinek mi a normális.
#64: Változnak az idő. Ma már sokkal tudatosabbak vagyunk fiatalok is, másként mint ti akkoriban. Itt is látszik a generációs különbség.
59.
Még mindig ráz a röhögés! 🤣Ez a netes analízised csúcs!😊
Gyerekként egyszer voltam nőgyógyászaton, nem ért semmilyen trauma, és szüzen tényleg nem vizsgálnak meg "úgy". Úgyhogy ha el is vitte, a doki úgyis eldöntötte már helyettünk, érdemes volt-e vele bármit kezdenie.
Bár szerintem - persze látatlanban - ennyi miatt nem kell elvinni vagy bogarat tenni a fülébe, hogy valami nem stimmel vele. Az egész sztoriban a traumatizáló inkább az lehet, ha egy gyereklány feje felett pont az intim részei válnak a családi huzavona, áskálódás harcterévé. Amúgy sem hasznos túl sok lelkizéssel rákészülni a szülőknek a saját félelmeiket kivetítve az oltásra, a fogorvosra, a vizsgákra vagy a menzás kajára :) és még sorolhatnám.
Generációs különbség.. :D
Én sem vagyok még harminc, de elég nagylány már ahhoz, hogy tudjam, hogy panasz nélkül orvoshoz járkálni fszság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!