Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz 13 éves lányt mennyire...

Kamasz 13 éves lányt mennyire jó nőgyógyászhoz vinni?

Figyelt kérdés
Most tölti a 13. életévét. Egy éve menstruál. Én a "mostohaanyja" vagyok (azért idézőjelben, mert utálom ezt a kifejezést), inkább lelki barátnők vagyunk. Én vetettem fel a dolgot, hogy szerintem hasznos lenne elmenni egy nődokihoz, az apjával megbeszéltem, szerinte is helyes. A nagylánnyal is dumáltam, elmagyaráztam neki, hogy miből áll, ő is azt mondta, hogy mehetünk csak kicsit fél tőle. Azt szeretné hogy én legyek mellette, ne az anyja. Másik dolog, ami miatt szerintem jó lenne a nődoki, hogy van sárgás folyása, szagtalan és erről is az orvos tudna pontos határozást véleményt mondani, a mama szerint felfázás, de szerintem nem feltétlenül... Mondtam a férjemnek, hogy szóljon a kamasz anyjának is, szerintem így helyes viszont a csajszim azt mondta, hogy nagyon nem szeretné ha az anyja menne vele a dokihoz. (ettől függetlenül persze szólunk neki). Kink mi a véleménye, helyes-e egy ilyen korú lányt nődokihoz vinni? Kissé elbizonytalanodtam magamban.
2019. szept. 27. 08:23
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
94%

44%-os a barátnőd kamasz volt? Vagy csak ennyire bátortalan? Fura, hogy kísérgetni kellett, mindenesetre a ti döntésetek.

Panasz nélküli kislányt nem viszünk nőgyógyászhoz, teljesen felesleges. Gyomor-, és végbéltükrözésre se megyünk el csak úgy, minden panasz nélkül csak azért, hogy megnézzük minden oké-e... nem?

2019. okt. 20. 16:51
 62/69 anonim ***** válasza:
0%

Mi a fura abban? Azért, mert nem maga ment el vagy az anyja vitte el? Miért annyira elképzelhetetlen, hogy van az máshogy is, mint azt itt az általános nagytöbbség gondolja-megmondja-hiszi? Csak mert attól még, hogy ti azt hiszi(!)tek még nem biztos, hogy mindig és minden esetben az a jó!

Egyébként nem tini volt akkoriban már a barátnőm, de ő is felült ezeknek a meséknek, amiket itt nagyban olvastam a topikban, hogy mikor kell és mikor nem, tele volt kérdésekkel és félelmekkel, amikkel ő sem mert az anyukájához fordulni, de a barátnőivel sem beszélgettek nagyon ilyenekről, ezért is értem meg különösen a kérdező álláspontját, miért próbálja ilyen módon (is) támogatni a nevelt lányát.

2019. okt. 20. 17:05
 63/69 anonim ***** válasza:
64%
Bocsesz, csak magamból indultam ki. Én 20 éves koromig szűz voltam, anno sokat beszéltünk erről anyámmal, hogy addig nem kell dokihoz menni amíg nincs panaszom, vagy nem kezdem el a nemi életem. Így az első aktus után szépen fogtam magam és elmentem dokihoz, hogy minden oké-e, nem kellett fogni a kezem. Ezért tartom furának.
2019. okt. 20. 17:15
 64/69 anonim ***** válasza:
96%

De én továbbra sem értem, hogy panasz nélküli szűz kislányt minek kell orvoshoz vinni? Magyarázza már meg nekem valaki!

Azt sem értem, hogy minek kellett a csajt is lecsekkoltatni akció előtt. Utána célszerűbb, az éves szűrés és a kényelmes fogamzásgátlás megbeszélése miatt, de előtte mégis mi a ráknak?

2019. okt. 20. 17:16
 65/69 anonim ***** válasza:
7%

#63: Nem vagyunk egyformák, és nem egy korban egy helyen, egy családban növünk fel mindannyian. A szokások is mások meg az is, hogy kinek mi a normális.

#64: Változnak az idő. Ma már sokkal tudatosabbak vagyunk fiatalok is, másként mint ti akkoriban. Itt is látszik a generációs különbség.

2019. okt. 20. 17:45
 66/69 anonim ***** válasza:
100%
27 éves vagyok... :D
2019. okt. 20. 18:05
 67/69 anonim ***** válasza:

59.

Még mindig ráz a röhögés! 🤣Ez a netes analízised csúcs!😊

2019. okt. 20. 22:09
 68/69 anonim ***** válasza:
38%

Gyerekként egyszer voltam nőgyógyászaton, nem ért semmilyen trauma, és szüzen tényleg nem vizsgálnak meg "úgy". Úgyhogy ha el is vitte, a doki úgyis eldöntötte már helyettünk, érdemes volt-e vele bármit kezdenie.

Bár szerintem - persze látatlanban - ennyi miatt nem kell elvinni vagy bogarat tenni a fülébe, hogy valami nem stimmel vele. Az egész sztoriban a traumatizáló inkább az lehet, ha egy gyereklány feje felett pont az intim részei válnak a családi huzavona, áskálódás harcterévé. Amúgy sem hasznos túl sok lelkizéssel rákészülni a szülőknek a saját félelmeiket kivetítve az oltásra, a fogorvosra, a vizsgákra vagy a menzás kajára :) és még sorolhatnám.

2019. okt. 21. 07:53
 69/69 anonim ***** válasza:
95%

Generációs különbség.. :D

Én sem vagyok még harminc, de elég nagylány már ahhoz, hogy tudjam, hogy panasz nélkül orvoshoz járkálni fszság.

2019. okt. 21. 10:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!