Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz 13 éves lányt mennyire...

Kamasz 13 éves lányt mennyire jó nőgyógyászhoz vinni?

Figyelt kérdés
Most tölti a 13. életévét. Egy éve menstruál. Én a "mostohaanyja" vagyok (azért idézőjelben, mert utálom ezt a kifejezést), inkább lelki barátnők vagyunk. Én vetettem fel a dolgot, hogy szerintem hasznos lenne elmenni egy nődokihoz, az apjával megbeszéltem, szerinte is helyes. A nagylánnyal is dumáltam, elmagyaráztam neki, hogy miből áll, ő is azt mondta, hogy mehetünk csak kicsit fél tőle. Azt szeretné hogy én legyek mellette, ne az anyja. Másik dolog, ami miatt szerintem jó lenne a nődoki, hogy van sárgás folyása, szagtalan és erről is az orvos tudna pontos határozást véleményt mondani, a mama szerint felfázás, de szerintem nem feltétlenül... Mondtam a férjemnek, hogy szóljon a kamasz anyjának is, szerintem így helyes viszont a csajszim azt mondta, hogy nagyon nem szeretné ha az anyja menne vele a dokihoz. (ettől függetlenül persze szólunk neki). Kink mi a véleménye, helyes-e egy ilyen korú lányt nődokihoz vinni? Kissé elbizonytalanodtam magamban.
2019. szept. 27. 08:23
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 A kérdező kommentje:
#6 én nem a mostohaanyjának tartom magam, hanem inkább egy barátnőnek, aki tud tanácsot adni ha szüksége van rá. Nem értem mi a baj azzal, hogy úgy hívom, hogy csajszim? Nem súlykolom azt bele, hogy úgy nézzen rám mint egy anyára, nem azt mondom neki, hogy márpedig velünk élsz és én vagyok a mostohaanyád. Nem értem, miért ne lehetnénk jóban, közeli kapcsolatban?
2019. szept. 27. 08:55
 12/69 anonim ***** válasza:
93%

Állítsd le magad szerintem, nem rosszból mondom. Nem emlékszel rá, milyen volt szűznek lenni gondolom, nekem még élénken él az emlékezetemben, hogy a nőgyógyász gondolatától is rettegtem. El sem mentem az első szexuális élményem előtt. Egy 13 éves kislánynak elég traumatikus élmény lehet ez, hidd el, bármennyire felkészíted. Én nem vinném, pláne így, hogy nincs konkrétan panasza, egy szagtalan folyás nem jelent semmit.

Nem hasznos hidd el, teljesen felesleges, viszont egy életre szóló traumatikus élményt is szerezhettek neki ezzel. Kicsi még, hagyd a dolgot.

2019. szept. 27. 08:57
 13/69 anonim ***** válasza:
81%

Nem súlykolom azt bele, hogy úgy nézzen rám mint egy anyára.

Még jó, mert nem is vagy az neki.

2019. szept. 27. 09:00
 14/69 anonim ***** válasza:
94%

Tudod, ezzel az a baj, hogy egy 13 éves panaszmentes szűz kislányt NEM kell nőgyógyászhoz vinni.

NEM kell kitenni egy felesleges vizsgálatnak, ami mindenképpen kellemetlen.

Félretájékoztatod, azért "szeretne" csak menni.

Rákszűrésre a nemi élet megkezdése UTÁN illik elmenni, előtte teljesen értelmetlen, mivel egyes öröklött hajlamot kivéve 99,99%-ban a hpv vírus okozza, aminek a rákot okozó típusát, nem fogja elkapni szűzként.

Kb. annyira indokolt, mint MRI-t kérni panasz nélkül, "hátha" agydaganatom van.

2019. szept. 27. 09:01
 15/69 anonim ***** válasza:
92%

Ne akarjál már ennyire fontos lenni. 🙄

Igenis az anyját akarod fricskázni ezzel, senki sem hülye itt, láttunk már ilyet.

2019. szept. 27. 09:06
 16/69 A kérdező kommentje:
Pont azt nem szeretném, hogy rossz érzése legyen emiatt. Még emlékszem milyen volt az első nőgyógyászati látogatásom, nem tudtam semmiről, nem voltam felkészülve, iszonyat rossz volt, féltem hogy mi lesz, s ráadásul kórházban küldtek, mert indokoltnak tartották, hasonló korú voltam, és persze szűz, de nem ilyen gonddal mentünk be a kórházba.
2019. szept. 27. 09:06
 17/69 anonim ***** válasza:
76%
Nem csoda hogy ki nem állhat az anyja.
2019. szept. 27. 09:08
 18/69 anonim ***** válasza:
91%

Nem ilyen gonddal? Mármint semmilyen gonddal?

Akkor teszel jót neki, ha békén hagyod, fogd már fel (te borzasztó troll, vagy ha valódi vagy, nagyon sajnálom azt a gyereket)!

Akkor nem lesz neki trauma, ha jóval később megy, nem pedig gyereklányként panasz nélkül.

Foglalkozz csak a saját p. náddal! ;) Az tartozik rád, nem más gyerekéé.

2019. szept. 27. 09:11
 19/69 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, itt abbahagyom. Az anyjáról nem mondtam rosszat, csupán annyit, hogy voltak vitáink. Nem akarom rossz színben feltüntetni, mert nincs értelme, főleg itt... Nem akarok fontoskodni, egy felvetés volt és mielőtt bármit mondtam volna, megbeszéltem az apjával, hogy ő mit tart helyesnek, mégiscsak az ő lánya, illetve azt is mondtam, hogy beszélje meg a csajszim anyjával is! Az lesz, hogy kikéri a férjem egy orvos véleményét, hogy jó ilyen korban menni nődokihoz, vagy nem és eszerint dönteni.
2019. szept. 27. 09:16
 20/69 anonim ***** válasza:
90%

Baromság. Idióta ötlet. Remélhetőleg a nőgyógyász elzavar a halál f.ra.

Mellesleg én megkérdeztem a nőgyógyászt amikor a gyerekemnek problémája volt, hogy mit kellene tenni. Azt mondta, NEM szabad kitenni olyan gyereket nőgyógyászati vizsgálatnak amelyik még nem él nemi életet. Egészen más alternatívát javasolt, pedig simán legombolhatott volna rólam egy húszezrest ha megvizsgálja. Pedig sokkal idősebb volt 13 évesnél. Van gyermeknőgyógyászat a 13 éves korosztálynak, igazi problémák esetére. Nálatok pedig ilyen nincs.

2019. szept. 27. 09:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!