Kamasz 13 éves lányt mennyire jó nőgyógyászhoz vinni?
Állítsd le magad szerintem, nem rosszból mondom. Nem emlékszel rá, milyen volt szűznek lenni gondolom, nekem még élénken él az emlékezetemben, hogy a nőgyógyász gondolatától is rettegtem. El sem mentem az első szexuális élményem előtt. Egy 13 éves kislánynak elég traumatikus élmény lehet ez, hidd el, bármennyire felkészíted. Én nem vinném, pláne így, hogy nincs konkrétan panasza, egy szagtalan folyás nem jelent semmit.
Nem hasznos hidd el, teljesen felesleges, viszont egy életre szóló traumatikus élményt is szerezhettek neki ezzel. Kicsi még, hagyd a dolgot.
Nem súlykolom azt bele, hogy úgy nézzen rám mint egy anyára.
Még jó, mert nem is vagy az neki.
Tudod, ezzel az a baj, hogy egy 13 éves panaszmentes szűz kislányt NEM kell nőgyógyászhoz vinni.
NEM kell kitenni egy felesleges vizsgálatnak, ami mindenképpen kellemetlen.
Félretájékoztatod, azért "szeretne" csak menni.
Rákszűrésre a nemi élet megkezdése UTÁN illik elmenni, előtte teljesen értelmetlen, mivel egyes öröklött hajlamot kivéve 99,99%-ban a hpv vírus okozza, aminek a rákot okozó típusát, nem fogja elkapni szűzként.
Kb. annyira indokolt, mint MRI-t kérni panasz nélkül, "hátha" agydaganatom van.
Ne akarjál már ennyire fontos lenni. 🙄
Igenis az anyját akarod fricskázni ezzel, senki sem hülye itt, láttunk már ilyet.
Nem ilyen gonddal? Mármint semmilyen gonddal?
Akkor teszel jót neki, ha békén hagyod, fogd már fel (te borzasztó troll, vagy ha valódi vagy, nagyon sajnálom azt a gyereket)!
Akkor nem lesz neki trauma, ha jóval később megy, nem pedig gyereklányként panasz nélkül.
Foglalkozz csak a saját p. náddal! ;) Az tartozik rád, nem más gyerekéé.
Baromság. Idióta ötlet. Remélhetőleg a nőgyógyász elzavar a halál f.ra.
Mellesleg én megkérdeztem a nőgyógyászt amikor a gyerekemnek problémája volt, hogy mit kellene tenni. Azt mondta, NEM szabad kitenni olyan gyereket nőgyógyászati vizsgálatnak amelyik még nem él nemi életet. Egészen más alternatívát javasolt, pedig simán legombolhatott volna rólam egy húszezrest ha megvizsgálja. Pedig sokkal idősebb volt 13 évesnél. Van gyermeknőgyógyászat a 13 éves korosztálynak, igazi problémák esetére. Nálatok pedig ilyen nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!