Kamasz 13 éves lányt mennyire jó nőgyógyászhoz vinni?
Figyelt kérdés
Most tölti a 13. életévét. Egy éve menstruál. Én a "mostohaanyja" vagyok (azért idézőjelben, mert utálom ezt a kifejezést), inkább lelki barátnők vagyunk. Én vetettem fel a dolgot, hogy szerintem hasznos lenne elmenni egy nődokihoz, az apjával megbeszéltem, szerinte is helyes. A nagylánnyal is dumáltam, elmagyaráztam neki, hogy miből áll, ő is azt mondta, hogy mehetünk csak kicsit fél tőle. Azt szeretné hogy én legyek mellette, ne az anyja. Másik dolog, ami miatt szerintem jó lenne a nődoki, hogy van sárgás folyása, szagtalan és erről is az orvos tudna pontos határozást véleményt mondani, a mama szerint felfázás, de szerintem nem feltétlenül... Mondtam a férjemnek, hogy szóljon a kamasz anyjának is, szerintem így helyes viszont a csajszim azt mondta, hogy nagyon nem szeretné ha az anyja menne vele a dokihoz. (ettől függetlenül persze szólunk neki). Kink mi a véleménye, helyes-e egy ilyen korú lányt nődokihoz vinni? Kissé elbizonytalanodtam magamban.2019. szept. 27. 08:23
1/69 anonim válasza:
Tulajdonképp mi miatt vinnéd orvoshoz? A sárga folyás miatt?
Mivel panasza van, mi akadálya lenne csak mert 13 éves?
Fiatalabb lányokat, még babákat is visznek nőgyógyászhoz ha van valami panaszuk...
2/69 anonim válasza:
Szerintem helyes, főleg, hogy panasza is van. De az anyjával ez konfliktust fog szülni.
3/69 anonim válasza:
Ezzel nem vinném, sőt van olyan doki, aki emberségesebb és meg sem vizsgálja, ha már élkezd majd nemi életet élni, akkor kell menni évente rákszürésre, illetve a fogamzásgátlást kitalálni. Ha van valami baja, a fehérfolyás az nem baj, hanem normális, akkor kell elvinni. Egy szűz kislányt egyébként nem is tudnak olyan könnyen megvizsgálni, illetve agyilag is érettnek kell lenni ahhoz, hogy felfogja, a nőgyógyász is egy normális ága az orvoslásnak, nem kell tőle félni, szerintem a legtöbb 13 éves nem tart itt.
4/69 A kérdező kommentje:
Nos, azért gondoltam, hogy jó lenne elmenni a nódokihoz, mert, hogy már menstruál és a doki megnézze, hogy minden rendben van-e a méhével, petefészekkel, illetve hogy esetleg küldjön el rákszűrésre, ha indokoltnak tartja. Meg persze a folyás miatt, ami lehet, hogy természetes de lehet hogy valamilyen hüvelyi fertőzés, ezt a doki tudná jobban és ha szükséges kezelést felírni rá. Az anyjával az elejétől kezdve nem volt rendezett a kapcsolatunk, voltak viták is, nagyrészt miattam, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy megint én leszek a rossz mert a lányát nőgyógyászhoz akarom cipelni, de nem ez a lényeg, a csajszim érdekeit nézném először, a harag meg majd elmúlik.
2019. szept. 27. 08:40
5/69 anonim válasza:
Szerintem felesleges ezzel terhelni. A sárgás szagtalan folyás nem kóros. Mindenkinek van csak kinek több, kinek kevesebb. Ha viszketne és szagossá válna, illetve jóval több mennyiségben termelődne, akkor kellene csak orvoshoz vinni.
6/69 anonim válasza:
Le is harapnám a fejedet, ha elvinnéd a 13 éves kislányomat nőgyógyászhoz.
Mi az, hogy csajszid?
Ha panasza van, oké, akkor kell, de nem a te dolgod. A szagtalan sárgás folyás egyáltalán nem kóros.
7/69 A kérdező kommentje:
A lányyal beszéltem, elmagyaráztam neki az egészet, elejétől a végéig, megnyugtattam, hogy fájni nem fog, inkább kínos lesz kicsit. Megkérdeztem tőle, hogy mi a véleménye, szeretne-e menni vagy még nem érzi felkészültnek magát rá. Természetesen ha nem akarna, biztos nem mennénk csak azért is.
2019. szept. 27. 08:45
9/69 anonim válasza:
Van külön gyermek nőgyógyászat és abból nem lehet baja szerintem, ha elviszed. De egyrészt ne kerítsetek ekkora feneket neki, mármint ne emlegesd ezt hű-de-kivételes eseményként vagy vesszetek össze ezen az anyjával előtte és akkor ő sem fogja annak érezni. Másrészt nekem gyanús, hogy orvosi vizsgálatnál (ha nem is kell esetleg bármit aláírni?) csak szülője tartózkodhat bent.
10/69 anonim válasza:
Olyan beteg kamukérdéseket tudtok kiírni, hogy az nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!