Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz 13 éves lányt mennyire...

Kamasz 13 éves lányt mennyire jó nőgyógyászhoz vinni?

Figyelt kérdés
Most tölti a 13. életévét. Egy éve menstruál. Én a "mostohaanyja" vagyok (azért idézőjelben, mert utálom ezt a kifejezést), inkább lelki barátnők vagyunk. Én vetettem fel a dolgot, hogy szerintem hasznos lenne elmenni egy nődokihoz, az apjával megbeszéltem, szerinte is helyes. A nagylánnyal is dumáltam, elmagyaráztam neki, hogy miből áll, ő is azt mondta, hogy mehetünk csak kicsit fél tőle. Azt szeretné hogy én legyek mellette, ne az anyja. Másik dolog, ami miatt szerintem jó lenne a nődoki, hogy van sárgás folyása, szagtalan és erről is az orvos tudna pontos határozást véleményt mondani, a mama szerint felfázás, de szerintem nem feltétlenül... Mondtam a férjemnek, hogy szóljon a kamasz anyjának is, szerintem így helyes viszont a csajszim azt mondta, hogy nagyon nem szeretné ha az anyja menne vele a dokihoz. (ettől függetlenül persze szólunk neki). Kink mi a véleménye, helyes-e egy ilyen korú lányt nődokihoz vinni? Kissé elbizonytalanodtam magamban.
2019. szept. 27. 08:23
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképp mi miatt vinnéd orvoshoz? A sárga folyás miatt?

Mivel panasza van, mi akadálya lenne csak mert 13 éves?

Fiatalabb lányokat, még babákat is visznek nőgyógyászhoz ha van valami panaszuk...

2019. szept. 27. 08:26
 2/69 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem helyes, főleg, hogy panasza is van. De az anyjával ez konfliktust fog szülni.
2019. szept. 27. 08:27
 3/69 anonim ***** válasza:
16%
Ezzel nem vinném, sőt van olyan doki, aki emberségesebb és meg sem vizsgálja, ha már élkezd majd nemi életet élni, akkor kell menni évente rákszürésre, illetve a fogamzásgátlást kitalálni. Ha van valami baja, a fehérfolyás az nem baj, hanem normális, akkor kell elvinni. Egy szűz kislányt egyébként nem is tudnak olyan könnyen megvizsgálni, illetve agyilag is érettnek kell lenni ahhoz, hogy felfogja, a nőgyógyász is egy normális ága az orvoslásnak, nem kell tőle félni, szerintem a legtöbb 13 éves nem tart itt.
2019. szept. 27. 08:31
 4/69 A kérdező kommentje:
Nos, azért gondoltam, hogy jó lenne elmenni a nódokihoz, mert, hogy már menstruál és a doki megnézze, hogy minden rendben van-e a méhével, petefészekkel, illetve hogy esetleg küldjön el rákszűrésre, ha indokoltnak tartja. Meg persze a folyás miatt, ami lehet, hogy természetes de lehet hogy valamilyen hüvelyi fertőzés, ezt a doki tudná jobban és ha szükséges kezelést felírni rá. Az anyjával az elejétől kezdve nem volt rendezett a kapcsolatunk, voltak viták is, nagyrészt miattam, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy megint én leszek a rossz mert a lányát nőgyógyászhoz akarom cipelni, de nem ez a lényeg, a csajszim érdekeit nézném először, a harag meg majd elmúlik.
2019. szept. 27. 08:40
 5/69 anonim ***** válasza:
99%
Szerintem felesleges ezzel terhelni. A sárgás szagtalan folyás nem kóros. Mindenkinek van csak kinek több, kinek kevesebb. Ha viszketne és szagossá válna, illetve jóval több mennyiségben termelődne, akkor kellene csak orvoshoz vinni.
2019. szept. 27. 08:43
 6/69 anonim ***** válasza:
86%

Le is harapnám a fejedet, ha elvinnéd a 13 éves kislányomat nőgyógyászhoz.

Mi az, hogy csajszid?

Ha panasza van, oké, akkor kell, de nem a te dolgod. A szagtalan sárgás folyás egyáltalán nem kóros.

2019. szept. 27. 08:44
 7/69 A kérdező kommentje:
A lányyal beszéltem, elmagyaráztam neki az egészet, elejétől a végéig, megnyugtattam, hogy fájni nem fog, inkább kínos lesz kicsit. Megkérdeztem tőle, hogy mi a véleménye, szeretne-e menni vagy még nem érzi felkészültnek magát rá. Természetesen ha nem akarna, biztos nem mennénk csak azért is.
2019. szept. 27. 08:45
 8/69 anonim válasza:
11%
Nagyon jó.
2019. szept. 27. 08:47
 9/69 anonim ***** válasza:
98%
Van külön gyermek nőgyógyászat és abból nem lehet baja szerintem, ha elviszed. De egyrészt ne kerítsetek ekkora feneket neki, mármint ne emlegesd ezt hű-de-kivételes eseményként vagy vesszetek össze ezen az anyjával előtte és akkor ő sem fogja annak érezni. Másrészt nekem gyanús, hogy orvosi vizsgálatnál (ha nem is kell esetleg bármit aláírni?) csak szülője tartózkodhat bent.
2019. szept. 27. 08:51
 10/69 anonim ***** válasza:
82%
Olyan beteg kamukérdéseket tudtok kiírni, hogy az nem igaz.
2019. szept. 27. 08:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!