Apa egyre idegesítőbb lesz (? ) 14/L
Egy nagyon jó kertvárosba költöztünk,4 éve.Itt teljesen más a helyzet,mint a városban volt.Itt mindenki ismer mindenkit,mindenki jóban van mindenkivel, átjárunk egymáshoz,kiülünk beszélegtni,mi fiatalok :) Ugyanis nagyon sok hozzám hasonló korú ember lakik erre,aminek nagyon örülök.De apa egyre idegesítőbb...eddig hellyel-közzel néha megkérdezte,hogy mi volt a program.De ez ma már mindennapos,és mindig megkérdezi mit csináltunk,kik voltak ott,még ha simán medencéztünk,vagy csak kiültünk beszélgetni.Mindig ugyan azokkal vagyok kinnt,és mindig ugyanazt kell elmondanom.Már meg is mondtam neki h mennyire idegesítő és hagyjon már békén.Tudom,hogy félt,de ennyire?! Ugyanmár...ha valamit megakarok tenni,azt úgy is megteszem.De fejezze már be az állandó zaklatást! Nagyon idegesítő! Kérlek titeket,hasonló korúakat,ha kerültetek ilyen helyzetbe,hogy oldottátok meg,hogy kevésbé legyen idegesítő? Felnőttek válaszait is várom,hogy ők miként tompítanának saját kortársukon :)
14/L
Teljesen igaza van apudnak.Ès örülj neki,hogy kíváncsi arra kivel,mit csina´ltál,mert sok helyen éppen ez hiányzik......
ne idegesítésnek vedd,és örülj,hogy engednek.
Szia! Bár én nem vagyok tini, de voltam. Akkoriban engem is sokszor idegesített édesapám kérdezősködése, de mára már rájöttem, hogy néha igenis jogosan féltettek. Látod te magad is leírtad, hogy amit akarsz, azt úgyis megteszed. Ezt valószínű ő is nagyon jól tudja, hiszen a lánya vagy. Lehet szeretne kicsit többet veled lenni. ne támadd, hanem kérdezd meg, miért aggódik ennyire. Kamaszodsz, így teljesen természetes, higy egyre nagyobb igényed van arra, higy meglegyen a kis privát szférád. Csakhogy ezt neki nem olyan könnyű feldolgozni. A kicsi lánya hamarosan felnőtt lesz. Nehéz ez egy szülőnek, ahogy a gyerknek is. Próbálj meg egy picit elnézőbb lenni. Gondolj bele neked hogy esne, ha pusztán aggodalomból vagy törődésből érdeklődnél calaki iránt, ő meg azt mondaná rád, hogy idegesítő vagy? Szeret téged, persze, hogy érdekli, mit csinálsz, kivel vagy, mi érdekel.
bocsi, ha nem ilyen választ szerettél volna. Minden jót!
Meg tudom érteni, hogy idegesít ez az állandó kérdezősködés. 30 éves létemre engem is sokszor kiakaszt apám, mikor egy fél órás beszélgetés alatt legalább ötször megkérdezi, mi újság. Nem tehetek róla, idegesít, de nem tehet róla.
De próbáld meg ezt elviselni türelemmel, nem akar neked apukád az ég világon semmi rosszat, egyszerűen érdekli, mi történt veled aznap. A szerető családtagoktól azért elvárható, hogy érdekelje őket, mi történt a szerettükel, és az is elvárható, hogy a másiknak normálisan feleljenek erre a kérdésre. ezért a legjobb, amit teszel, hogy mindennap elmondod neki ugyanazt, és kész :)
Eddig nekem nem volt ilyen,ám idén nyáron többször is megkérdezte,hogy mikor,hova,kikkel mentem és mikor jöttem haza.Na ilyenkor jön az a rész,hogy felsorolok úgy 3-5 de akár 10 embert is és hogy hol voltunk.Erre jön a válasz,hogy ezt se ismerem meg ezt se stb...:D
A minap lementünk egy közeli faluba találkoztunk pár emberrel és utána mondtam,hogy kik voltak kint és utána magyaráztam neki X-et,Y-t a suliból ismerem,mert évfolyamtársam,Z pedig X és Y nagyon jó haverja és most ismertem meg stb...
De hát hiába ez már csak ilyen.
Legalább törődik veled és figyel rád:)
15/L
ismerős
engem is mindig ilyenel piszkálnak anyám és apám is
anyám:"hová mész,kivel mész, és meddig maradsz?"
....
Apukám dettó ugyanez...Pedig én elég otthonülős típus vagyok...ősztől irány a kollégium, ott legalább nyugtom lesz...
14/l
Legalább foglalkozik veled.
Ha meg rád se figyelne, akkor az lenne a baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!