Van egy 12éves fiam, az utóbbi időben egyre szófogadatlanabb, nagyon csúnyán beszél szüleivel, agresszív lett és türelmetlen. Pszihiáterhez ha nem muszáj nem vinném, mert megrettentené, már próbáltam sok mindent. Mit csináljak vele?
Szia!
Próbálj tekintályes lenni, hogy tudja hol a határ. Ha szófogadatlan, csúnyán beszél akkor egyszerűen ne engedj olyan dolgot neki amit szeret csinálni. Számítógépezni, tvzni, elmenni barátokkal stb..mindezt annyi időn keresztül amennyi súlyosan viselkedett.
Lehetőleg ne ordibálj, verekedj vele mert ez úgysem használ. Az lenne a legjobb a átgondolnád, hogyan jutottak el idáig. Történ valami? Mindig is ilyen volt vagy csak most vált elviselhetetlenné? Próbálj meg vele erről beszélgetni...
Jaa és van minden kerületben nevelési tanácsadó, ők lehet, hogy szakszerűbben tudnának segíteni, mint mi látatlanban:)
Tudod...kamaszodik
ilyenkor ez normális
első tipp: NE parancsolj, NE utasíts, Elmondhatod neki a véleményedet DE mindig észérvekkel indokold meg, ne azért mert aztmondtam
második: haggyad néha azért egy kicsit egyedül, ne ellenőrizzed 10 percenként.
harmadik: NEM tilthatod el a barátaitól mert ellened fordul
uccsó: egy picit azért tovább is el lehetne engedni, nem tudom meddig van elengedve
13/f
előző vok, utolsó válasdzolónak:
ha eltiltod a barátaitól, géptől stb akkor unatkozni fog és az agyadra fog menni és őrületbe kerget szóval...nemhinném hogy ez a megoldásxD
szerintem, amiben csak lehet, legyetek megértők.. csak ami ártalmas, azt nem szabad engedni
Ti ne beszéljetek csúnyán vele és előtte,
ne veszekedjetek, ne kiabáljatok.És legyetek emberfelettien türelmesek.
El fog múlni, kinövi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!