Első osztályos lett a kisfiunk. Van, akinél már az első napokban nem volt se gond, se probléma? Folyt lenn.
Persze, vannak gyerekek, akik rögvest iskolások az első naptól fogva. :)
Ám szerintem az első évnek arról kell(ene) szólnia, hogy beleszokjanak a sulis dolgokba a gyerekek, mert ekkor még félig óvodások. Nyilván le fognak itt oltani, de vállalom, hogy szerintem nem normális elvárással állnak sokszor hozzá a gyerekekhez.
Nyilván van iskola és tanító, aki tudja kezelni a kicsik mozgásigényét, és tisztában van vele, hogy meg kell szokniuk az új szabályokat, de sokszor alapból úgy kezelik őket, mintha már ide járnának évek óta.
Ha jól értem, a tanítónő panaszkodott a gyerekedre az első 3 napban? Vagy ezek csak ténymegállapítások voltak (és hozzátette, hogy majd belejön), és te parázod túl a dolgot? Ez nagyon nem mindegy.
Sajnos vannak ilyen tanítók ilyen iskola is.
Kisfiam tavaly kezdte az iskolát. Nyáron volt nekik csibe tábor ahol "kötelező" volt a részvétel. Ott felkészítették őket az órákra, a szabályokra. Nekünk is adtak egy lapot amire voltak szabályok elvárt dolgok írva. Ezeket megkellett tanítani szeptemberig. Az iskolában ezeket elvárták. De igazuk is van szerintem , egy ovisnak tudnia kell jelentkezni, és csendben maradni ha nem kérdezik. Oviban is jelentkezni kellett már nagycsoportban.
Szerintem alap dolog, hogy elmondod neki a tanár panaszai után, hogy viselkedjen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!