Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Első osztályos lett a kisfiunk...

Első osztályos lett a kisfiunk. Van, akinél már az első napokban nem volt se gond, se probléma? Folyt lenn.

Figyelt kérdés
Elképzelhető, hogy az ovi után mindjárt be tudnak illeszkedni és az órákon csendben ülve, figyelni és semmi más nem tereli el a figyelmüket?Igaz dicsérték is már meg, de mégis azt mondja a tanítónő, hogy vagy gyorsabban megcsinálja a feladatot v. keresgéli a feladatokat és jelentkezés nélkül kérdez! Ez nagyon gáz v. ilyenkor még benne van a pakliban? Mit tegyünk sokat olvasunk, beszélgetünk, időben letesszük aludni. Sokszor azonnal jelentkezik, hogy ő már tudja a feladatot! Attól félünk, hogy eltanácsolják máshová, pedig annyira, de annyira okos, hogy sokszor mi is csak nézünk, hogy honnét tudja a kérdésekre a választ, amiről mi csak beszélgetünk! Tanácsokat szívesen elfogadok, a kétségbeesés hatalmas, mi lesz, hogyha nem tud be illeszkedni a suliba?

#tomika26
2018. szept. 6. 16:56
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Persze, vannak gyerekek, akik rögvest iskolások az első naptól fogva. :)

Ám szerintem az első évnek arról kell(ene) szólnia, hogy beleszokjanak a sulis dolgokba a gyerekek, mert ekkor még félig óvodások. Nyilván le fognak itt oltani, de vállalom, hogy szerintem nem normális elvárással állnak sokszor hozzá a gyerekekhez.

Nyilván van iskola és tanító, aki tudja kezelni a kicsik mozgásigényét, és tisztában van vele, hogy meg kell szokniuk az új szabályokat, de sokszor alapból úgy kezelik őket, mintha már ide járnának évek óta.

Ha jól értem, a tanítónő panaszkodott a gyerekedre az első 3 napban? Vagy ezek csak ténymegállapítások voltak (és hozzátette, hogy majd belejön), és te parázod túl a dolgot? Ez nagyon nem mindegy.

2018. szept. 6. 17:09
 2/23 A kérdező kommentje:
Megjegyezte, hogy mozgolódott az órán /már az első nap/, nézelődött erre-arra. Amikor tudja a feladatot, hamarébb megmondja,mint ahogy felszólítják. Ez nem tudom, hogy normális az első napokban v. e szerint fogják besorolni, hogy esetleg szétszórt, figyelmetlen és nem oda való az iskolába. Még alig kezdődött el a suli, de már készen vagyunk, hogy na mi lesz holnap? Sokat beszélgetünk, megígéri és mégis előfordul, hogy csak nem úgy van,ahogy igérte. A fentiek már elvárhatóak a tanitó szerint, v igy kellene lenni. Az oviban nem készítették fel őket az iskolára.
2018. szept. 6. 17:39
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Miféle iskola ez, ahol attől kell félni, hogy eltanácsolják, mert elfelejt jelentkezni? Ne haragudj, de itt vagy a te fejedben van a baj vagy az iskolával. Nem kell ilyen szinten rágörcsölni.
2018. szept. 6. 17:40
 4/23 anonim ***** válasza:
96%
Nyugi már! Szegény gyerek, már bocs, mindennap ezzel fogod zaklatni a tanitonénit?! Nem tanácsolnak el egy 6 évest amitt mert közbeszól órán. A kisfiadat is inkább hagyhatnád élni, minthogy iskola után idomítod a helyes viselkedésre, a többi is csak 6 éves, kicsik, nem tudnak felnőttként viselkedni.
2018. szept. 6. 17:50
 5/23 anonim ***** válasza:
58%
Azert nem kene a kerdezot rogton lebarmolni. Az enyem masodikos most. Az elso ev vegig arrol szolt, hogy piszkalta a tanito is meg a napkozis is, hogy mozgolodik oran, hogy megszolalt oran, hogy nezelodott oran, hogy futkosott szunetben az UDVARON, a vegen mar az is baj volt, hogy levegot vett. Igenis vannak ilyen szekalos tanitok, akiknek csak a bamba, szobanoveny tipusu gyerekek felelnek meg. Es egyaltalan mem voltak toleransak, hogy most jott az ovodabol.
2018. szept. 6. 17:59
 6/23 anonim ***** válasza:
31%
Egyetértek az 5. hozzászólóval, az én gyerekemnek is ilyen tanítói voltak. Sőt, ott az egész iskola ilyen hozzáállású volt, nem véletlen, hogy fél osztályok távoztak.
2018. szept. 6. 18:25
 7/23 A kérdező kommentje:
Én is pontosan úgy érzem, ahogyan az 5. hozzászóló le írta.Nincs a tanitóval semmi gond, de úgy érzem, hogy sokan úgy gondolják, hogy az oviból az iskolába nincs átmenet, azonnal illik tudni viselkedni, ne mozogjon, ne csináljon semmit, üljön, mint aki csak épp ott van. Én ugy gondolom, hogy talán időt kell nekik adni, hogy megszokják azt, hogy sorakozó, a jelentkezést, kit szólítanak fel, ha mozog, ha arrább megy, nem kellene talán mindjárt megjegyezni. Az oviban összevont csoportban voltak kicsi,nagyok. Az, hogy oda megy a másikhoz, az már nem helyes viselkedés. Vagy én látom rosszul. Nem vagyok bepánikolva, csak nem is gondoltam a bevezetést!!
2018. szept. 6. 18:34
 8/23 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon tanár függő, hogy hogyan kezeli az átmenetet. Nekem is most ment iskolába a kisebb. Az ő tanítója előre megmondta, hogy nincs 45 perces tanóra az elején, mert úgysem bírják ki. Mindenkinek bele kell rázódnia, a tanárnak is az elején. Szerencsére a nagyobbik tanítója is így gondolkodott. De tény, hogy nálunk az oviban odafigyeltek a foglalkozásokon pl a jelentkezésre, mikor beszélünk, stb rendes iskolaelőkészítő volt heti 2 órában. Sokan mondták, hogy minek ezt az oviban, de csak kiderül, hogy nem volt rossz.
2018. szept. 6. 19:55
 9/23 anonim ***** válasza:
11%

Sajnos vannak ilyen tanítók ilyen iskola is.

Kisfiam tavaly kezdte az iskolát. Nyáron volt nekik csibe tábor ahol "kötelező" volt a részvétel. Ott felkészítették őket az órákra, a szabályokra. Nekünk is adtak egy lapot amire voltak szabályok elvárt dolgok írva. Ezeket megkellett tanítani szeptemberig. Az iskolában ezeket elvárták. De igazuk is van szerintem , egy ovisnak tudnia kell jelentkezni, és csendben maradni ha nem kérdezik. Oviban is jelentkezni kellett már nagycsoportban.

Szerintem alap dolog, hogy elmondod neki a tanár panaszai után, hogy viselkedjen

2018. szept. 6. 20:44
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
8. vagyok. Nekem még az a fura az egészben, hogy ma még csak csütörtök van, és már panaszkodik a tanító?
2018. szept. 6. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!