Elsősnek hogyan jelölnétek a ceruzáit, irnátok rá a nevét?
elsőben olyan ceruzája volt, aminek a végén volt egy fehér sáv, arra írtam alkoholos filccel a nevét. nem flancoltunk, valahonnan kapta évekkel korábban, nem is tudom már milyen márka.
DE kipróbáltam grafitokra mindenféle verziót és működik:
-éles késsel egyik lapról lefaragsz egy kicsit és odaírod a nevet
-ugyanez kés nélkül dörzspapírral
-hibajavító szalaggal (vagy mi a neve ennek a tekercses izének, amit csak végig kell húzni a lapon) húzol egy névnyi csíkot a ceruza végére, jól rásimogatod (pl egy papírzsepin keresztül) és arra írsz alkoholos filccel
-ugyanez hibajavító festékkel is működik, csak büdös és száradnia kell.
Nem teljesen értem, miért kell ez a jelölgetés. Miért csináltok plusz munkát magatoknak? Nincs elég? :)
4 gyerekem van, a kisikolástól az egyetemistáig, és csak mostanában hallom ezt a ceruzajelölgetős hülyeséget. Soha, egyiknek sem tűnt el nagy mennyiségben a ceruzája az iskolában.
Semmi értelme.
"Nem teljesen értem, miért kell ez a jelölgetés"
Ha az iskolában külön kérik, hogy így legyen, akkor nem jó úgy indítani az évet, hogy az ember csakazértsemertazenyémnemhülyeésvanelégceruzaotthonamúgyis alapon nem csinálja meg.
Nálunk nevet kértek kifejezetten. Nem kisvirágot, nem csillámpónit, nem ovis jelet, hanem NEVET. pl azért is, hogy a gyerek tanulja meg felismerni a saját nevét, illetőleg nyilván ne keveredjen el semmi. Mondjuk szerintem mindegy, hogy a zöld ceruza az éppen kié, ha ugyanolyan zöld, darabra legyen meg... de a gyereknek nem mindegy.
8
Ez nem csakazértis, hanem fölöslegesség, foglalkoztató óra tanító nénitől uncsizó anyukáknak. Komolyan mondom. Eddig sem kellett, ez után sem fogok ilyennel foglalkozni, mert ez hülyeség. A gyerek berakja a ceruzáit a tolltartóba és kész.
Nem, nem azért, mert nemtörődöm mamzi vagyok, sok. Iskolai alapítvány, szmk, tökömtudja, mindenben benne vagyok. De ez ostobaság, céltalan, értelmetlen és a szülőnek kiosztott, l'art pour l'art hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!