Kellenek ezek egy elsősnek?
Kislányom szeptemberben lesz elsős,elkezdenénk vásárolni neki.
Kell egy elsősnek füzettartó box ? És könyv tartó box?mMármint nem kinlódás előszedni belôle meg vissza rakoni minden óra elött-után egy kis elsősnek? Az iskolatáskánkhoz lehet venni ugyanolyan mintázatú füzeteket, de ha minden füzete ugyanolyan lesz kívűlről neki akkor nem lesz nehéz megtalálnia melyiket kell elővennie az adott órára?vagy pl lovacskás legyen matek kutyás írás.... stb...?
Én már 8 éve voltam elsős, de úgy gondolom, hogy ezek a füzet/könyvtartó boxok teljesen feleslegesek. Otthon, rendszerezésre jó, de táskába, hogy "ne gyűrődjön" csak zavaró. Sok a macera vele, nem is fogja belerakni, és amúgy sem lesznek szamárfülesek a füzetei a táskájában. A borítókat szerintem magának válassza, akkor szívesebben veszi elő, de semmiképp se legyen ugyanolyan. A borító alapján könnyebben pakol be, veszi ki az órához, házi feladathoz. (én pl nem címkézem a füzetem csupán a borító alapján tudom- bajban is vagyok, ha hasonló füzetet veszek a régi betelt helyett)
Amire viszont mindenképp szüksége lesz:
-rengeteg radír (én ezeket mindig elhagytam)
-rendes, nem "bedobálós" hanem "bedugós" tolltartó. Szerintem a több szintes már felesleges (sok helyet foglal), egy lánynak is elég az iskolába 24szín
-a füzetekre, könyvekre öntapadós, átlátszó fólia- ezt sok tanár is megköveteli, de ezek az öntapadósok sokkal tartósabbak, nem csúsznak ki, mint a bedugósokból
-könyvjelző~ bár ez könnyen elhagyható
emlékszem nekem az első pár évben a könyv belső felületére egy pamutszál volt ragasztva, így nem esett ki, mindig kéznél volt, illetve nagyon hamar megtaláltam hol tartunk
Hova sietsz? Az első szülőin nálunk MINDENT elmondtak hogy mi kell, sőt, összeállítottak alapcsomagot amit meg lehetett venni.
Most komolyan.....ráadásul iskolája válogatja a dolgok nagyrészét!! Kicsit gondolkodj és higgadj le, ne eszeveszetten készülgess már 5 hónappal előtte......tényleg nem tudom hova rohansz ennyire fejvesztetten. A tanítók fogják elmondani a TI sulitok igényeit nem a gyakorizók pláne a sok évvel ezelőtti tapasztalataikat.
Ahány barátnőmnek elsős gyereke van (enyém is elsős most), mindegyikőnk sulijában más-mást kértek a tanítók! És mondom, nálunk meg is lehetett venni összerakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!