Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tízóraira, uzsonnára miket...

Tízóraira, uzsonnára miket szoktatok csomagolni, hogy változatos legyen a menü? Bundáskenyér mehet néha?

Figyelt kérdés
köszönöm
2018. aug. 27. 18:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

re9. Nem a tanár hajlandóságával van a gond, hanem hogy nincs hol tárolni az iskoláknak a főtt ételt, amit visz magával a gyerek. Csak a mindenféle érzékeny gyerekek egyéni menüjének hűtését kötelesek megoldani.

Én bundáskenyeret nem csomagoltam sose, szerintem borzasztó hidegen. Nálunk az alsósok osztályszinten mennek az ebédlőbe tízóraizni és uzsonnázni. Egy darabig én is csomagoltam a tízórait, de győzött a csordaszellem, így ugyanazt eszi a fiam, mint a többiek.

2018. aug. 27. 20:40
 12/24 anonim válasza:
91%
En amikor iskolaba jártam, nem volt az olyan reg. Gimibe siman bevittem a fot kajat, delutan megettem. Semmi baja nem volt, nem romlik meg ha frissen van csinalva es elozo este mondjuk hutobe volt. Bar nekem nincs gyerekem. Szoval nem tudhatom.
2018. aug. 27. 20:48
 13/24 anonim ***** válasza:
31%
Nincs is jobb a szatyros pörköltnél!
2018. aug. 27. 20:59
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Tortillába csavart sonka krém esetleg zöldségek de pl én azt külön rakom. Ez felszeletelve, mellé zöldségek.

Melegszendvics sütőben készült szendvicsek is jók. Lehet mellé gyümi zöldség

Sajtfalatkák, keksz gyümi zöldség

Egyszerű saláta sült husival ami fel van szeletelve

Tavaly megtetszett mogyoróvajas szendvics lekvárral

Túrókrém házilag gyümivel kekszel ha van hűtő

Én a "bento box" híve vagyok mert sok minden van a dobozban így megeszi őket. Imádja pl a formára vágott zöldséget formázott szendvicset is

2018. aug. 27. 21:29
 15/24 anonim ***** válasza:
88%

Nézz utána a japán kajás dobozoknak.

Rizsgombóc pl nektek ideális lenne

2018. aug. 27. 21:42
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Mivel reggelizik a suliban és ebédel is, így a tízòraibòl és uzsibòl nem csinàlok nagy ügyet. A szendvicseket rendszeresen bontatlanul hazahozta, ezért egy uzsisdobozba pakolok változatosan, így ritkán a szendó is lecsuszik. Minden nap van neki vagy zöldség vagy gyümölcs. Mellé valami szénhidrát, korpás keksz, zabkeksz, kisebb pogácsa, van hogy sajtot kap, zsúrkiflivel, vagy csavaros kupakos joghurtot + kekszet. Volt már h mini fasirtot kapott, de akadt hogy diót vagy mandulát tettem a dobozába. A lényeg h mindig legalább 3 féle van a dobozban. Pl. Keksz, szőlő, dió. Vagy 1 háromszögszendó, koktélparadicsom 1 túrórudival. Amit többször kér a csíkokra vágott répa, almával, mellé pl egy muffin.

Sonkába tekert zöldség+ egy goffri. Néha péksütit kér, mellé gyümölcsöt. Amúgy mindegy mit raksz, mert úgyis cserélgetnek. Néha én is úgy éreztem a padtársának csomagoltam.. 😄

2018. aug. 27. 22:27
 17/24 anonim válasza:
23%
Hat nem tudom max szenyot ne vidd tulzasba nagy keregetes van a suliba ha olyan osztaly akkor meg a taskadbol is kilopjak
2018. aug. 28. 01:06
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Kimondottan válogatós gyerekem van, így a következőképpen néz ki a kajája (Tízórai, uzsonna, maga osztja be, mikor mit eszik):

dobozban (curver emeletes doboza van, úgy vettem észre, ez elegendő) alulra kerül egy szendvics (cs.mellsonka/szalámi, margarin, pizzakrém, reszelt sajt), mellé egy ivójoghurt vagy müzli szelet, esetleg tízórai/jóreggelt keksz. felső tálcára alma vagy mandarin gerezdekben, esetleg banán, szőlő, vagy néha gyümölcspüré, mellé kis dobozkában sós kréker vagy sósmogyoró, sajtostallér.

Bundáskenyér jó lehet, ha szereti hidegen. Én nerm szeretem, amikor gyerekként azt kaptam, vagy mindjárt reggel megettem, vagy inkább nem is ettem egyáltalán. Viszont tojásrántottát szendvicsben sokszor vottem, szerettem.

jövő héttől már ebédet is visz a kisfiam. Ezzel még gondban vagyok, nem tudom, hogy lesz, mint lesz.

2018. aug. 28. 08:40
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"inkább a "fő" ételre gondoltam, hogy változatos lenne, szendvics helyett"

pizza, pita, tortilla, palacsinta, pupusas, quiche, muffin, amerikai palacsinta, gofri...

2018. aug. 28. 08:42
 20/24 anonim ***** válasza:
74%

"Nem a tanár hajlandóságával van a gond, hanem hogy nincs hol tárolni az iskoláknak a főtt ételt, amit visz magával a gyerek. Csak a mindenféle érzékeny gyerekek egyéni menüjének hűtését kötelesek megoldani."

tanárfüggő. tavaly (elsőben) egyfolytában azon aggódtak, hogy egyszer összecsúszik az éhségtől a gyerekem, így megbeszéltük, hogy most már az ebédet is viszi otthonról, megoldják neki a mindenféle allergiásokhoz hasonlóan.

2018. aug. 28. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!