Írnátok ADHD- s gyermeknek menüt?
Köszönöm! :) Párom rokona a kisfiú. Elmesélte, hogy egy szülinapozás alkalmával "sima" torták kerültek asztalra, amiből ő is evett és elszabadult a pokol. A kicsi szülei persze fogták a gyereküket és inkább haza mentek.
Most is sok gyerek lesz és azt szeretném, ha ez alkalommal Ő is "normális"(bocsánat, nem megkülönböztetésként írtam, szerintem normálisak csak máshogy kell etetni őket) kisgyermeknek érezné magát és mellette ne kelljen attól rettegni a szülőknek, hogy a gyerek miből ehet. Ezért gondoltam olyan menüt készítek, amit megehet, ugyanakkor minden kisgyerek szeret. Szívesen fogyasztják.:)
Az ADHDsnál így is úgy is elfog szabadulni a pokol kissé, ha izgatott lesz. Nem csak a kaján múlik. Természetes, hogy a gyors felszívódó szénhidrátok nagyot löknek rajta, de egy átlag gyereken is. Nemhiába tömik magukat a sportolók verseny előtt édességgel.
Olyat készíts amiben alig van cukor. Ezzel már segítesz. De az izgalom, a többi gyerek, az új helyzet minden hiperakítvot felpörget. Még az arra hajlamos "átlagot" is.
Ha a fehércukrot és a fehérlisztet kerülöd, akkor rossz már nem lehet. Lassú felszívódású szénhidrátot adj neki. Zokat a kajákat kéne kerülni, amik hirtelen megemelik a vércukorszintet.
Hoppá, most látom,hogy mikor írtad ki a kérdést, azóta már biztos el us mentek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!