Magam fejlesztgetem itthon a gyermekemet az iskolára. Szerintetek jól csinálom? Van még valami, amit hozzá tennétek a helyemben?
Eléggé elszeparáltan élünk, remélhetőleg már csak 2-3 évig, így nekem legtöbbször a legnagyobb segítségem az internet.
Gyermekem ősszel kezdi az iskolát és magam fejlesztgetem, mivel a közelemben nincs alapozó torna, iskolaelőkészítő tanfolyamok.
Ezeket csináltatom velük (van tesó is, így ő is részt vesz akkor) heti rendszerességgel, játékkal ötvözve, hogy ne érezzék kényszernek.
Logico Primo/lük tábla
Iskolára felkészítő feladatlapozás
Játékos formában különböző tornagyakorlatok alkalmazása (mászás, kúszás, ugrálás, keresztező mozgások stb.)
akadálypálya otthon, én készítem
rajzolás, gyurmázás, vágás, festés meg érdekeltség szerint
biciklizés, hintázás a kertben.
A különböző tornagyakorlatokat az interneten szedtem különböző videókon keresztül, így már eléggé képben vagyok, hogy mik a szükséges nagymozgásos feladatok.
mivel nem lakunk egy nagy városban, sok minden kimarad, ezért nem szeretném, ha lemaradna a gyermekem bármiben a többitől.
Köszönöm, ha írtok.
"17: ja és bocsi, lehet kicsit túlzásba vittem a jellemzésedet, habár továbbra is úgy gondolom, hogy megkeseredett vagy, azért elnézést kérek a stílusomért. További szép napot neked is."
Ezt azért remélem nem nekem szántad! 17-es voltam.
Szerintem ez azért fura amit a kérdező leirt, mert ezeket nem az iskolára való készülés miatt "kell" csinálni, hanem egy átlag gyerek ilyeneket csinál szabaidejében. Biztos van olyan is aki a tévé előtt ül, de az biztos h mindegyik az udvaron mozog, rajzol stb.
Ez a játékos formában történő tornagyakorlatok alkalmazása meg akadálypálya otthon, ezeket baromságnak tartom, bőven elég ha elviszed egy játszótérre, vagy csak az udvaron hintázik, fára mászik stb.
Normális fejlődésü gyereknek nincs szüksége külön speciális tornagyakorlatokra sem, amit a youtube-ról szedsz össze... Az iskolában is lesz majd tornaórájuk ahol mozoghatnak.
Ezek tényleg elég átlag dolgok. Ez nem iskolára felkészítés, hanem egy ovis normális hétköznapi elfoglaltsága amit az oviban tuti csinálnak velük.
Off, de a kommentjeid alapján egy hihetetlenül kihaénnem és irritáló ember lehetsz. A kitűnni vágyás, meg leirigyezése másoknak ilyen piti hülyeségért.. hát nem akarok ilyen szülőtársat az elsős szülői munkaközösségbe. Szerencsére nincs is. A tudálekos, állandóan pattogó és nagyképű anyuka akinek mindenki mosolyog de legszívesebben mindenki lecsapná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!