Iskolába kérnek temperát, a boltban akril festéket adtak, az ugyan az, vagy vigyem vissza? Itthon láttam meg
nem ugyan az, az akril sokkal folyékonyabb mint a tempera. Azt nem kell külön vízzel hígítani, míg a temperát kell egy bizonyos mértékbe.
De am nem értelek. Temperából tescoba rengeteg választék van, nem kell külön olyan boltba elmenni
Nem ugyanaz.
Az akrilt nem oldja a víz miután megszáradt, tehát a kezeden/ruhádon is rajta marad és nem lehet korrigálni nagyon, csak ráfesteni más színnel.
A temperát pedig lehet higítani vízzel, szappanos vízzel lejön a kézről is könnyen.
Cseréld ki mindenképp.
Kétlem, hogy a suliban szólnának érte. A fiaméknál is kell tempera, a tanítónéni azt szereti jobban, a vízfestéket alig használják. Tavaly, amikor elfogyott a temperája, én is akrilt vettem, mert itthon én is festek azzal időnként, és a gyereknek megtetszett. Sokkal jobban tud vele dolgozni, mint a temperával. Idén már elsőre is akrilt veszek.
A tanítónéni amúgy utólag mondta is, hogy neki mindegy, hogy most az tempera, vagy akril, csak az a lényeg, hogy tubusos, kinyomható festék legyen, amivel papírra tudnak festeni, és jól lehet vele színeket keverni. Innentől kezdve neki mindegy, csak a gyerek tudja használni.
A vízfesték nagyon jól keveredett a temperával , erőssebb , dúsabb szineket lehetett kihozni belőlük . Nem vagyok biztos , hagy az acriliccal is műkődik -e hasonlóan ? Nem próbáltam ! :)
A különbség csak annyi szerkezetileg , hogy az acrilic festékben a pigmentek egy polymerben vannak feloldva , a temperában meg tojás sárgában .
Mint gyerek , szerettem nyalogatni az ecsetet , gondolom ez a szokás még mindig él , egy tojás alergiás gyereknek inkább acriliket ! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!