Magam fejlesztgetem itthon a gyermekemet az iskolára. Szerintetek jól csinálom? Van még valami, amit hozzá tennétek a helyemben?
Eléggé elszeparáltan élünk, remélhetőleg már csak 2-3 évig, így nekem legtöbbször a legnagyobb segítségem az internet.
Gyermekem ősszel kezdi az iskolát és magam fejlesztgetem, mivel a közelemben nincs alapozó torna, iskolaelőkészítő tanfolyamok.
Ezeket csináltatom velük (van tesó is, így ő is részt vesz akkor) heti rendszerességgel, játékkal ötvözve, hogy ne érezzék kényszernek.
Logico Primo/lük tábla
Iskolára felkészítő feladatlapozás
Játékos formában különböző tornagyakorlatok alkalmazása (mászás, kúszás, ugrálás, keresztező mozgások stb.)
akadálypálya otthon, én készítem
rajzolás, gyurmázás, vágás, festés meg érdekeltség szerint
biciklizés, hintázás a kertben.
A különböző tornagyakorlatokat az interneten szedtem különböző videókon keresztül, így már eléggé képben vagyok, hogy mik a szükséges nagymozgásos feladatok.
mivel nem lakunk egy nagy városban, sok minden kimarad, ezért nem szeretném, ha lemaradna a gyermekem bármiben a többitől.
Köszönöm, ha írtok.
A gyerekek pont ugyanezt csinálják az óvodában. Az meg elvileg kötelező...
Persze gondolom önigazolás kell, hogy milyen szuper, hogy ezt csinálod. Én erről azt gondolom, hogy amit leírtál az egy normál szülő normál időtöltése a gyerekkel.
Ezek nagyon jók amiket leírtál.
Nem kell tulzásba vinni, de ha igényli a gyerek akkor lehet csinálni vele.
Ami fontos viszont a mennyiség érzete. Tudja, hogy 5 vagy 2 dio több-e? Hogy a 10 katica vagy az 5 katica több-e?
Hogy a betük azok betük, hogy a nevünk betükböl áll.
5: Köszönöm, azokat is szoktuk, meg az órát, napokat, hónapokat gyakorolgatni.
Egyébként jár oviba, de nem minden nap viszem be, mert nagyon sok az agresszió, ez nem fővárosi óvoda, és el fogunk innen költözni hamarosan.
Feladatlapozáson kívül mindent csinálok az 5 éves fiammal, amiket leírtál. NA nem azért, mert edzem a sulira, hanem mert egy gyereknek mi mást kellene csinálnia, mint biciklizni, hintázni, gyurmázni, rajzolni...stb?
A Logico helyett más társasjátékaink vannak, amiket játszunk.
Ezek miért lennének kimondottan iskolára fejlesztő dolgok??? Nem ez lenne egy átlag ovis gyerek elfoglaltsága???
"3: Mi van veled? Rossz olvasni a soraidat..."
Velem mi van? Mintha azt kérdezted volna, hogy jól teszed-e, hogy minden nap adsz neki enni, inni, tiszta ruhát és fürdeni is szoktatok.
Igen, jól teszed. Ügyes vagy, ülj előre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!