Kisiskolás gyermek kezének óraközbeni "lefoglalására" milyen eszköz ideális?
Izgága, nyughatatlan gyerekem van. Nehezen marad meg a fenekén, sokszor felkel papírzsepiért, kikéredzkedik pisilni, leveri a cerucáját, radírját fészkelődés közben (benne az is megfordult már, hogy nem véletlen), azt szedegeti, stb.
jelenleg egy golyó alakú radírral matat órákon, ha végzett a feladatával. Gurigatja, "focizik" vele a padon, vagy csak forgatja a kezében... de ugye ez, ha lepattan, elgurul, akkor megy akár a terem másik végéig is, tehát nagyon zavarhatja a többieket. Van tanár, aki el is veszi tőle rendszeresen, de van, akit nem zavar, hagyja, hogy matasson a gyerkőc, mert addig is képes figyelni.
Tudom, erre lenne való pl a spinner, de mivel azt játékszernek tekintik, elveszik a tanárok, és amúgy is, nagyon kicsi a gyerek keze, nem tudja rendesen pörgetni, így csak felidegesíti magát rajta.
Mi van még, ami alkalmas ilyen "matatásra"?
ammőbázhat saját magával négyzetrácsos lapon
vagy firkálgathat
Az egyik tanár (akinek az óráján már volt konfliktusa a gyereknek) ebből a szempontból totál együttműködő, tehát ő pl sosem szól rá, ha a feladata befejeztével magát szórakoztatja, sosem veszi el tőle a játékot. Szerencsére az órák jelentős részét ő tartja. Saját bevallása szerint tudja kezelni a gyereket, ne aggódjak.
egyébként amennyiben kiderül az adhd/add akkor természetesen fogom fejlesztésre hordani, hiszen nekem is az a fontos, hogy a gyereknek jó legyen, de jelen pillanatban még nincs diagnózis, és igazából rajtam kívül nem is gondolja senki, hogy kellene :o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!