Iskolai füzet, amelynek nem selyempapír vékonyságúak a lapjai? Első osztályos gyereknek. Amiket eddig találtam,60-70 grammos papírból vannak, totál átlátszanak. Szerintem elsőbe 90 grammos papírvastagság lenne az ideális. Találok ilyen valahol?
Nagyon úgy tűnik, hogy kénytelen leszek beérni azzal, amit a boltban kapok. Papírgyárat építeni és beüzemelni már nem lesz időm szeptemberig... :-(
Nekem inkább az a fura, hogy "másnak is jók" ezek a papírszalvéta vékonyságú füzetlapok.
Én is jártam iskolába, de akkor még közel se voltak ennyire vékonyak a lapok. Megvan még pár régi füzetem, a mai füzetek kis túlzással fele olyan vékonyak, mint a régiek.
A nagyobbik gyermekem 10 éve volt elsős, megőriztem pár akkori füzetét, Herlitz márkájúak, erős, normál vastag lapokkal, mint anno az enyémek.
Eltelt 10 év, s már a Herlitz füzetek sem a régiek, ugyanolyan 60-70 grammos papírból készülnek, mint pl. a Fűzfői.
Nagyon szépen köszi!
Igen, a Pigna és Blasetti tényleg két jó márka, ismerem, és valóban olyan vastag lapjai vannak, mint a régieknek! 80-90 grammosak.
Csak sajnos az a baj velük, hogy import füzetek, és ezért első osztályosoknak való vonalas füzet (14-32-es) nincs ezekből a márkákból. :-(
Négyzetrácsosat és simát attól még vehetek ezekből a márkákból, tényleg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!